IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Nisan 2020, 01:30   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Amazon’un Piyasadakilere Rakip Ürünler Oluşturmak İçin Satıcıların Verilerini Kullandığı İddia Edildi




Amerika Birleşik Devletleri merkezli dev e-ticaret ve bilişim şirketi Amazon bu kez farklı bir iddiaya konu oldu. Bazı kaynaklarca aktarılan bilgiye göre dev şirketin rakip ürünler tasarlamak amacıyla bünyesinde bulunan satıcıların verilerini izinsiz olarak kullandığı öne sürüldü.
Amazon çalışanlarının, piyasada olan ürünlere rakip ürünler geliştirebilmek için bünyesinde bulunan bağımsız satıcıların verilerini şirketin politikalarına aykırı olarak kullandığı iddia edildi. Amazon şirketinin uyguladığı politikalarla satıcıların, verilerini kendi ürünlerini zayıflatmak amacıyla kullanılmasını yasakladığı bilinen bir gerçekken çıkan bu haber, pratikte gerçeklerin çok daha farklı olabileceği yorumlarını yaptırdı.

Bugün ABD merkezli uluslararası gazete Wall Street Journal’da yer verilen habere göre bilgi alınan kaynaklar, Amazon çalışanlarının belirli kategoriler başta olmak üzere şirket içi ürünlerin tasarımına ve fiyatlandırılmasına yardımcı olmak için özel satıcı verilerini kullandığını bildirdi. Konuyu açıklamak üzere verilen örnekler arasında otomobil bagajında kullanılacak bir alet çantası geliştirmek için çalışanların üçüncü tarafın satışlarını, pazarlama harcamalarını ve Amazon’un satıştaki payını incelediği açıklaması yer aldı.

Yöneticiler de durumdan haberdar:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kaynakların dikkat çektiği önemli bir kısım da bu çalışanlar arasında yöneticilerin de bulunmasıydı. Amazon; ürün geliştirmecilerinin bireysel satıcıların verilerine erişmesini önlemek amacıyla resmi olarak birtakım önlemlere sahip olsa da bu kuralların tutarlı bir biçimde uygulanmadığı da haberde aktarıldı. Yine bildirilene göre yöneticiler, bu kurallar yerine analistlere rapor oluşturma veya satıcılardan konuya ilişkin veri toplama gibi geçici çözümler kullanıyor.

Amazon, yaptığı açıklamada çalışanların kendi etiketli ürün tanıtımlarını belirlemek için özel satıcı bilgilerini kullanmasını 'kesinlikle yasakladığını' ve bu uygulamaya yönelik şirket içi bir soruşturma başlattığını söyledi. Soruşturma sonucunda Amazon’un ciddi yasal yaptırımlarla karşılaşabileceğinin altı çizildi.

Şirket, daha önce de temmuz ayında haksız avantaj elde etmek için satıcı verilerini kullanmadığına dair açıklama yapmıştı. Şimdiki iddialar doğruysa bu durum, Amazon’un yeni soruşturmalara maruz kalacağı anlamına gelebilir. Şirketin veri kullanımının yasal sınırlar içinde olduğunu ispatlayamaması hâlinde çeşitli cezalar ve ABD hükûmetinin zorunlu kıldığı reformlarla karşı karşıya kalması da oldukça mümkün görünüyor.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
amazon’un piyasadakilere rakip ürünler oluşturmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple'ın 2020’nin İkinci Yarısında 23 İnç iMac ve 11 İnç iPad Çıkaracağı İddia Edildi GeN Bilgisayar Donanımı 0 23 Nisan 2020 06:04
Örümcek Adam 3'te Venom'un Yer Alacağı İddia Edildi BLueMooN Sinema Dünyası 1 28 Mayıs 2019 09:55
13 Yaşındaki Kız İçin Korkunç İddia Nur Haber Arşivi 7 31 Temmuz 2012 19:39
AK Parti İçin İki İddia Rhytia Haber Arşivi 0 13 Temmuz 2012 16:17