IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2013, 09:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ampisid Enjektabl Flakon İ.M./İ.V. 500 mg/250 mg




Ampisilin ve Sulbaktam Nedir?
Ampisilin ve Sulbaktam penisilin grubunda yer alan antibiyotiklerdir.
Ampisilin ve Sulbaktam vücut içerisindeki bakterilerle savaşır.
Ampisilin ve Sulbaktam aşağıdaki durumlarla ilgili birer ilaçtır:
  • bakteriyel enfeksiyon
Ampisilin ve Sulbaktam burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.
Ampisilin ve Sulbaktam Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?
Eğer Ampisilin ve Sulbaktam veya diğer penisilin antibiyotiklere [amoksisilin (Amoksina, Amoxicil, Helipak, Largopen); fenoksimetilpenisilin (Cliacil, Pen-Os); benzilpenisilin (Penicillin-G Potasyum, Kristapen); prokain benzilpenisilin (Devapen, Pencain-K);benzatin penisilin (Deposilin, Penadur);vb.]alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.
Eğer sefalosporinlere [sefaklor (Kefsid, Losefar); sefadroksil (Cefradur, Duricef); sefaleksin (Maksipor, Sefporin); sefazolin (Cefamezin, İespor, Maksiporin); sefuroksim (Cefaks, Oraceftin, Zinnat);vb.] alerjiniz varsa veya; astım, mononükleoz, karaciğer ve/veya böbrek hastalığı, herhangi bir kanama ve/veya pıhtılaşma bozukluğu veya herhangi bir tür alerjiniz varsa ampisilin ve sulbaktam kullanmadan önce doktorunuza mutlaka söyleyiniz.
Ampisilin ve Sulbaktam doğum kontrol haplarının etkisini azaltabilir. Ampisilin ve Sulbaktam kullanırken, gebe kalmak istemiyorsanız, gebeliği engellemek için ikinci bir hormonsal olmayan doğum kontrol metodu (prezervatif, diyafram, spermisid) kullanınız.
Bu ilacı hekiminiz tarafından size söylenen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle tedavi edilmeden de şikayetlerinizde iyileşmeler görülebilir. Ampisilin ve Sulbaktam soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmeyecektir. Bu ilacı, sizinle aynı belirtileri ve şikayetleri taşısa bile başkalarına vermeyiniz.
Antibiyotik ilaçlar ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun işareti olabilir. Eğer aşırı sulu veya kanlı ishaliniz varsa doktorunuzu arayınız. Doktorunuz size söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.
Ampisilin ve Sulbaktam Kullanmadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?
Eğer Ampisilin ve Sulbaktam’a veya diğer penisilin grubu antibiyotiklere [benzilpenisilin (Kristapen, Kristasil, Penicillin-G Potasyum); Fenoksimetilpenisilin (Cliacil, Penoksil, Pen-Os); prokain benzilpenisilin (Devapen, İecilline, Pencain-K); Benzatin penisilin (Benzapen, Depopenisilin);benzil penisilin ve prokain penisilin kombinasyonu (Deposilin, Penadur); flukloksasilin (Flix, Floksin); ampisilin (Alfasilin, Ampisina, Makrosilin, Penbisin);ampisilin ve fenazopiridin hidroklorür kombinasyonu (Azosilin); ko-amoksilav (Amoklavin, Amoksilav BID, Augmentin, Bioment BID, Croxilex BID, Klamoks BID, Klavunat); ampisilin ve sulbaktam kombinasyonu (Alfasid, Ampisid, Combicid, Duobak, Duobaktam, Duocid, Sulcid); bakampisilin (Bakamsilin, Penbak); piperasilin (Pipraks); piperasilin ve tazobaktam kombinasyonu (Tazocin); Tikarsilin (Timentin);vb.] alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.
