IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2012, 14:41   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD, internet tekelini bırakmak istemiyor!




Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turhan Menteş, internetin yönetim ve kontrolünü sağlayan domainlerde (alan adı) ABD tekelinin sürdüğünü ve BM'nin bu tekelin kırılması için uluslararası bir denetim kurulu oluşması önerisine ABD'nin ısrarla karşı çıktığını söyledi.

TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu'na sunum yapan Menteş, internet üzerindeki ABD kontrolünü ve siber savaşlar ile savaş senaryolarını anlattı.

Menteş, internetin yönetim ve kontrolünü sağlayan domainlerde (alan adı) ABD tekelinin sürdüğünü ve BM'nin bu tekelin kırılması için uluslararası bir denetim kurulunun oluşması önerisine ABD'nin ısrarla karşı çıktığını anlattı. Menteş, “Birleşmiş Milletler buraya müdahil olmak istedi ancak bu mümkün olmadı” dedi.

“Siber savaşlar” konusunda, devletlerin ICAAN tekelini de göz önüne almakla birlikte, birtakım tedbirleri almaya başladıklarını belirten Menteş, Türkiye'nin de bu konuya ağırlık vermesi gerektiğini söyledi. Menteş, “Başka ülkelerle savaş durumunda önce o ülkenin internet şebekesi çökertiliyor. Çok ciddi örgütlenmiş devlet güçleri var. Biz de kendi savunma sistemimizi oluşturmamız gerekir” diye konuştu.

Siber savaş konusunda dünya çapında organize suç örgütlerinin oluştuğunu ve oluşmakta olduğunu vurgulayan Menteş, bunlar içinde devletler tarafından organize edilen örgütlerin de bulunduğunu ve yapılan siber saldırıları “savaş sebebi” sayan ülkelere dikkati çekti.
Gelişmiş ülkelerin siber saldırılar konusunu çok ciddiye aldıklarını ifade eden Menteş, “Siber saldırılar artık savaş ilanı gibi algılanır hale geldi. Hatta devlet eliyle yapılan saldırılar var. Bu konuda çok ciddi önlemlerin alınması gerekir” açıklamasında bulundu.

ICAAN tekeli
İnternetin yönetimi ve alan adlarının tahsisinde tek söz sahibi olan ABD'nin ICANN (Internet corporation for assigned names and numbers) adlı kuruluşu, bu alanda tam bir tekel durumunda.
Kurulduğu 1998'den beri ABD Ticaret Bakanlığı'na bağlı Telekomünikasyon ve Bilişim İdaresi'nin gözetiminde faaliyet yürüten ve kar amacı gütmeyen, ancak ABD ulusal güvenlik politikaları çerçevesinde örgütlenen ICAAN, internette tüm dünyayı kapsayan kararlar alabildiği gibi, bu kararları bütün ülkelere uygulatma yetkisine de sahip bulunuyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
abd, bırakmak, internet, istemiyor, tekelini


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bırakmak... Hayal IF Ekstra 0 16 Eylül 2010 20:57
Bu Şehri Bırakmak Satuk Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Mart 2010 13:24
Hipnozla Sigarayı Bırakmak YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 23:26
Baı ip leri muaf bırakmak ircKedi mIRC Scripting Sorunları 3 28 Ağustos 2009 06:12