IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2018, 11:37   #1
Çevrimdışı
M`y
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Netflix ile İlgili Bilmeniz Gerekenler




İnternet üzerinden film ve dizi izleme hizmeti sunan Netflix, bu ayın başında Türkiye’de de kullanıma açıldı.

Teknoloji haber ve içerik sitesi TeknoYo, Netflix nedir? Nasıl izlenir? Ne kadar ödenir? Kotanızı nasıl etkiler? Ne kadar hız gerekir? gibi kullanıcıların Netflix ile ilgili merak ettiği tüm soruların cevaplarını bir araya getirdi.

İşte abone olmadan önce Netflix ile ilgili bilmeniz gereken tüm özellikler…

1- Hangi cihazlardan seyredebilirim?

Netflix’e sadece akıllı televizyon ve bilgisayarlar üzerinden değil, iOS, Android ve Windows cihazlardan (iPhone, iPad, Android akıllı telefon, Android tablet, Windows Phone, Windows tablet), oyun konsolları PlayStation ve Xbox, Google Chromecast, Apple TV ve Blu-ray oynatıcılarla Netflix servislerine erişmek mümkün. Bir filme veya diziye kaldığınız yerden başka bir cihazını üzerinden devam da edebiliyorsunuz.

2- Ne kadar internet kotası tüketir?

Netflix tüm servislerini internet üzerinden sunduğu için kota sınırı olmayan bir internet paketinizin olması da şart. Netflix üzerinden 2 saatlik bir filmi standart çözünürlükte (SD) seyretmek yaklaşık 1.4 GB, HDkalitesinde seyretmek 6 GB ve Ultra HD (4K) kalitesinde seyretmek ise yaklaşık 14 GB’lik bir internet kotası tüketiyor.

Netflix’in hangi çözünürlükte ne kadar internet kotası tükettiğini [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] inceleyebilirsiniz.


3- İnternet hızım ne olmalı?

Netflix’in sunduğu içerikleri sorunsuz olarak, takılmadan seyredebilmek için internet hızınızın da belirli bir hızın üzerinde olması gerekiyor. SD yayınlar için en az 3 megabit, HD yayınlar için en az 5 megabit veUltra HD (4K) yayınları sorunsuz seyredebilmek için ise internet hızınızın en az 25 megabit olması gerekiyor.

Netflix’te gerekli olan minimum internet hızlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] erişebilirsiniz.

4- İnternet kotamı aşarsam ne olur?

Türkiye’deki internet kullanıcıları artık giderek artan oranda kota sınırı olmayan, limitsiz internet paketlerini kullanıyor. Ancak bu limitsiz paketler Adil Kullanım Koşulları’na (AKK) tabi. AKK sınırını aştığınızda ek bir ücretlendirme yapılmıyor ancak internet hızınız düşürülüyor.

Hızınız düştüğünde ise Netflix’in sunduğu HD ve Ultra HD içeriklerini seyredebilme şansınız da kalmıyor. Örneğin 50 AKK’lik bir paket ile Netflix üzerinden ayda en fazla 8 HD (ortalama 2 saatlik) seyredebilmek mümkün.

5- Aylık ne kadar öderim?

Tek cihaz üzerinden Netlix servislerine ulaşma olanağı sunan “Temel Paket”in Türkiye’deki aylık abonelik fiyatı 7.99 Euro, 2 farklı cihazdan HD içeriğe erişim imkanı bulunan “Standart Paket” aylık 9.99 Euro’ya ve 4 farklı cihazdan Ultra HD içerik sunan “Premium Paket” ise aylık 11.99 Euro’dan satılıyor.

Kredi kartı veya PayPal hesabı ile abone olunabilen Netflix’te bu aylık ücretlerin dışında ekstra bir bedel alınmıyor. Abone olanlardan ilk ay ücret alınmıyor.


6- Neleri seyredebilirim?

Netflix’te binlerce film ve TV dizisi var ama bu içeriklerde coğrafi kısıtlamalar uygulanıyor. Yani, siz aylık ücretini ödeyip abone olsanız bile sadece Netflix’in Türkiye’ye sunduğu içeriklere ulaşabiliyorsunuz.

Uluslararası lisans çalışmaları kapsamında ülkelere göre farklı içerik kütüphaneleri bulunan Netflix’in Türkiye’deki abonelerine sunduğu içerikleri buradan inceleyebilirsiniz.

7- Ayarları nasıl yapabilirim?

Ctrl+Shift+Alt+D’ye basınca, seyredilen içeriğin çözünürlüğü, veri tüketim oranı, kullanıcının mevcut internet hızı gibi istatistiklere ulaşılabiliyor. Ctrl+Shift+Alt+S ile ise veri akış hızını artırmak veya düşürmek gibi ayarlar yapılabiliyor. Ctrl+Space kısayolu ile “ileri sar” ve “geri sar” fonksiyonları yerine getirilebiliyor.

8- Altyazı ekleyebilir miyim?


Netflix’in “Your Account” (Hesabınız) bölümünde yer alan “Settings” (Ayarlar) kısmından, “Dil”, “Altyazı” ve çözünürlük için “Playback” ayarları yapılabiliyor. Altyazı ayarlarından izlenilen içeriğin font, karakter büyüklüğü, zemin ve gölge efekti değiştirilebiliyor.

Eğer istediğiniz altyazı seçeneklerde yok ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üzerinden Netflix’teki film veya dizilere altyazı ekleyebilmek mümkün. Bu online araç, .srt dosyalarını Netflix’in .dfxp formatına çeviriyor.

9- Sistem gereksinimleri neler?

Tarayıcı üzerinden Netflix film ve dizilerini seyrediyorsanız, internet tarayınızın bu şartları karşılaması gerekiyor. Google Chrome 37 ve üstü, Internet Explorer 11 ve üstü, Microsoft Edge, MozillaFirefox 42 ve üstü, Opera 33 ve üstü, Safari Mac OS X 10.10 ve üstü. Ancak tüm tarayıcılarda çözünürlük aynı değil.

Yayınlar, Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera’da maksimum 720pizlenebilirken; Internet Explorer, Microsoft Edge ve Safari’de çözünürlük 1080p’ye çıkabiliyor.



(alıntı)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Haziran 2018, 11:59   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Netflix ile İlgili Bilmeniz Gerekenler




bir üyeliği 4 kişi kullanıyoruz çok ekonomik. sdjkf

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
neflix üyelik, netflix, netflix hakkında bilgi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
4G ve LTE Hakkında Bilmeniz Gerekenler Burce 4G 0 13 Aralık 2015 21:06
125 Maddede Edebiyat İle İlgili Bilmeniz Gerekenler Elysian Dünya Edebiyatları 0 18 Mayıs 2014 12:25
Yaz Makyajı Hakkında Bilmeniz Gerekenler! Rhytia Makyajın Püf Noktaları 0 26 Şubat 2014 21:26
4K UHD TV'ler hakkında bilmeniz gerekenler! Swat İnternet Dünyasından Haberler 0 13 Kasım 2013 12:02
Kulak ağrısında bilmeniz gerekenler Lucifer Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 19 Mart 2010 22:33