IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2011, 15:41   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternette sörf, kovulma sebebi!




İşyerinde uzun süreli cep telefonu görüşmesi ve internette sörf yapmak, Yargıtay içtihatlarına göre işten çıkarılma sebebi sayılıyor.

Uzmanlar, çalışanları bu konuda uyarırken, iş saatlerinde internette oyun oynamanın ve cep telefonuyla uzun süreli görüşmelerin işverence sınırlandırabileceğine dikkat çekiyor.

Cep telefonu ve internet kullanımının arttığı günümüzde iş saatlerinde çalışanların özel amaçlı internet ve cep telefonu kullanımı işten çıkarılma sebebi olarak gösterilebiliyor. Çalışanların mesai saatlerinde kişisel olarak internet ve cep telefonu kullanımıyla ilgili iki önemli Yargıtay kararı olduğunu hatırlatan Avukat Dr. Serdar Tahtakıran, uzun telefon görüşmelerinin ve özel internet kullanımının 'iş görme edimini yeterince yerine getirememek' olarak değerlendirildiğini ve bu durumun işveren tarafından işten çıkarılma nedeni sayılabileceğine dikkat çekti.
Cep telefonu kullanımı 1994 yılından sonra hızla yaygınlaşırken, aynı yıllarda internet kullanımı da süratle artarak cep telefonu ile birlikte günümüzün vazgeçilmez unsurları haline geldi. Çalışanların iş saatlerinde uzun cep telefonu görüşmeleri, bilgisayarlarından ve cep telefonlarından özel amaçlı internet kullanımı Yargıtay'ın daha önce verdiği emsal kararlara göre işveren tarafından işten çıkarma sebebi sayılabilecek.

İşverenin, çalışanlarına iş saatlerinde kişisel internet kullanımına sınırlama getirebileceğine ilişkin olarak iki önemli Yargıtay kararı bulunduğuna işaret eden Avukat Dr. Serdar Tahtakıran, "Yargıtay, iş saatlerinde özel amaçlı internet kullanımını 'iş görme edimini yeterince yerine getirmemek' olarak değerlendirmiş ve bu durumun işyerinde olumsuzluklara neden olduğunu belirterek de geçerli fesih nedeni olarak kabul etmiştir" dedi.
İş saatleri içerisinde internette oyun oynanması ve çeşitli haber sitelerinde zaman geçirilmesi durumunun iş verimini düşürmemiş olsa bile işten çıkarılma için geçerli bir neden olabileceğinin Yargıtay tarafından belirtildiğine dikkat çeken Tahtakıran, "Türk İş Hukuku'nda bazı yazarlar, iş saatleri içerisinde lokal telefonlar üzerinden haberleşme imkanının bulunduğu işyerlerinde özel cep telefonu kullanımının sınırlandırılması ve yasaklanmasının mümkün olduğunu belirtiyor" diye konuştu.

Tahtakıran, cep telefonu ile iş saatlerinde özel görüşme yapılmasının işveren tarafından yasaklanabileceği konusunda henüz Türk İş Hukuku'nda bir Yargıtay kararına rastlanılmamış olsa da Türk Yargıtay'ı tarafından takip edilen Alman İş Yargısı'nda konuyla ilgili bir kararın yer aldığının altını çizdi. Almanya'nın Rheinland-Pfalz Eyaleti İş Mahkemesi tarafından onaylanan bu kararı anımsatan Avukat Dr. Tahtakıran, Almanya'da yaşlı bakımından sorumlu bir çalışanın çalışma saatlerinde özel cep telefonunu kullanmasının işveren tarafından yasaklanabileceğine dair karar verdiğini dile getirdi.

"CEP TELEFONU KULLANIMINDA AVRUPA 3'ÜNCÜSÜYÜZ"
Türkiye'de cep telefonu ve internet kullanımının yüksek olduğunu ve her geçen gün artığını belirten Avukat Dr. Serdar Tahtakıran, "2011 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de toplam cep telefonu konuşma süresi 33,95 milyar dakika olurken, sabit telefon hatlarındaki konuşma süresi 5,47 milyar dakika düzeyinde" diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 27 Aralık 2011, 17:50   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İnternette sörf, kovulma sebebi!




çok kullanıyoruz bu telefonları

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
internette, kovulma, sebebi, sörf, İnternette


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnternette sörf orta yaşta beyni işletiyor Angel Haber Arşivi 0 16 Ekim 2008 12:29
Sınıftan Kovulma ( 2 ) Hasan Komedi ve Mizah 2 20 Haziran 2006 15:22
Sınıf'tan Kovulma Hasan Komedi ve Mizah 0 15 Haziran 2006 15:47
İnternette güvenli sörf için 10 ipucu Mazhochist Güvenlik Açıkları 0 12 Aralık 2005 19:14