IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Şubat 2012, 17:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elektrik alamadım!.





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Sizden elektrik alamadım

Elektrik bulunup; ardından EDİSON ampulu icat edip, hayatımıza yüzyılın buluşlarından birini kazandırırken acaba yaşamımızı aydınlatan bu kelimenin, ampule enerji vermek dışında günümüzde dilimize pelesenk olacağını tahmin edebilir miydi?
Son zamanlarda; hatta yıllarda, TV’de evlilik programlarını izlerken en çok duyduğum cümlelerden biri, “Sizinle elektriğim tutmadı.” ya da “Sizden elektrik alamadım.” Yahu ne elektrikmiş bu, nasıl bir akım gücü gerektirir? Benim bildiğim negatif ve pozitif yüklü kutuplar birbirini çeker. Ama aynı elektrikle yüklü kutuplar birbirini iter. Bu kurala göre; karşı tarafla elektriğin tutmuyorsa çekmesi gerekiyor, tutuyorsa itmesi. Eee nasıl yani? İnsanlar üzerinde ki etkisi farklı mı oluyor? Bunun bilimsel açıklaması nedir? Duygusal açıklaması hangi kurala dayanılarak yapılabilir ve kim yapabilir? Gerçekten kafam biraz karıştı. Biri bana açıklasın bu konuyu.
Günlük yaşamdaki dialoglarda da çok kullanılan bir kelime.
- Ay çok elektrik yüklüyüm bugün!
- Tabii canım, stresten işte. Musluk başı filan tut.
- Bence şöyle çıplak ayakla toprağa filan bassın.
- Aslına bakarsanız, benim de yaydığım elektrik hiç iyi değil bugün. (Diğeri de aynı durumdadır.)
Konu öylece uzar, gider. Fakat kimse bu elektriğin tam olarak nereden yüklendiğini bilemez. Acaba insana özel bir baz istasyonu var mıdır? Varsa nerededir? Çünkü negatif elektrik yüklendiğimiz veya yaydığımız kadar, pozitif elektrik de yayıyor olabiliriz.
Ayrıca şu da var. Bu kadar elektrikle donandığımız bir durumda, kişiye özel vücut elektrik faturası da gelse bitmiştik vallahi. Bunun kaçak kullanımı filan da olmaz yani. Hele elektrik kaçağı olan birinin durumunu pek merak ettim bakın şimdi! (Bazı durumlarda kullanılan “şalterlerim attı.” cümlesi böyle durumlar için anlaşılan.)
Aslında kişiler arasında duygusal anlamda elektriğin tutmasını veya tutmamasını pek anlayamam ama doğal hayatta vücudumuzun elektrik yüklendiği kesin. Kullandığımız pek çok elektrikli alet, sentetik ve naylon vb. eşyaların vücudumuza yüklediği bu enerjiyi atacak yer bulamamak gerçekten sakıncalı. Köyde, kırsalda yaşayanlar tabii ki bu anlamda daha şanslı. Tarlaydı, topraktı, bağdı, bahçeydi derken hooop olan yük de gidiveriyor. Şehirli ne yapsın?
Trafikte yol vermedi, yavaş gitti. Dur ben buna bir elektriğimi boşaltayım. İşimi zamanında yapmadı. Hadi bakayım sen şimdi görürsün, al sana elektrik! İnsanlar sana biraz dikkatli mi baktı. Ne bakıyorsun? Ben şimdi seni elektriğimle bir çarpayım da, bir daha bakabilir misin? Ve daha pek çok örnek.
Uzmanlar bu konuda, insanların da arada bir topraklanması gerektiğini söylüyorlarmış. O zaman ne yapacağız? Bağ-bahçe bulamıyorsak çevremizde bulunan sakin arkadaşlardan bu anlamda faydalanacağız. Ne var yani; sevinçlerimizi, sorunlarımızı dostlarımızla paylaşıyoruz, biraz da elektriğimizi paylaşsak ne olur?
Şaka bir yana bu anlamda vücudun fazla elektrik yüklü olması, asabiyete (ki; bizim toplumda çoook az rastlanılabilir bir durum!!!) panik atağa hatta kalp rahatsızlıklarına bile sebep olabiliyor. Yani elektrik deyip geçmeyin. Yüzyılın buluşu fakat tavanımızda yanınca oh ne güzel ama vücuda girince, nasıl atacağız şimdi bunu bünyeden düşünceleri…
Velhasıl Elektriğin 2 türü var.
1- Yüzyılın buluşu elektrik.
2- Kişiler arası yayılan elektrik.
Konumuz tabii ki ikincisiydi. Ama bu konu o kadar komik bir hal aldı ki artık, özellikle ekrana çıkan pek çok kişinin karşısındakini neden beğenmediğini açıklayamayıp kıvırmasının, en kolay çıkış yolu cümlesi bu oldu. Ben de bunu yazmadan, biraz espriyle sizlerle paylaşmadan duramadım. Sizin de yorumlarınızla bu konudaki görüşlerinizi beklerim. Hani meşhur bir cümle vardı bir zamanlar, hava durumu sunucusu hanımefendi söylerdi. “Hava nasıl olursa olsun, sizin havanız iyi olsun.”
Günümüze uyarlanışı, bence şöyle güzel oldu. Malum, teknoloji çağındayız.
“ELEKTRİKLER NASIL OLURSA OLSUN, SİZİN ELEKTRİĞİNİZ HEP POZİTİF OLSUN.”



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alamadım, elektrik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elektrik Elektrik Santralinden Evlerimize Nasıl Ulaştırılır YapraK Ödev ve Tezler 0 08 Mayıs 2009 03:45