IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Kasım 2014, 10:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lev-End Yan Etkileri





Lev-End Film Kaplı Tablet
İlaç Etken Maddesi:
Levetirasetam
İlaç Marka İsmi:
Lev-End Film Kaplı Tablet
Lev-End (Levetirasetam) Nedir?

Levetirasetam antiepileptik* bir ilaçtır.

(*antiepileptik: Epilepsi (sara)’yı durduran ya da önleyen)

Levetirasetam aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:

yetişkinlerdeki ve 4 yaş üzeri çocuklardaki parsiyel başlangıçlı nöbetler* (*parsiyel nöbet: Belirli bir yerde başlayan ve başladığı yerde kalabildiği gibi ilerleyerek vücudun yarısına da yayılabilen epilepsi nöbetleri. Bu nöbetler esnasında kızgınlık, korku, hastanın geçmiş yaşamından bir sahnenin tekrar yaşanması gibi duyusal nöbetler de görülebilir. Bazı nöbetlerde bilinç bulanıklığı / kaybı da görülebilir.);

erişkin hastalarda görülen miyoklonik nöbetler* (*miyoklonik nöbet: Bir ya da iki kasın, bazen vücudun kol ve bacakları bükmeye yarayan kaslarının ani kasılmasıyla görülen, epilepsi nöbetlerinin küçük şekli.)

ergenlik dönemindeki 12 yaş üzeri gençlerde görülen miyoklonik epilepsi* (*miyoklonik epilepsi: Yaygın epilepsi nöbetleri sırasında miyoklonilerin de (ani, elektrik sarsıntılarına benzer; istem dışı ve belirli aralarla, peş peşe ve düzensiz oluşan kas kasılmaları) görüldüğü epilepsi türü.);

yetişkinlerde görülen ve yaygınlaşan tonik – klonik epilepsi* nöbetleri (*tonik – klonik (grand mal) epilepsi: Bilinç kaybı ve iskelet kaslarında artan kasılmanın akabininde tüm kol ve bacaklarda meydanan gelen istem dışı kasılmalarla karakterize nöbet.).

Levetirasetam burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Lev-End (Levetirasetam) Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer hastalık nöbetlerini önlemek için Levetirasetam kullanıyorsanız, kendinizi iyi hissetseniz bile bu ilacı kullanmaya devam ediniz. Eğer Levetirasetam kullanımını aniden durdurursanız hastalık nöbetlerinizde artış olabilir. Eğer nöbetlerinizde kötüleşme veya artış olursa doktorunuza başvurunuz.

Bu ilacı kullanan kişilerde intihar ile ilgili düşünceler oluşabilir. Doktorunuzun düzenli olarak sizi kontrol etmesi gerekecektir. Doktorunuz ile planlanmış olan randevularınızı ihmal etmeyiniz.

Eğer aşağıdaki gibi yeni ya da kötüleşen belirtilere sahipseniz hemen doktorunuza başvurunuz: Ruh halinde veya davranışlarda değişimler; endişe, kaygı; telaşlı, heyecanlı, saldırgan, agresif, huzursuz ve hiperaktif (ruhsal veya fiziksel olarak) hissetme; intihar ve kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma.

Yanınızda acil durumlar için Levetirasetam kullandığınızı belirten bir kimlik kartı veya bilgilendirme bilekliği taşıyınız. Sizi tedavi eden doktorlar, diş hekimleri veya acil servis elemanları Levetirasetam kullandığınızı bilmelidirler.

Doktor tavsiyesi olmadan bu ilacı bir çocuğa vermeyiniz.
Lev-End (Levetirasetam) Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer Levetirasetam’a veya ilacın bileşiminde bulunan diğer maddelerden birine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmamalısınız.