Herhangi bir ilaca alerjiniz var ise özellikle sefalosporin grubu ilaçlara [sefaklor (Kefsid, Losefar); sefadroksil (Cefradur, Duricef); sefaleksin (Maksipor, Sefporin); sefprozil (Serozil); sefazolin (Cefamezin, İespor, Maksiporin, Sefazol); sefepim (Maxipime, Unisef); sefditoren (Spectracef); sefiksim (Suprax, Zimax); sefodizim (Modivid); sefoperazon (Cefobid);sefoperazon ve sulbaktam kombinasyonu (Sulperazon); sefotaksim (Sefoksim, Sefotak); seftazidim (Fortum, İesetum); seftizoksim sodyum (Cefizox); seftriakson (Cefaday, Cephaxon, İesef, Nevakson, Novosef, Rocephin);sefuroksim (Aksef, Cefatin, Sefuroks, Zinnat);vb.] alerjiniz varsa
Veya;
  • Böbrek hastalığı;
  • Mononükleoz;
  • Kanama veya pıhtılaşma bozukluğu;
  • Antibiyotik kullanımından kaynaklanan ishal;
  • Geçirmiş olduğunuz herhangi bir alerji.
var ise Ampisilin ve Sulbaktam kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza bildiriniz. Bu durumlardan herhangi birine sahipseniz Ampisilin ve Sulbaktam'ı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için tedavi sırasında özel doz ayarlamaları veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
Ampisilin ve Sulbaktam doğum kontrol haplarının etkisini azaltabilir ve bu durum gebeliğe sebep olabilir. Ampisilin ve Sulbaktam kullanmadan önce doktorunuza doğum kontrol hapı kullandığınızı söyleyiniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Ampisilin ve Sulbaktam’ı Kullanabilir miyim?
FDA gebelik kategorisi B.Bu ilacın doğmamış -anne karnındaki- bebeğe zarar vermesi beklenmez. Hamileyseniz veya tedavi sırasında hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza bildiriniz. Ampisilin ve Sulbaktam anne sütüne geçebilir ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Ampisilin ve Sulbaktam’ı Nasıl Kullanmalıyım?
Ampisilin ve Sulbaktam kas içine ya da toplardamar içine enjeksiyon şeklinde iki farklı yolla uygulanabilir ancak bu iki formun birbiriyle karıştırılmaması çok önemlidir. Yalnızca kas içine uygulama için hazırlanan form hiçbir surette toplardamar içine; yalnızca toplardamar içine uygulama için hazırlanan form da hiçbir surette kas içine uygulanamaz. Doktorunuz, hemşireniz veya yetkili sağlık personeli size bu enjeksiyonu uygulayacaktır. İlaç toplardamar içine enjeksiyon yoluyla uygulandığında, ilaç yavaş yavaş verilmelidir ve uygulamanın tamamlanma süresi 30 dakikaya kadar sürebilir.
Enjeksiyon formdaki ilacınızı evinizde nasıl uygulayabileceğiniz size gösterilmiş olabilir. Eğer nasıl enjekte edeceğinizi; iğne, damlatma tüpü veya ilaç uygulama sürecinde kullanılan aparatları nasıl hazırlayacağınızı ve uygulayacağınızı tam anlamıyla çok iyi bir şekilde anlamadıysanız; ilacı kendinize enjekte etmeyiniz.
Tek kullanımlık her şırıngayı sadece bir defa kullanınız. Kullanılmış şırıngaları kolay delinmeyen korumalı paketlere koyarak atınız (eczacınıza bu paketleri nasıl edinebileceğinizi ve nasıl atacağınızı sorunuz). Bu paketleri çocuk ve hayvanların temasından uzak tutunuz.
Bu ilacı doktorunuz tarafından size söylenen sürenin tamamı boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamiyle tedavi edilmeden de şikayetlerinizde iyileşmeler görülebilir.
Bu ilaç, belirli tıbbi testlerde anormal sonuçlar almanıza sebep olabilir. Sizi tedavi eden hekiminize Ampisilin ve Sulbaktam kullandığınızı söyleyiniz.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?
