IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2019, 11:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Instagram Yeni Bir Güvenlik Özelliğini Test Ediyor




Instagram, Hesabınızı Çaldırmamanızı Sağlayacak Yeni Bir Özellik Test Ediyor.

Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, çalınan hesap bilgilerinin yeniden kurtarılabilmesi için kullanıcılara altı haneli kod gönderen yeni bir güvenlik sistemini test ediyor. Bu özelliğin hayata geçmesiyle birlikte bilgisayar korsanları hesap ve iletişim bilgilerini değiştirseler bile, hesabın sahibi, daha önce sisteme tanımladığı iletişim tercihlerinden birisini kullanarak altı haneli bir kod yardımıyla hesaplarını kullanabilecekler.

Sosyal medya kullanıcılarının en büyük sorunlarından bir tanesi, hesaplarının güvenlikleridir. Hiçbir kullanıcı hesap bilgilerinin çalınmasını, hesabını kaybetmeyi istemez. Ancak son dönemlerde başta Instagram olmak üzere, pek çok sosyal medya platformunda kullanıcıların hesapları saldırılara uğruyor. Kullanıcıların mail adreslerini ele geçirmeyi başaran bilgisayar korsanları, istedikleri platformun bilgilerini değiştirerek hesabın asıl sahibinin ilgili hesapla olan tüm bağlantılarını silebiliyorlar. Bu noktada ise hesap sahibinin yapabileceği pek bir şey de kalmamış oluyor. Ancak Instagram bu durumu değiştirmek için yeni bir güvenlik seçeneğini test etmeye başladı.



Hesap bilgileri çalınan Instagram kullanıcıları konuyla ilgili olarak şimdilik e-posta adreslerine bir kurtarma e-postası alabiliyorlar ya da konuyu Instagram yetkililerine bildirerek gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayabiliyorlar. Ancak Instagram'ın test ettiği özellik, altı haneli bir kodun kullanıcıya bildirilmesiyle çalışıyor. Bu yöntem, bir bilgisayar korsanı hesap bilgilerinizi değiştirse bile yeniden kurtarmanıza imkan sağlıyor. Sistemde tanımlı olan iletişim bilgilerinizden bir tanesine altı haneli bir kod gönderen Instagram, bu sayede kimlik doğrulaması yapıyor ve hesabın ilgili kişiye ait olduğunu anladığı an, hesabın kolaylıkla kurtarılmasını sağlıyor. Bu noktada özellikle de Instagram hesabınıza bir telefon numarası kaydetmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Bu yöntemin ne zaman kullanılmaya başlayacağı ve kullanıcılar için etkilerinin ne olacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak yapılan açıklamalarda, hesap şifrelerinin mümkün olan en güçlü şifre olarak belirlenmesi gerektiği ve kullanıcıların iletişim bilgilerini sisteme tanımlamaları gerektiği bildirildi. Bakalım önümüzdeki dönemlerde Instagram hesaplarının çalınma ihtimalinde bir düşüş olacak mı? Bunu hep birlikte göreceğiz.



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çalıntı hesap, instagram, yeni özellik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Instagram Keşfet Özelliğini Yeniledi M`y İnstagram Haberleri 0 28 Haziran 2018 08:46
Milli Güvenlik Bilgisi Test Liaaa Ödev ve Tezler 0 12 Nisan 2012 02:16
Instagram Kullanıcıları Göç Ediyor! Spartacus Diğer Sosyal Ağlardan Haberler 0 11 Nisan 2012 09:11
HP'nin yeni test sistemi açıkları anında tespit ediyor! Deep Bilgisayar Donanımı 0 02 Ocak 2012 15:41