IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Kasım 2012, 18:00   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kablosuz ağınıza güvenmeyin!




i-Fi ağınıza tüm güvenlik önlemlerini aldınız ve artık rahatsınız... Size öyle geliyor!

Mobil cihazlarımızda şifresiz bağlantılara daha az rastlamamız, Wi-Fi bağlantılarının güvenliği konusunda eskisine göre daha bilgili olduğumuzun bir işareti olsa gerek. Ancak sadece uzun veya tahmin etmesi güç bir parola, Wi-Fi ağınızı delinmesi çok zor bir duvar haline getirebilir mi? Parolanız ne kadar güçlü olursa olsun, yine de güvende olmayabilirsiniz. İşte Wi-Fi ağında bizi koruduğunu sandığımız, ancak aslında pek işe yaramayan yöntemler.

SSID'yi saklama

Ağda isminizi gizleyerek ailenizden ve arkadaşlarınızdan saklanabilirsiniz, ancak en temel hack'leme araçları bile gizli olduğunu düşündüğünüz ağınızı görecektir. Dolayısıyla SSID'nizi gizlemek, onu cihazlarınızda bulmak açısından en çok sizin başınızı ağrıtacaktır.

WEP parolaları

Eski bir güvenlik yöntemi olan WEP, bugün rahatlıkla kırılabiliyor. WEP güvenliğine sahip bir ağ kolaylıkla dinlenebilir, bu sayede parolalarınız ve kişisel bilgileriniz çalınabilir. Dolayısıyla WEP güvenliğini hiçbir zaman kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Cihazlarınız daha yeni standartları desteklemiyorsa, onları yenilemekten başka çareniz yok.

WPA güvenliği o kadar da güvenli olmayabilir

25 karakterlik bir parolanız var ve şu anki en iyi güvenlik yöntemi olan WPA2-PSK'yi kullanıyorsunuz. Ancak bu da sizi sandığınız kadar korumayabilir. Hatta hiç korumayabilir.

Sorun aslında WPA2'de değil, yeni modemlerde bulunan ve tek düğmeyle veya 8 haneli bir sayı girerek konsol, yazıcı gibi cihazları ağınızla eşleştirmenizi sağlayan WPS teknolojisinde.

Bu yöntemi kırmanın kolay olabileceğini farkeden üreticiler, cihazlara 3 yanlış denemeden sonra 60 saniye beklemesini sağlayan bir işlev eklemişler. Buraya kadar her şey yolunda, zira şifreyi kırmak isteyen birinin yaklaşık 6 yıl uğraşması gerekiyor. Ancak üreticiler küçük bir noktayı atlamışlar: Numarayı dört haneli iki gruba ayırmışlar. Dolayısıyla ilk 4 rakamı doğru tahmin ettiğinizde cihaz size "doğru bildiniz, devam edin" şeklinde bir uyarı gönderiyor. Bu ise tahmin edebileceğiniz parola sayısını 10.000'e; 6.3 yıl'ı sadece bir güne düşürüyor.

Daha kötüsü ise bazı üreticilerin yanlış denemeler için 60 saniyelik bekleme süresini programlamamış olmaları. Dolayısıyla WPA2 ağınız da saldırılara açık olabilir. Peki bu konuda ne yapabilirsiniz?

Router'ınız izin veriyorsa, WPS'yi kapatabilirsiniz. Wi-Fi bağlantısına ihtiyacınız yoksa, onu tamamen kapatmayı da düşünebilirsiniz.

Router'ınızın üreticisi, güvenlik açığını ortadan kaldıran bir güncelleme yayınlamış olabilir. Bunun için router'ınızın web sayfasında cihazınızın model numarasını aratarak güncelleme olup olmadığını denetleyebilirsiniz. teknoloji

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adınıza


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
El Kaide: Türkiye'ye güvenmeyin PassioN Haber Arşivi 0 12 Şubat 2012 20:38
Adınıza şiirler yazılsın :p Hesna IF Ekstra 2 23 Temmuz 2010 22:04
Kimseye Güvenmeyin..! zaLim66 Genel Paylaşım 5 06 Haziran 2007 20:52