IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Eylül 2016, 16:52   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşk-ı Memnu Kitap Özeti İngilizce Anlatım




Girls with Firdevs Hanim, Istanbul's famous family and their visitors between Göksu party are constantly help. Navigation in a boat, boat for Adnan brain, close to theirs and dogs through touch. Adnan Bey, a widowed man with two children, but the youngest daughter of Lady Firdevs wants to marry Bihter. The Peyker is already married.

Firdevs Ladies, take into account the age difference between them, without his daughter gives Adnan Bey. Indeed, despite the age difference, marriage, quite properly, life is neat. Adnan Bey's daughter Nihal, a girl is very emotional. Stepmother wants to approach the understanding they could not see, is drawn into their world. Thin, intelligent, understanding is a child. Life's challenges have already detected. Nihal with children and his brother is a Behlül. Then want to marry Behlül Nihal. Frequent visits inside sevinir.onun Nihal it was understood, of course. If truly Behlül? Nihal visits is not for fame. O, with the creation of a roving eye, a branch is a man who can not stop. Against the elder daughter of Lady in Firdevs Peyker is a sympathetic. Women into the trap does not reduce the delay. Some of the women would not dare try to put against the never speaks.

Bihter a day, to buy candy to Behlül. To get the young man goes to the room. Room is dim. Time is evening. Put for a bit. Women's room is going to call in at the time of Behlül aunt suddenly. He describes feelings. He actually Bihter 'i is to love. But Bihter, Behlül then, Göksu Peyker's neck bent in, saw him kissing. Remember this scene as the young man's love does not believe in it rejects. In contrast, the other, with diabolical inventions, life, woman tells of the loneliness of the tender. Will do their utmost to seduce him, and take advantage of the weak moment at the end of this business will succeed.

With the kind of love in danger of Bihter Behlül and go take. Ta ki, the young man to marry again raised until Nihal.

There are seven one Nihal'i: Bashir. Bashir, a black child in the house is enlarged. He, with all the emotion of this blonde, thin girl is a fan. TB has been against him because of love. Winter in the Resurrection, cold, heat does not leave without saying Nihal'in advance. A dog looks at the commitment, service runs. Secret love the one hand, from the moment you hear Nihal'in Behlül will marry the intolerable situation of jealousy at the end of the ground will Bekir.

One day, Nihal, a bad stepmother accidentally learns the secret adventure. The wearing of linen Bihter Neft, was up to rehearsal. You do not notice Behlül, Nihal'i Bihter san has said a word. Nihal walks over the traces and the inner side of the business learns. One evening, at the beginning of the stairs, secretly listening to a speech of Behlül with Bihter, hearing what the spirit of thin, unhealthy body can put up, dropped passes out. Will also reveal what they have learned thus.

To prevent Bihter Nihal wants to be married in the Behlül. Then began to violently jealous because he Behlül. With all the force of his body like an inexperienced man does not want to miss the point.

This distorted situation will resolve themselves. Nihal, can not escape the effects of concussion that he suffered fainting fell into bed that evening. Her bed, on the bed in a state of ecstatic Bashir, not based on a long time since they are detected, they saw, they heard, Nihal'in bed early, Adnan Bey counts one by one, dumps. The poor man has cheated him learn his wife's return to the deli. Call is put into the correct Bihter.

He did not stay for longer Bihter remedy, what do you do if life, happiness save decided. Once is not possible to return to her husband. Played with a human dignity that can not now face. Behlül the other hand, the enthusiasm received from him sooner or later he will forgive him the Nihal'e will return. In this case, how he can live? To not go against her husband's room closes. Mini with a pistol in his hand, he thinks the death of a young age. How will it stand? Lakin Adnan Bey arrived, the door was based on. There are two ways to Bihter or to settle for a life nursuz or not?

Will not be satisfied. Almost anyone else, the wrist is bent, hands in the elegant, mini toy gun that looks like tiny black mouth, turns to him, commits suicide Bihter.

After a period of Bihter suicide, Nihal will recover. To come into the side Behlül people escaped and went for not staying. This bitter experience of life after her father, now they decide to live for each other.

TÜRKÇESİ

Firdevs Hanımla kızları, İstanbul’un tanınmış ailelerinden ve Göksu eğlenti yarinin sürekli ziyaretçileri arasında bulunmaktadırlar. Bir sandal gezintide, Adnan beyin sandalı, onlarınkine dokunurcasına yakın geçer. Adnan Bey, iki çocuklu bir dul adamdır, ama Firdevs Hanımın küçük kızı Bihter’le evlenmek istemektedir. Peyker ise zaten evlidir.

Firdevs Hanım, aralarındaki yaş farkını hesaba katmaksızın kızını Adnan Bey’e verir. Nitekim bu yaş farkına rağmen, evlilikleri, gayet düzgün, hayatları derli topludur. Adnan Bey’in kızı Nihal, son derece duygulu bir kızdır. Üvey annesine yaklaşmak istese de anlaşamayacaklarını görür, kendi alemine çekilir. İnce, zeki, anlayışlı bir çocuktur. Hayatın güçlüklerini şimdiden sezmiştir. Nihal ile kardeş çocuğu olan bir de Behlül vardır. Behlül’ü Nihal ile evlendirmek isterler. Nihal buna içten içe sevinir.onun sık sık ziyaretlerini elbette anlamıştır. Geçekteyse Behlül’ ün ziyaretleri Nihal için değildir. O, çapkın yaratılışlı, bir dalda duramayan bir insandır. Firdevs Hanım’ın büyük kızı Peyker’e karşı içinde bir yakınlık duymaktadır. Kadını tuzağına düşürmekte gecikmez. Bir kısım kadınların cürete karşı asla dayamayacaklarını denemeleriyle bilmektedir.