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa ya da herhangi bir böbrek hastalığına sahipseniz bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz. Böyle bir durumda dozaj ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bu ilacı kullanan kişilerde intihar ile ilgili düşünceler oluşabilir. Eğer tedavinizin ilk aylarında veya ilaç dozunuzun değiştiği zamanlarda yeni ya da kötüleşen depresyon belirtileri gösteriyorsanız veya aklınızda intihar ile ilgili düşünceler oluşuyorsa; doktorunuza bildiriniz.

Aileniz ya da sizinle ilgilenen kişiler de ruh halinizdeki değişimler veya belirtiler konusunda dikkatli olmalıdırlar. Doktorunuzun düzenli olarak sizi kontrol etmesi gerekecektir. Doktorunuz ile planlanmış olan randevularınızı ihmal etmeyiniz.
Gebelik ya da Emzirme Döneminde Lev-End (Levetirasetam) Kullanabilir miyim?

FDA gebelik kategorisi C. Levetirasetam’ın doğmamış bebek için zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söylemelisiniz. Levetirasetam anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
Araç ve Makine Kullanırken Lev-End (Levetirasetam) Kullanabilir miyim?

Levetirasetam düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Özellikle tedavinin başlangıcında veya doz artırıldığı zamanlarda uyuklama haline veya başka etkilere neden olabilir. Bu nedenle ilacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız. Eğer araç veya makina kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz.
Lev-End (Levetirasetam’ı) Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Doktorunuz bu ilaçtan en etkin şekilde faydalandığınızdan emin olmak için belirli aralıklarla dozaj değişikliklerine gidebilir.

Levetirasetam’ı yemeklerle birlikte veya aç karnına alabilirsiniz.

İlacı bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Levetirasetam tableti çiğnemeyiniz, kırmayınız veya ezmeyiniz. Hapı bir bütün olarak yutunuz.

Maksimum faydanın sağlanabilmesi için Levetirasetam’ın düzenli şekilde kullanılması önemlidir. Bu nedenle ilacınız tamamen bitmeden reçetenize tekrar yazdırınız.

Eğer hastalık nöbetlerini önlemek için Levetirasetam kullanıyorsanız, kendinizi iyi hissetseniz bile bu ilacı kullanmaya devam ediniz. Eğer Levetirasetam kullanımını aniden durdurursanız hastalık nöbetlerinizde artış olabilir. Eğer nöbetlerinizde kötüleşme veya artış olursa doktorunuza başvurunuz.

Hastalık nöbetleri genellikle farklı ilaç kombinasyonları kullanılarak tedavi edilir. En iyi tedavi için, doktorunuzun direktifleri doğrultusunda tüm ilaçlarınızı düzenli şekilde kullanınız. İlacınız ile birlikte gelen ilaç prospektüsünü veya hasta bilgilendirme formunu dikkatli şekilde okuyunuz. Doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe ilacın dozunda veya tedavi planında herhangi bir değişiklik yapmayınız.

Yanınızda Levetirasetam kullandığınızı belirten bir kimlik kartı veya bilgilendirme bilekliği taşıyınız. Sizi tedavi eden doktorlar, diş hekimleri veya acil servis elemanları Levetirasetam kullandığınızı bilmelidirler.

Bu ilacın rahatsızlığınızı iyileştirdiğinden emin olabilmek için düzenli aralıklarla kan tahlilleri yapılması gerekebilir. Ayrıca karaciğer fonksiyonlarınızın da test edilmesi gerekebilir. Doktorunuz ile planlanmış olan randevularınızı ihmal etmeyiniz.
Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Eğer bir doz almayı unuttuysanız ve yalnızca birkaç saat geçmiş ise hatırladığınız an bu dozu alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.
Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz.

Doz aşımı belirtileri şu gibi durumları içerebilir: Uyuşukluk hali, uykuya eğilim, heyecan, saldırganlık, sığ solunum, güçsüzlük, halsizlik veya bayılma.
Lev-End (Levetirasetam) Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?

Alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol Levetirasetam’ın bazı yan etkilerini arttırabilir ve nöbet riskini arttırabilir.

