IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2014, 01:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Intel'den Project Mobii





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Firmanın The Tomorrow Project sitesi, bütün gelecek tasarımcılarının kullanabildikleri bir yaratımsal ortam. Gelecekteki pek çok proje ve fikrin buradaki diyaloglardan ortaya çıkması pek şaşırtıcı olmaz. Ayrıca, "her şeyin içinde Intel" fikrinin, firmanın gelecek planının büyük bir parçası olduğunu da söyleyebiliriz.

Project Mobii

Bu kısaltma açıldığı zaman Mobile Interior Imagining kelimelerine dönüşüyor. Intel ve Ford, sürücü ve araç arasında daha kişiselleşmiş ve akıcı bir etkileşim arayışında ortaklığa girişmiş durumdalar. Ford, bu durumu Intel'in etnografları, antropologları ve mühendisleri ile Ford'un araştırma mühendisleri arasında bir takım çalışması olarak görmekte.

Project Mobii, içeri bakan kameralar ve algılayıcıları kullanarak, araba sahibinin araba ile daha sezgisel bir boyutta yer alan sürücü desteği özellikleri kullanmasını sağlamayı planlıyor. Araştırma halen farklı teknolojilerin araç içerisindeki insanlarla nasıl etkileştiğini incelemekte. Gelecek için planlanan pek çok araba projesi dış kameraları kullanmakta. Project Mobii, araba ile "Internet of Things" fikrini birleştirmeyi istemekte. Bağlı akıllı telefonlar ve giyilebilir ürünler de bu projenin birer parçası olarak gözükmekteler.

Bu proje, yakın gelecekte karşımıza çıkacak arabaları yaratabilir. Bu ortak proje ile daha zeki bir araba ve daha iyi bir sürüş deneyimi yaratılmaya çalışılıyor. Yüz tanıma yazılımı ile daha güçlü bir kişiye özel kontrol biçimi yaratılabilir. Bu sistem ile, ailedeki farklı sürücülerin tercih ettikleri sürüş özellikleri, fazladan bir uğraş gerekmeden arabanın kendisi tarafından sağlanabilir. Ayrıca bu özellik ile sürücüsüz araçlara doğru yeni bir adım da atılabilir.

Çok yakın gelecekte, bu teknoloji büyük ihtimalle şerit desteği ve araç içi gösterim kontrolleri gibi sıradan sürüş özellikleri, ses ve hareket algılama teknolojileri ile çok daha fazla gelişecektir...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
intelden, mobii, project


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Intel'in cep canavarı! Slipknot Cep Telefonlar 0 08 Aralık 2010 14:51
Gemini Project 4.70 PROJECT DM600PVR YapraK Uydu Alıcı Cihazları 0 16 Ocak 2010 17:38
Intel'den Bin Çekirdek Heidi Bilgisayar Donanımı 0 04 Temmuz 2008 09:41