IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2014, 01:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IBM'den yok olan kaynaklar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1920'lerin başlarından itibaren, International Business Machines Corporation (IBM) geleceği inşa etmekte her zaman payı olan firmalardan biri oldu. IBM, ardı ardına 20 yıl boyunca ABD'de en fazla patent verilen firma oldu ve halen en baştaki yerlerini korumaktalar.

Yok olan Programlanabilir Kaynaklar

IBM bu yılın başlarında, kendini yok edebilen bir sınıf teknolojiyi geliştirmek için ilk adımını attı. DARPA, "yok olabilen" veya kontrollü bir şekilde işlevsiz kılınabilen kaynak çağrısında bulundu. Bu teknolojinin askeri amaçlı ve hassas ortamlardaki kullanımları oldukça bariz bir şekilde gözükmekte.

IBM, bir radyo sinyali ile kendini yok edebilen CMOS mikroçipleri üzerinde çalışmakta. Böylelikle de bu çiplerin düşman eline geçmesi engellenmiş oluyor. ABD ordusu, bu mikroçipleri var olan pek çok gömülü sistemin bir parçası haline getirebilir.

Eğer "Görevimiz Tehlike" film serisini veya benzer başka bir seriyi izlediyseniz, bu teknolojinin getirebileceği imkanların bir kısmını tahmin edebilirsiniz. Ayrıca, bu teknoloji ile beraber sivil hayatta da pek çok işlem çok daha kolay gerçekleştirilebilir.

Pek çok ameliyat öncesi işlem, yok olabilen biyoalgılayıcılar ile beraber çok daha kolay bir şekilde gerçekleşebilir. Damarlarınızda gezen biyolojik algılayıcılar, doktorunuz için gerekli verileri toplayabilir ve daha sonra size hiçbir zarar vermeden kendilerini yok edebilirler. Bir başka kullanım imkanı da çevreye verilen zararları onarmak (petrol atıklarının temizlenmesi gibi) amacını taşıyabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ibmden, kaynaklar, olan, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık