IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   İllegal Faaliyetler (https://www.ircforumlari.net/illegal-faaliyetler/)
-   -   QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı. (https://www.ircforumlari.net/illegal-faaliyetler/995322-qbilisimcom-set-sinan-illegal-faaliyetleri-ve-emek-hirsizligi.html)

R0meo 19 Aralık 2022 21:05

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Alıntı:

Teqnic Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042758574)
Merhaba R0meo;

Sizin kullandığınız kelime yorumlanarak bir yanıt verilmiştir herhangi bir çarpıtma söz konusu değildir. Halen görüyoruz ki ; bu kelimeyi haklı olarak savunmanıza gerçekten anlam veremiyoruz. Ben X kullanıcılarına söylüyorum, Y kullanıcılarına değil gibi bir ayrım yapıyorsanız zaten her şeyden önce siz taraflı olarak yorum yazan birisiniz, ve buradaki hiç bir kullanıcı eminim ki, bu tür bir tabirin kendisi veya başkasına kimseye kullanılmasını uygun görmeyecektir.

Ayrıca bir ata sözü deyimiyle ; Görünen Köy Kılavuz İstemez

Yani, burada konu açılma nedeni ilk mesajda belirtilmiştir zaten, Kullanıcılar ekran görüntüleriyle bile bu durumun farkındadır, bu duruma göre de yorum yazarak veya görerek(yanlışa yanlış diyebilen) kullanıcıları taraf olarak görmeniz sizin bir taraf olduğunuzu gösterir.

Ayrıca konuyu saptırmanıza gerek yoktur, konuyu başka yerlere çekmeye çalışmayınız.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri)

Merhaba Tecniq

Halen aynı yerdesiniz ona söylüyorum buna söylüyorum diye ayrıştırma yapmıyorum konuya yapmış olduğum ilk yorumda da yardakçı olarak kimleri kastettiğim açık ve nettir. Anlamamış gibi davranarak kendinize destek toplamak adına Set Arkadaşımızın kullanmış olduğu kelimeyi de kullanarak konunuzu gayet güzel süslemektesiniz. Ancak bu size bir şey kazandırmayacaktır. ve Ayrıca yine üstüne basa basa telaffuz ettiğiniz sizin lehinize yorum yapan herkesi Set' in söylemiş olduğu kelime üzerinden daha çok sinir harbine sokma eğilimine girmektesiniz. Lehte ve Aleyhte yorum yapan herkesi sınıflandırmaktasınız ve açıkça lehinize yorum yapan kişileri taraf olmaya çekme girişimindesiniz. Ancak bu ortamda bulunan herkes yıllardır hangi kelimelerin ne amaçla kullanıldığı konusunda pekala fikir sahibidir. Lütfen insanların zeka seviyelerini test edecek cümleler kurmaya çalışmayınız.

Konu ile ilgili olarak da belitmiş olduğunuz;

( Kullanıcılar ekran görüntüleriyle bile bu durumun farkındadır, bu duruma göre de yorum yazarak veya görerek(yanlışa yanlış diyebilen) kullanıcıları taraf olarak görmeniz sizin bir taraf olduğunuzu gösterir. )

Cümleniz bile lehinize yorum yapan herkesi taraflandırmak adına atılmış güzel bir adım.
Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi gözden geçirmelisiniz.

Konu dışında bir yorumda bulunmadım çarpıtma söz konusu dahi değildir. Açmış olduğunuz konu üzerinde kullanılan bir kelime üzerinden leh ve aleyhte yorum yapan insanları taraflandırarak ayrıştırmaya çalışan sizsiniz. Bu yüzden kurmuş olduğunuz cümleleri tekrar gözden geçirerek yorumlarsanız nihayetinde doğru karara varacaksınız.

İyi Çalışmalar..

Teqnic 19 Aralık 2022 22:02

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Merhaba R0meo ;

Hata, hata ile çözülmez, kişi bu konuda o kelimeyi kullanarak IF kullanıcılarına karşı hiç bir doğru davranış sergilememişken(şahsi fikrim), kişiyi savunur şekilde ve kelimesini doğrular şekilde üst üste aynı kelimeyi sizin deyiminiz ile belirli kullanıcılara karşı kelimeyi tekrar söylemenizi kesinlikle bir kullanıcı olaraktan doğru bulmuyorum, ve bu yorumunuzla kim taraflı şekilde davranıyor gayet iyi göstermektesiniz.

Ayrıca biz her hangi bir sınıflandırma söz konusu değildir, her şey ortadadır. Size leh/aleyhimize(birbirinin karşıtı, olumlu veya olumsuz.) yorumlamıştır, yani burada o kişi o taraf, bu kişi bu taraf gibi biz sınıflandırma yapmıyoruz, bunu yapmaya çalışmayınız.

