IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2012, 18:13   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yepyeni bir encoding platformu!




Encodio ile tüm vidyo ve müzik arşivleri internete taşınacak.

Medianova, kurumların ve medya şirketlerinin dijital içerik dağıtım altyapılarına yönelik geliştirilen yeni encoding platformu Encodio’yu kullanıma sundu.

FTP, XML ve HTTP üzerinden aktarılan her içeriği otomatik olarak encode eden platform, stream anında bant genişliğinden yüzde 45’e kadar tasarruf edilmesini sağlıyor. Encodio ile 90 dakika uzunluğundaki bir vidyo sadece 10 dakika içinde ve yüksek kalitede encode edilebiliyor.

Küresel çapta streaming ve bulut bilişim hizmetleri veren Medianova, kurumların ve medya şirketlerinin dijital içerik dağıtım altyapılarına yönelik geliştirilen yeni encoding platformu Encodio’yu kullanıma sundu. Bant genişliğinden yüzde 45’e varan oranlarda tasarruf edilmesini sağlayan platform, kullanım kolaylığının yanı sıra arşivlere yönelik yüksek encoding hızı ve benzersiz teknik kapasitesi ile öne çıkıyor.

Encodio’nun hizmete girdiği ilk günden itibaren, başta eğitim kurumları ve medya şirketleri olmak üzere, online dergi, vidyo/müzik gibi dijital içerik hizmeti sunan firmalardan büyük ilgi gördüğünü belirten Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Kendi alanında devrimsel özellikler taşıyan Encodio platformu aracılığı ile ilk 10 gün içinde 2 milyondan fazla içerik encode edildi. Encodio, 90 dakika uzunluğundaki bir vidyoyu sadece 10 dakika içinde ve yüksek kalitede encode edebiliyor. Üstelik aynı ses ve görüntü kalitesine çok daha düşük bitrate ile ulaşılabildiği için, şirketler bant genişliklerini de yüzde 30 ila yüzde 45 oranında daha ekonomik kullanmış oluyorlar” diye konuştu.
Bulut üzerinde çalışan Encodio’nun günde 500 bin müzik dosyasını ve toplamda 2 TB veriyi encode edebildiğini vurgulayan Sevim, “Kapasitenin gerektiğinde artırılabilir olması ve hizmetin SaaS (Software as a Service) konseptinde, ‘kullandığın kadar öde’ yaklaşımı çerçevesinde sunulması şirketlere önemli bir esneklik sağlıyor. Dershane gibi eğitim kurumlarının yanı sıra online dergi, vidyo ve müzik sağlayıcılarının ilk tercihi olmaya aday Encodio’nun kullanıcı arayüzü sayesinde tüm süreçler tek ekrandan takip edilebiliyor. FTP, XML ve HTTP üzerinden aktarılan her içeriği otomatik olarak encode eden platform, arşivlerini yayına almak isteyen şirketlere de büyük kolaylık sağlıyor” dedi.

iPhone, iPad gibi iOS uyumlu cihazların yanında Android, Web TV ve Smart TV gibi farklı platformlara yönelik encoding işleminin de Encodio tarafından otomatik olarak yapıldığını kaydeden Sevim, yeni platformun MNCDN (Medianova Content Delivery Network) müşterilerine ücretsiz sunulduğunu belirtti. Sevim, sadece encoding servisi kullanmak isteyen şirketlere yönelik olarak ise encode edilen veri miktarı bazında fiyatlama yapıldığını da sözlerine ekledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bir, encoding, platformu, yepyeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yepyeni (: dreamy Avatar ve Smiley 0 10 Kasım 2011 15:27