IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2016, 21:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2016’nın ilk fidye virüsü ortaya çıktı




İnternet dünyasında yeni yıl beraberinde birçok yeniliği ve güzelliği getirdi. Ancak bunun yanında birçok tehditle de karşı karşıya. Bu tehditler arasında internet kullanıcılarının cüzdanlarına gözünü diken ‘’ransomware’’ olarak adlandırılan virüs tipi yer alıyor.


Detaylara geçmeden önce ‘’ransomware’’ nedir? Kısaca özetleyelim. Bazı programlarla birlikte bilgisayarımıza gelen bu virüs tipi kullanıcıları Windows dosyalarını silmekle tehdit ediyor. Ardından bu tehdidi geri çekmek için ödeme yapılmasını bekliyor. Kısaca; bu virüs tipi için tam olarak fidye odaklı çalışıyor diyebiliriz.


Yeni yılın ilk fidye virüsü olarak karşımıza çıkan ‘Ransom32’de bu virüs türünün en tehlikelilerinden. Bu yazılım JavaScript ile yazıldığı için bugüne kadar MacOs, Windows ve Linux işletim sistemli bilgisayarlara bulaşabilen ilk fidye virüsü olma özelliğini de taşıyor.


Hacker’lar tarafından kolaylıkla bilgisayarlarımıza yüklenebilen Ransom32, bilgisayarlardaki dosyaları sonsuza kadar silmekle tehdit ettiği gibi bu tehdidi ortadan kaldırmak için Bitcoin üzerinden ödeme yapılmasını istiyor. Bu fidye yazılımının kolay bir arayüzü bulunuyor. Bu sayede fidye yazılımları konusunda uzman olmayan kişiler bile kendi fidye yazılımlarını kolaylıkla oluşturabiliyor.

Peki; Fidye yazılımlarına karşı nasıl önlem alabiliriz?
‘ransomware’ olarak adlandırılan fidye yazılımları yüzünden mağdur olmak istemiyorsanız; size nasıl önlem alabileceğinizi kısaca açıklayalım.

Güvenlik Seviyenizi arttırmalısınız
Bu virüs türleri (ransom32 gibi fidye yazılımları) bilgisayarımıza genel olarak e-posta ekleri veya ne içerdiği belli olmayan linkler üzerinden bulaşıyor. Bu nedenle tanımadığınız kişi ya da kurumlardan gelen e-postalardaki eklere karşı daha dikkatli olmalısınız. Bunun yanında indirdiğiniz dosyaları da güncel olan antivirüs veya anti-malware yazılımları ile taramanız faydanıza olacaktır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dosyalarınızı mutlaka yedekleyin
Bilgisayarınızda bulunan ve sizin için önemli olan tüm dosyaları düzenli aralıklarla mutlaka yedeklemelisiniz. Bu sayede orijinal verileriniz fidye yazılımları tarafından şifrelense bile aldığınız yedekler herhangi bir veri kaybı yaşamanıza engel olacaktır. Eğer bilgisayarınızda kaybedecek birşeyiniz yok ise saldırganlarında size karşı kullanabilecekleri bir kozları olmayacaktır.

Önemli dosyalarınızı şifreleyin
Hassas verilerinizi mutlaka şifrelemelisiniz. Bu sayede ransomware gibi virüs türlerine karşı en etkili önlemi almış olursunuz. Verilerin şifrelenmesi tam olarak verilerinizin çalınmasına engel olamasa da saldırganların işlerini zorlaştırmak adına önemli korunma metotları arasındadır.

hurriyet

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2016’nın, çıktı, fidye, fidye yazılımı, ilk, ortaya, ransom32, ransomware, virüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Marburg virüsü yeniden ortaya çıktı Seth Haber Arşivi 0 07 Ekim 2014 01:15
MERS virüsü ABD'de ortaya çıktı AngeL Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2014 13:11