IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2014, 23:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hotspot 2.0 nedir?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İşin içine bir de Hotspot 2.0 kavramının gireceği biliniyor. Wheeldon'un söylediğine göre Hotspot 2.0 sayesinde, açık kablosuz ağlara bağlanırken aklımızda hiç bir soru işareti kalmayacak.

Şu anda pek çok yerde Wi-Fi seçeneğini kullanmaya çalıştığımızda, çok sayıda farklı kablosuz ağ ile karşılaşmaktayız. Bu ağların bir kısmı şifre korumalı iken, şifre koruması olmayanların diğer ucunda bizi ne beklediği konusunda da bir fikrimiz olmuyor. Bu şifresiz ağlar, hizmet kullanımı karşılığı ücret alıyor olabilir ya da internet üzerinde kullandığınız verileri izniniz olmadan topluyor da olabilirler. Ayrıca bu ağlara bağlandığımızda internetin olmadığını veya ağda fazla sayıda kişi bulunduğu için ağa bağlanamadığımızı da görebilmekteyiz. Karşımıza çıkan en iyi sonuç ise, ağa bağlandıktan sonra bir internet tarayıcısını açtığımızda belirli bir üyelik işleminden geçmemizin beklenmesi oluyor.

Hotspot 2.0'a adım atmamızla beraber ise, Wi-Fi sağlayıcılarının çok daha fazla bilgi sunmaları mümkün olacak. Wi-Fi'ın açık mı, ödemeli mi ya da belirli bir üyelik işleminden geçmemizi isteyip istemediğini; en fazla kullanıcı sayısına ulaşıp ulaşmadığını görmemiz mümkün olacak. Böylelikle de ağa bağlanmaya uğraşmadan ağ hakkında işimize yarayan pek çok bilgiyi edinmiş olabileceğiz. Ayrıca doğru gereksinimlere sahipseniz kesintisiz bir şekilde ağlardan faydalanmanız da mümkün olacak. Başka bir deyiş ile, eğer telefon sağlayıcınızın bir ağ firması ile anlaşması bulunuyor ise, ağlara hiçbir sorun ile karşılaşmadan otomatik olarak bağlanabilecek ve hizmetten faydalanabileceksiniz. Konuşmalarımızı bile bu ağlar üzerinden yapmamız mümkün hale gelecek.

Mobil internetin inanılmaz büyüme hızı da, Wi-Fi'daki gelişimleri destekleyen önemli bir eleman olarak karşımıza çıkıyor. 2013 yılında, mobil veri trafiği, 2000 yılındaki genel internetin tamamının yaklaşık olarak 12 katına ulaşmış durumdaydı. Ayrıca dünya genelindeki mobil veri trafiği 2012'de yüzde 70 arttı ve akıllı telefon kullanımı yüzde 81 gibi bir artış gösterdi.

Wheeldon'un tahminlerine göre Wi-Fi kullanımı giderek daha da artacak; 2020'de mobil ağlar ve Wi-Fi frekansları tamamen bütünleşmiş olacaklar. Bu durumun ve giderek artan mobil veri kullanımının sayesinde 3/4/5G ağları üzerindeki baskı artacak ve frekanslarda değişiklikler yaşanmaya devam edecek...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
20, hotspot, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hotspot Shield 3.42 Cry Bilgisayar Donanımı 0 02 Ekim 2014 17:59
Hotspot Shield 2.06 Cry Bilgisayar Donanımı 0 15 Eylül 2011 17:12
Hotspot Shield 1.582 (MAC) Cry Bilgisayar Donanımı 0 15 Eylül 2011 17:10