Bir gün Bihter, Behlül’e şekerleme ısmarlar. Almak için de genç adamın odasına gider. Oda loştur. Vakit akşamdır. Biraz konurlar. Kadın odasından çıkacağı sırada Behlül birdenbire yengesini içeri çağırır. Kendisine duygularını anlatır. O, asıl Bihter’ i sevmektir. Ama Bihter, Behlül’ü, Göksu’da Peyker’in ensesine eğilmiş, onu öperken görmüştür. Bu sahneyi hatırladıkça genç adamın sevgisini reddeder ona inanmaz. Buna karşılık, öteki, şeytanca bir buluşla, hayatının yalnızlığını körpe kadına anlatır. Onu baştan çıkarmak için elinden geleni yapar, zayıf anlarından faydalanır ve sonunda bu işi başarır.

Bihter ile Behlül’ün sevişmeleri türlü tehlike içinde sürüp gider. Ta ki, delikanlının Nihal ile evlenmesi yeniden ortaya atılıncaya kadar.

Nihal’i seven biri daha vardır: Beşir. Beşir, evde büyütülmüş bir zenci çocuğudur. O da, bütün duygularıyla bu sarışın, ince kıza hayrandır. Ona karşı sevgisi yüzünden verem olmuştur. Kışta kıyamette, soğuk, sıcak demeden Nihal’in peşini bırakmaz. Bir köpek bağlılığıyla bakar, hizmetine koşar. Gizli sevgisi bir yandan, Nihal’in Behlül’le evleneceğini duyduğu andan itibaren dayanılmaz duruma gelen kıskançlık sonunda Bekir’i yere serer.

Bir gün Nihal, kötü bir rastlantı sonucu üvey annesinin gizli macerasını öğrenir. Bihter’in nefti çarşafını giymiş, prova yapmaya kalkmıştır. Bunu fark edemeyen Behlül, Nihal’i Bihter sanarak bir söz söylemiştir. Nihal bu iz üzerinden yürür ve işin iç yüzünü öğrenir. Bir akşam, merdiven başında, Bihter’le Behlül’ün bir konuşmasını gizlice dinlerken, işittiklerine ince ruhu, sağlıksız vücudu dayanamaz, düşer bayılır. Böylece öğrendiklerini de açığa vurmuş olur.

Bihter Nihal ile Behlül’ün evlendirilmesine engel olmak istemektedir. Çünkü o da Behlül’ü şiddetle kıskanmaya başlamıştır. Tecrübesiz vücudunun bütün gücüyle sevdiği adamı elinden kaçırmak istemez.

Bu çarpık durum, kendiliğinden çözülür. Nihal, uğradığı sarsıntının etkisinden kurtulamadığı için o bayıldığı akşam yatağa düşmüştür. Onu yatakta, kendinden geçmiş bir halde yatakta gören Beşir, dayanamaz, uzun zamandan beri sezdiklerini, gördüklerini, duyduklarını, Nihal’in yatağı başında, Adnan Bey’e birer birer sayar, döker. Karısının kendisini aldattığını öğrenen zavallı adam deliye döner. Doğru Bihter’i aramaya koyulur.

Bihter artık kendisi için çıkar yol kalmadığını, ne yaparsa yapsın hayatını, mutluluğunu kurtaramayacağına karar vermiştir. Bir kere kocasına dönmesi mümkün değildir. Onuruyla oynadığı bir insanın artık yüzüne bakamaz. Öte yandan Behlül ise, kendisinden hevesini alınca er geç onu affedecek olan Nihal’e dönecektir. Bu durumda kendisi nasıl yaşayabilir? Kocasının karşısına çıkmamak için odasına kapanır. Elinde mini bir tabancayla, o genç yaşında ölümü düşünür. Buna nasıl katlanacaktır? Lakin Adnan Bey gelmiş, kapıya dayanmıştır. Bihter için iki yolu vardır ya nursuz bir hayata razı olmak veya olmamak…

Razı olmayacaktır. Adeta başka biri, bileğini büker, elindeki zarif, mini oyuncağa benzeyen tabancasının simsiyah küçücük ağzı, ona döner, Bihter intihar eder.

Bihter’in intiharından bir süre sonra, Nihal iyileşir. Behlül insan içine çıkmaya yüzü kalmadığı için kaçıp gitmiştir. Bu acı hayat tecrübesinden sonra baba kız, artık birbirleri için yaşamaya karar verirler.


aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aşk-ı memnu kitap özeti ingilizce anlatım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
The Book Thief Kitap Hırsızı İngilizce Kitap Özeti PySSyCaT İngilizce Kitap Özetleri 0 26 Mart 2015 00:14
Casper – İngilizce Kitap Özeti Violent İngilizce Kitap Özetleri 0 27 Mart 2014 20:48
Othello İngilizce Kitap Özeti Violent İngilizce Kitap Özetleri 0 25 Ocak 2014 00:29
Aşk-ı Memnu - Halid Ziya Uşaklıgil - Kitap Özeti Violent Kitap Özetleri 0 14 Haziran 2012 21:43