Levetirasetam düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sebep olabilir. Özellikle tedavinin başlangıcında veya doz artırıldığı zamanlarda uyuklama haline veya başka etkilere neden olabilir. Bu nedenle ilacın kendi üzerinizde nasıl bir etki oluşturacağını görmeden araç ve makine kullanmaktan kaçınınız. Eğer araç veya makina kullanacaksanız ya da dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir iş yapacaksanız dikkatli olunuz.
Lev-End (Levetirasetam’ın) Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil yardım desteği alınız: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik.

Eğer aşağıdaki gibi yeni ya da kötüleşen belirtilere sahipseniz hemen doktorunuza başvurunuz: Ruh halinde veya davranışlarda değişiklikler, endişe, kaygı, panik ataklar, uyku sorunları; düşüncesiz, alıngan, telaşlı, heyecanlı, saldırgan, agresif, huzursuz, hiperaktif (ruhsal veya fiziksel olarak) hissetme; veya intihar ve kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma.

Aşağıdaki durumlardan herhangi birine sahipseniz hemen doktorunuzu arayınız ve acil sağlık desteği isteyiniz:

halüsinasyonlar;

güçsüzlük, halsizlik, koordinasyon eksikliği;

artan veya kötüleşen hastalık nöbetleri.

Daha hafif yan etkiler de görülebilir, bunlar:

baş dönmesi;

uyku hali, yorgunluk;

mide bulantısı, kusma, ishal;

başağrısı;

kas ağrısı;

kazaya bağlı yaralanmalar;

burun akıntısı, boğaz ağrısı.

Bu liste görülebilecek bütün yan etkilerin eksiksiz bir listesi değildir, burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.
Lev-End (Levetirasetam) ile Etkileşen Diğer İlaçlar Nelerdir?

Levetirasetam ile etkileşebilecek birçok farklı ilaç olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
Lev-End (Levetirasetam’ı) Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Levetirasetam’ı oda sıcaklığında nemden, ışıktan ve sıcaktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz.
Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

Lev-End Film Kaplı Tablet ile ilgili daha fazla bilgi için eczacınıza danışabilirsiniz.

UNUTMAYIN! Lev-End Film Kaplı Tablet ve diğer bütün ilaçları çocukların ulaşamayacakları yerlerde ve ambalajında saklayınız; Lev-End Film Kaplı Tablet'i asla başkalarıyla paylaşmayınız ve Lev-End Film Kaplı Tablet'i sadece size uygun görüldüğü şekilde kullanınız.

UYARI! İlaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları bu sitede yer alan bilgilerin toplanması ve sunulması konusunda gereken özeni göstermiş ve bu bilgileri güvenilir olduğuna inanılan kaynaklardan edinmiştir. Ancak, ilaçpedia.com ve içerik sağlayıcıları sitede yer alan bilgilerin doğruluğunu garanti etmez. Sitede yer alan bilgiler, hekimlerin, eczacıların, hemşirelerin veya hasta sağlığıyla ilgili diğer sağlık çalışanlarının bilgi, deneyim, yetenek ve kanaatlerinin yerine geçmeyi değil, tamamlamayı amaçlar. Herhangi bir ilaç veya ilaç kombinasyonuyla ilgili uyarı bulunmaması, bu ilaç veya ilaç kombinasyonunun herhangi bir hasta için veya sizin kişisel koşullarınız için güvenli, uygun ve etkili olduğu fikrini doğurmamalıdır. Doktor ve eczacıların direktiflerine mutlaka uyulmalıdır.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etkileri, levend, yan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pen- Os Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 26 Kasım 2014 02:34
Rastel Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 23 Kasım 2014 11:13
Ravivo Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 23 Kasım 2014 11:09
Ripesil Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 23 Kasım 2014 01:14
Sef Yan Etkileri PySSyCaT İlaçlar ve Yan Etkileri 0 19 Kasım 2014 17:58