IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2016, 11:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ruslar asteroidleri yok etme görevini üstlendi




Rusya Federal Uzay Ajansı da (Roskosmos), uluslararası bilim topluluklarının da Rus bilim adamlarından uzayda nükleer patlamaları temel alan bir asteroid yön değiştirme sistemi geliştirmeleri istediğini duyurdu.

ENSTİTÜDEN AÇIKLAMA YAPILDI
Roskosmos’un Makine İnşa Araştırmaları Enstitüsü’ndan yapılan açıklamada “Avrupa Birliği’nin 2012-2016 yılları arasında bilimsel araştırma ve teknolojileri geliştirmeye yönelik 7’inci çerçeve programı altında zararlı nesneleri etkilemenin her yoluna ilişkin NEOShield projesi gerçekleştiriliyor.” denildi.



Enstitünün basın biriminden yapılan açıklamasa “Çalışma farklı ülkelerden farklı katılımcılar arasında dağıtıldı ve zararlı nesnelerin yönünün nükleer patlamalar yoluyla değiştirilmesi görevi Rusya’ya, Roskosmos’un Makine İnşa Araştırmaları Enstitüsü’ne verildi.” ifadeleri kullanıldı. Enstitünün bu çalışma kapsamında diğer uzay sanayi ve Rusya Bilimler Akademisi’nin ilgili birimlerinden uzmanları görevlendirebileceği belirtildi.

FİLMLERE DE KONU OLDU
Rus uzmanlar, dünyaya yaklaşmakta olan zararlı olabilecek bir asteroidin dünyaya çarpmasını önlemenin en etkili yolunun nükleer patlama olduğunu düşünüyor. Ancak uzayda nükleer silah kullanımı bugün hala yasak. Ancak açıklamada “Dünyadaki hayata büyük bir zarar verecek veya yok edecek bir asteroidin söz konusu olması halinde elbette bu yasaklar düşecektir.” denildi.


YETERLİ ZAMANDA PATLATILMALI
Enstitüdeki uzmanlar da uzayda nükleer patlama gerçekleştirmenin en güvenli yolunun, asteroid dünyaya yaklaşmadan önce yeterli zaman içinde patlatmak olduğunu belirtiyor. Uzmanlara göre ise “Eğer bir asteroidi parçalara ayıracak bir nükleer patlama gerçekleştirilirse, asteroidde madde azalımı olur, böylece asteroidin yörüngesini değiştirecek bir jet tepkisi oluşur. Bu değişiklik en çok asteroid dünyaya tekrar yaklaştığında etkili olur – böylece dünyadan daha güvenli bir uzaklığa doğru yönü değiştirilebilir.”

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
asteroidleri, etme, görevini, ruslar, yok, üstlendi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erkeklerin Kadınları Mutlu Etme Sırları, ve Kadınların Erkekleri Mutlu Etme Sırrı mihrac Komedi ve Mizah 7 06 Eylül 2010 12:08