Size bir Ata sözü söylemiştim ; Görünen Köy Kılavuz İstemez

Yani burada tekrar söylemeden geçemeyeceğim, ekran görüntüleriyle bile yapılan emek hırsızlığının, ticaret ahlaksızlığını gören/yorumlayan kişileri bir taraf gibi görmeniz sizin bir taraf olduğunuzu gösterir.

Bir Vatandaş olarak, Bir kullanıcı olaraktan, sadece bu durum için değil, genel olarak her hangi bir konuda, yapılan yanlışa yanlış demek sizi kabahatli duruma düşürmez, aksine erdemlik göstergesidir. yani, bugün bu durum veya benzeri bir durumla siz veya bir başkası, herkes karşılabilir, insan olarak biraz empati yapmanın gerek olduğunu düşünüyorum.

Tekrar söylüyorum ki ; Konu amacı dışına çıkmaya veya farklı yerlere çekmeyiniz.

Not : Hangi kullanıcı adına olursa olsun, "ilgili kelimenin(y....)" kelimesi ağıza alınacak/ kullanıcılara karşı kullanılabilecek hoş bir kelime olmadığını düşünüyorum ve bu konuda umarım gerekli uyarılar sağlanır.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Internet Hizmetleri - Owner)

Adem 19 Aralık 2022 22:53

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Konuyu en başından beri bütün olarak yorumları ile birlikte okuyarak takip ediyorum. Acaba diyorum sonuç ne olacak, hangi noktada son bulacak. Ben ilk yorumumda da belirtmiş olduğum gibi; rahatsız olunan taklit imajı veren görsellerin kaldırılması taraftarıyım. Fakat bu iş, sanırsam QBilisim tarafından inat edilerek kaldırılmıyor. Belki ufak tefek benzerliklere Sekershell'in bir şey diyeceğini sanmıyorum, ama; kendi sohbet girişlerindeki benzerliğin aynısı olunca doğal olarak adam çıkar der ki kardeşim sen neden beni taklit ediyorsun ? Ben bu işe yıllarca emek vermişim, bir adım var, bir markam var. Ve bu görsellerin üstelik bu şekilde göze batacak şekilde olması ben de olsam çıkar buraya konuyu açardım.

Yapılan bunca yorum ve gelinen şu aşamada gerekli analizler yapılarak bir yaptırım yapılması şart oldu diye düşünüyorum. Yoksa bu konu açık kaldıkça fikir babında birçok insan değerlendirmesini sunacak zaten.. Belirli bir yorum kitlesine ulaştığında ne gibi aksiyon alınacak sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşim bu konuda da bir bilgilendirme yapar isen; aydınlatmış olursun benim gibi bu düşüncede olanları. Yoksa konu bu şekilde açık kalınarak; yorumlara devam mı edilecek? Yoksa; yorumlar bir bütün olarak değerlendirilip analiz edilip, yaptırım mı uygulanacak ilgili firma aleyhine? An itibarıyla okuyan kişi sayısı: "9.751" Yorum sayısı: "102" ahan da bu da "103 oldu". Gelinen aşama: Haklı/Haksız ayırt etmek ve konunun sonuca bağlanılması taraftarıyım.

KTeknoloji 19 Aralık 2022 23:16

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Konu başlıgı degiştirmeniz yaptıgınız sucu kapatmıyor, insanlara iftira atmak neymiş elbet sizede ödetirler, hem insanları mağdur edip hem mağduru oynamanız gercekten başarılısınız

Saygılarımla.
Ahmet Turan Memiş.

RisK 19 Aralık 2022 23:35

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Her İki Taraf İçinde Geçmiş Olsun İki Sevdiğimiz Shell Firması Bu Sekilde Karşı Karşıya Gelmesi Üzücü Bir Durum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de umarım orta yolu bulurlar Saygılar

Teqnic 20 Aralık 2022 00:16

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Alıntı:

KralShell Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042758702)
Konu başlıgı degiştirmeniz yaptıgınız sucu kapatmıyor, insanlara iftira atmak neymiş elbet sizede ödetirler, hem insanları mağdur edip hem mağduru oynamanız gercekten başarılısınız

Saygılarımla.
Ahmet Turan Memiş.

Konu mesajlarında anlaşılabileceği gibi ; kişi ile alakalı fiziki bir hırsızlık değil "Emek Hırsızlığı"ndan bahsetmekteyim, bu kelimeyi kullanırken de her hangi bir şey olmadan, sebepsiz yere kullanmadığım çok açık bir şekilde ortadadır.

Bu durum hangi platformda olursa olsun, bir kişinin yazılımını/projesini/görünümünü taklit ederek kopyalıyorsanız, Emeğe saygısızlık, Emek hırsızlığı olarak, Ticari bir iş için yapıyorsanız Ticaret Ahlaksızlığı gibi düşünülür/yorumlanır.

