IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2014, 01:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gelecekten gelen projeler!




Google, IBM, Microsoft ve Intel'in, geleceği şekillendiren çok özel çalışmalarını bir araya getirdik

Yıl MS 2210. Enerji bol durumda olduğu için yemek sorunu yok. Doğru genetik kodlar tetiklenebildiği için insanlığın hastalık sorunu kalmamış durumda. Geo-mühendislik sayesinde küresel ısınmanın önüne geçilmiş.

Eğer Hollywood senaristlerinin insanların maymunlarla veya insan üretimi virüslerle savaştığı kehanetleri gerçekleşirse, bu gelecek ile asla karşılaşmayabiliriz. Ancak bu distopyaların dışında gelecek ütopyaları da bulunmakta. Günümüzün teknoloji devleri de, bu ütopyaların gerçekleşmesine yardımcı olabilecek pek çok proje üzerinde çalışmaktalar.

Bu yazımızda, Google, IBM, Microsoft ve Intel'in, daha güzel bir gelecek için bugün üzerinde çalıştıkları teknolojilerden bahsedeceğiz...

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Neredeyse tüm gelirini reklamlardan kazanan bir şirketin geleceğimiz için çalışıyor olması korkunç bir fikir olabilir. Ancak Google'ın kötü olmadığını düşünürsek, bu korku bizi terk edebiliyor. Her ne kadar bu korku, Boston Dynamics gibi yeni bir robot firmasının Google tarafından satın alındığı duyurulduğunda tekrar ortaya çıksa da, kabul etmek gerekiyor ki kimse Google kadar umut sunmuyor.

Robot savaşçılar, geleceğin ilgi çeken özelliklerinden biri olabilir. Ancak Google'ın geliştirmekte olduğu diğer bazı ilginç projeler de bulunmakta. Project Tango ve Deep Learning gibi...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tango Projesi, bir artırılmış gerçeklik projesi ve Google'ın Gelişmiş Teknoloji ve Projeler (ATAP) grubu tarafından geliştirilmekte. Bu proje, çevremizdeki üç boyutlu mekanla etkileşim biçimimizi değiştirerek, robotik dünyası için yeni bir devri başlatabilir. Gelecekteki akıllı telefonlar, gelişmiş görüş yetenekleri ile sunulup, herkesin çevrelerindeki üç boyutlu dünyayı haritalamalarına imkan tanıyabilirler. Bu durum, "sivil fotoğrafçılar" için bir sonraki en üst adım olabilir.

Bilgisayar görüşü, yeni bir alan değil. Ancak Project Tango, bu alanı akıllı telefonlara getirerek çok daha kolay bir şekilde ulaşılabilir olması sözünü veriyor. Cep telefonlarının bu yeteneğe kavuşması ise, bir grup algılayıcı ve Mantis Vision'ın MV4D teknolojisi ile sağlanacak.

Bir Project Tango Tablet Development Kit'i yayınlanmış durumda ve LG'nin önümüzdeki yıl bu projeyi bizlere sunma ihtimali bulunuyor.

Detaylı uydu fotoğrafları ve Google Maps, şimdiden GPS yardımı ile yaptığımız gezintileri oldukça kolaylaştırmış durumda. Bu etkiyi Project Tango ölçeğine çektiğinizde ise daha pek çok farklı avantaj karşınıza çıkıyor. Bu yöntem ile, alışverişleriniz çok daha kolay olabilir ve aradığınız bir ürünün tam olarak hangi rafta olduğunu dahi bulabilirsiniz. Ayrıca, Project Tango ile beraber droneların acil yardım çağrılarında çok daha etkili bir şekilde kullanılabilmeleri mümkün olmakta. Sürücüsüz araçlarda da büyük bir atlama yaşanabilir ve bu teknolojinin bir kısmı zaten kullanılmakta. Ayrıca, görme engellilerin yararına olan kullanım biçimleri de gayet bariz bir şekilde ortada.

Ancak, bu konuda hayal kurmak adına Google, bazı fikirleri ortaya atmakta. Örneğin, en sevdiğiniz oyun karakteri ile evinizde saklambaç oynayabilir veya koridorlarınızı ağaçlı yollara çevirebilirsiniz. Ya da evinizde kendi minyatür ordunuz ile bir strateji savaş oyunu oynamanız, dünya üzerindeki fiziksel mekanlara gizli dijital hazineler saklamanız mümkün olabilir...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gelecekten, gelen, projeler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Devlerden Yeni Projeler SLyther Otomobil Haberleri 0 26 Ocak 2013 17:26
Zihni sinir projeler AngeLus Esrarengiz Olaylar 1 08 Mayıs 2010 10:30