Eğer bir doz almayı unuttuysanız hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti gelmişse almadığınız dozu atlayınız ve ilacınızı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?
Eğer bu ilaçtan çok fazla kullandığınızı düşünüyorsanız bir acil tedavi merkezini arayınız ve belirtileri eksiksiz şekilde anlatınız.

Bilinç bulanıklığı, davranışlarda değişim, ciltte aşırı döküntü, normalden az idrar yapma, nöbet (istem dışı kasılmalar-konvülsiyonlar),göz kararması doz aşımı belirtileri arasında sayılabilir.
Ampisilin ve Sulbaktam’ı Alırken Nelerden Kaçınmalıyım?
Antibiyotik ilaçlar ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun işareti olabilir. Eğer aşırı sulu veya kanlı ishaliniz varsa doktorunuzu arayınız. Doktorunuz size söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.
Ampisilin ve Sulbaktam'ın Yan Etkileri
Kurdeşen; solunum zorluğu; yüzde, dudaklarda, dilde, boğazda şişme veya kabarma alerjik reaksiyonun işaretleri olabilir. Böyle bir durumda acil sağlık yardımı alınız.
Eğer aşağıdaki ciddi yan etkilerden herhangi birini kendinizde görürseniz bir an önce doktorunuzu arayınız:
  • ateş, boğaz ağrısı, aşırı sinirle birlikte baş ağrısı, deride soyulma ve ciltte kırmızı döküntü;
  • aşırı sulu veya kanlı ishal;
  • ateş, üşüme, vücut ağrısı, grip belirtileri.
Aşağıdaki gibi daha hafif yan etkilerin oluşması muhtemeldir:
  • mide bulantısı, kusma, mide ağrısı, gaz;
  • vajinal akıntı, kaşıntı;
  • baş ağrısı;
  • kaşıntı;
  • şişmiş, kara, tüylü dil;
  • pamukçuk (ağızda veya boğazda küçük, beyaz lekeler);
  • iğnenin yapıldığı yerde ağrı, şişlik, veya tahriş meydana gelmesi.
Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza bildiriniz.
Ampisilin ve Sulbaktam ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?
Eğer aşağıda sıralanan:
  • allopürinol (Allo Ürik, Ürikoliz);
  • amikasin (Amikaver, Amikozit, Mikasin);
  • gentamisin (Genmisin, Genta, Getamisin);
  • netilmisin (Netromycine);
  • streptomisin (Streptomisin).
bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız Ampisilin ve Sulbaktam kullanmadan önce hekiminize bildiriniz.
Bu liste tam bir liste değildir ve Ampisilin ve Sulbaktam ile etkileşen daha farklı ilaçlar da olabilir. Hekiminize reçeteli veya reçetesiz satılan, kullandığınız tüm ilaçları söyleyiniz. Bunlar; vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size reçete edilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Ampisilin ve Sulbaktam'ı Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?
Ampisilin ve Sulbaktam’ı oda sıcaklığında; ışık, sıcak ve nemden etkilenmeyecek şekilde muhafaza ediniz. Enjeksiyonluk formda hazırlanan Ampsilin ve Sulbaktam’ı sulandırdıktan sonra bekletmeden kullanınız.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
500, ampisid, enjektabl, flakon, mg, mg or 250, İm or İv


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aksef İ.M./İ.V. Toz İçeren Enjektabl Flakon Sır İlaçlar ve Yan Etkileri 0 11 Ağustos 2013 13:16
Adriblastina Liyofilize Enjektabl Flakon Sır Sağlık Köşesi 0 11 Ağustos 2013 08:13
Cefaks 750 mg İ.V./İ.M. Enjektabl Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 07 Ekim 2011 23:18
Ampisid Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:05
Amoklavin® İ.V. 1.2 gr Flakon Ecrin İlaçlar ve Yan Etkileri 0 05 Ekim 2011 12:04