Alıntı:

KralShell Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042754042)
Merhaba If Kullanıcıları,
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşımız apleti yaparken yanında durdugumu ve sadece görsel tema olarak ZSohbet'e benzemesi gerektigini benim şahsi fikrimdir bu sebebten dolayı görsel hırsızlıgımı yapmış olduk ?

Bu kelimeniz bana şunu hatırlatıyor ; Arkadaşım ile otururken kendimize ait bir şeyler yapmak/üretmek yerine, size göre daha kolay olarak ve bu ürün/hizmet(ZSohbet bir çok kişinin emeği olan, başarısı olan) piyasada tanınmış/biliniyor ufak 1-2 değişiklik yaparak(gözle görülmeyen, aynısını taklit ederek yapsak mı?

Kusura bakmayın ama siz farkında olmayabilirsiniz belki, bu fikirde olan birisi veya bunu yapan kişi, Emeğe Saygısızlığı Emek Hırsızlığı, Ticaret içinse, Ticaret ahlaksızlığı, ticaret etiği bulunmayan bir kişidir. (toplum şahsen bu gözle bakacağını düşünüyorum.)

ve ayrıca, bir önceki ekran görüntülerinde çoğu kişi görmüştür, hakkında kısmında firma sloganına kadar bile aynı şekilde taklit etmeye anlam veremiyoruz gerçekten.

Konuyu saptırmanıza gerek yoktur, Görünen köy kılavuz istemez.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Şekershell Internet Hizmetleri)

Beer 20 Aralık 2022 15:04

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Öncelikle Merhaba.

Ben burada taraflı veya tarafsız cevap verme kanaatinde değilim. Ancak sitelerimde oluşan zararlar ile ilgili olarak;

Sekershell temsilcisi Ömer bey (Teqnic) tarafınızca beyan edilen ilk yorumda belirttiğiniz (Ayrıca ilgili yazılımı izinsiz yere kullanmak/çoğaltmak yaymak yasal olarak bir suçtur. bu nedenle ilgili kişi bu şekilde kullanımlarına 24-72 saat içerisinde sonlandırmaz ve devam etmesi halinde kendisine maddi/manevi tazminat davası ve hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır ve harici olarak kullanımı tespit edilen siteler ilgili yazılımı kullanmaya devam etmesi halinde ilgili sitelerde dava dosyasına eklenecektir.) husus göz önünde bulundurularak tarafınızca belirtilmiş olduğunuz applet konu sonuca bağlanana kadar duraklatılmıştır.

Ancak yorumlarınızda okuduğum kadarı ile yasal süreç ile alakalı herhangi bir adım atılmadığı ve bu konununda ben ve benim gibi birçok arkadaşı mağdur ettiği düşüncesi ve kanaatindeyim.

Hal böyle olunca her ne şekilde olursa olsun benim sitelerimin ciddi şekilde zarar gördüğü ve bu sebeple değer kaybına uğradığı kanaatindeyim.

Ben açık ve net şekilde belirtmek isterim ki Sinan Bey (Set) veya Ömer Bey (Teqnic) tarafınızca oluşan anlaşmazlıklar ve burada yaptığınız beyanlar neticesinde yapacağınız yasal süreçler tamamlandıktan sonra sitelerimde oluşan zararlar ile ilgili sürecin yasal haklarımın gizli kalması kaydı ile bilgilerinize sunarım.

Bununla birlikte Ömer Bey (Teqnic) belirtmiş olduğunuz yasal süreçlerin 3 iş günü (72 saat) içerisinde başlatılarak tarafıma bilgi verilmemesi durumunda 23.12.2022 tarihi başlangıcından, olaylar çözülünceye kadar oluşacak zararlardan dolayı tarafınızca beyan edilen konular dikkate alınarak yasal haklarımın gizli tutacağım hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Teqnic 20 Aralık 2022 18:09

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Merhaba ;

Firma olarak amacımız asla ve kesinlikle her hangi bir siteyi veya site sahibini her hangi bir zarara uğratmak değildir. Sadece firmamıza ait emeklerimiz, çabalarımız ve zamanımız ve yılların tecrübesi ile yapmış olduğunuz yazılım/arayüzleri korumaktır. Bu konuda bir vatandaş olaraktan da yapılan iş ortadayken bu konuda sağ duyulu davranan herkese teşekkür ederiz.

Site adının veya kendinin bu tür bir dosya/belge içerisinde bulunmasını istemeyenler kişilerde taklit edilmiş/izinsiz kullanılan/kopyalanmış bir görünüm/arayüzü kullanmamasını tavsiye ederiz. Ayrıca kullanımı sonlandıran site sahiplerinin özel mesaj olarak site adı ile bilgi vermesini rica ederiz.

ZSohbet Applet v2 piyasada bilinen/tanınmış bir görünüme sahip olan bir sohbet yazılımıdır. her şeyden önce ilgili yazılıma ait görünümü firmanız izinsiz olarak kopyalayarak / taklit ederek kullandırmaya çalışıyorsa (bence sizlerde bu tür kullanımı bir birey, emeğe saygısı olan birisi olaraktan) kendinize/sitenize bu durumu yakıştırmazsınız ve bir mağduriyetiniz oluşuyorsa bu konuda muhatabınız mantıklı olarak düşünülürse ilgili firma olacağı düşünüyoruz.

Yasal süreç ile alakalı hukuk danışmanlarımız tarafından gerekli hazırlıklar yapılmaktadır ve yasal süreç başladığında konu muhatabı olan kişi/firma zaten bu konuda kendisinin hakkında bir işlem başladığına dair evrak ulaşır. Yasal ve hukuki süreç, yasal olarak ilerlemesi uygun olacaktır, yasal süreç sonunda yasalara uygun bir şekilde bilgilendirme yapılabilir.

Ekran görüntüsü veya URL olarak paylaşımları kullanıcılar bir karşılaştırma yapılabilmesi adına paylaşılmıştır.

IRCForumları mecrasında konunun açılma nedeni ise en başında belirtmiş olduğum gibi QBilisim - Set(Sinan) olarak bilinen kişinin emeğe saygısızlığı, ticaret ahlaksızlığını göstermek amacıyla açılmıştır.

Buradaki kişiler ise, bir kullanıcı olaraktan bir firmanın tanınmış/bilinen bir ürün/hizmetini birebir olarak aynı şekilde nasıl taklit edilmiş kopyalanmış olduğunu görebilmesi için ekran görüntülerine bile baktığında anlayabileceği/görebileceği şekildedir.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Internet Hizmetleri)

Yunus 20 Aralık 2022 18:36

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Alıntı:

Teqnic Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042758928)
Merhaba ;

Yasal süreç ile alakalı hukuk danışmanlarımız tarafından gerekli hazırlıklar yapılmaktadır ve yasal süreç başladığında konu muhatabı olan kişi/firma zaten bu konuda kendisinin hakkında bir işlem başladığına dair evrak ulaşır. Yasal ve hukuki süreç, yasal olarak ilerlemesi uygun olacaktır, yasal süreç sonunda yasalara uygun bir şekilde bilgilendirme yapılabilir.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Internet Hizmetleri)

Aradan 8 gün geçmiş halen daha yasal süreci başlatmamışsınız.Bu saatten sonra bu konuyu uzatmanız sizin kurumsal kimliğinize zarar verecektir.Ayrıca samimiyetinizi ve ciddiyetinizi de kaybettirecektir.

Teqnic 20 Aralık 2022 19:58

Cevap: QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Merhaba Yunus bey ;

Geri bildiriminiz adına teşekkür ederiz ancak Konunun bulunma amacı bellidir, bunu da açıklamalarımızda belirtmiştik, Bir kullanıcı olarak ekran görüntülerine demoya bakarak karşılaştırırsanız bu durumu değerlendirir yorum yazar veya yazmayabilirsiniz bu sizin düşüncenizdir.

Nasıl ki bir pazardaki ürüne a kopyası/çakması gibi düşünürken(kişi/firmalar arasındaki yasal süreç durumuna bakmadığınız gibi) veya buradaki veya farklı platformlardaki bir çok illegal faaliyet konusu değerlendirmesi yaparken konuya göre değerlendirme yapıldığı gibi olmalı olduğunu düşünüyorum.

Biz uyarımızı iyi niyet göstergesi olarak yaptık ve bu konuda bu tür eylemleri sonlandırması için belirli bir süre verilmiş ve devam edilmesi halinde ek olarak yasal haklarımızı kullanabileceğimizi söyledik, bundan sonrası için avukatlarımız planlama yaparak ona göre ilerleyecektir, bu durum onların alanıdır. bu durumu tartışmak uygun olmayacaktır. Yasal ve hukuki süreç buranın bir konusu değildir, Yasal ve hukuki süreç yasal olarak ilerleyecektir. ve süreç sonunda yasalara uygun bir şekilde bilgilendirme yapılabilir.

Konunun uzaması gibi bir durum söz konusu değildir, yasal süreç ayrı, buradaki konu ayrıdır. buradaki konu da sektörde/piyasada tanınmış/bilinmiş bir sohbet yazılımı ara yüzünü kopyalayarak, taklit ederek emeğe saygısızlığı, ticaret ahlaksızlığı yapan QBilisim Set-Sinan ile alakalı kullanıcıları bilgilendirmek adına bir açılmış konudur.

Konuyu saptırmaya veya farklı yönlere çekmeye gerek olmadığını düşünüyoruz.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Internet Hizmetleri)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net