IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By CyBeR
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Nisan 2022, 18:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya'nın Ukrayna’ya siber saldırıları artışa geçti




STM ThinkTech tarafından yapılan araştırmaya göre; Rusya, Ukrayna'nın askeri ve devlet kurumlarına yönelik çevrimiçi saldırılarını yüzde 196 artırdı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Türkiye’de siber güvenlik alanında önemli projelerle ve yerli ürünlerle adını duyuran STM’nin Teknolojik Düşünce Merkezi "ThinkTech", Ocak-Mart 2022 verilerini yayınladı.

2022’nin ilk üç ayını kapsayan Siber Tehdit Durum Raporu’nda 7 konu başlığı bulunuyor.

Rus istihbaratından Ukrayna'ya saldırılar
STM ThinkTech, Rusya-Ukrayna arasında yaklaşık 2 aydır yaşanan çatışmalar üzerine taraflar arasındaki siber operasyonları analiz etti. İncelemeler kapsamında; Rusya'nın 24 Şubat’ta başlattığı savaşın ilk günlerinde, Ukrayna askeri ve devlet kurumlarına yönelik çevrimiçi saldırılarını yüzde 196 artırdığı tespit edildi.

Birçok site peş peşe hedef oldu
Rapora göre, Rus askeri istihbaratı GRU, 2022’nin Şubat ayı başlarında Ukrayna web sitelerine karşı bir dizi DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı başlattı. Saldırılar Ukrayna bankacılık ve savunma web sitelerini hedef aldı. Rus taraftarı grupları malware-as-a-service platformu olan "DanaBot" aracını kullanarak Ukrayna Savunma Bakanlığı web sitelerine yönelik DDOS saldırılarına devam etti. Rusya, 24 Şubat 2022’de IsaacWiper adlı bir wiper yazılımıyla Ukrayna hükümet sistemlerine saldırdı. Isaac-Wiper saldırılarının yanı sıra HermeticWiper ve CaddyWiper saldırıları da tespit edildi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Orduya kimlik avı saldırısı
Yine rapora göre, Ukrayna’nın Bilgisayar Acil Müdahale Ekibi, Belarus devlet destekli hacker grubu UNC1151’i toplu bir kimlik avı saldırısında askeri personelinin e-posta hesaplarını hacklemeye çalışmakla suçladı. Hackerlar ele geçirdikleri hesaplarla, daha fazla kötü amaçlı e-posta gönderdi.

Ukrayna'dan siber uzayda benzersiz strateji
Birçok farklı alanda değerlendirmelerin yer aldığı raporda, yapılan siber saldırılara karşı korunma ve karşı atak yöntemleri de izlendi. Buna göre, Rusya’nın saldırılarına karşılık olarak Ukrayna, uluslararası duyarlılığı harekete geçirmeye ve Rusya’daki askeri ve kritik altyapı hedeflerine saldırmak için bir siber güvenlik uzmanları ordusu oluşturmaya çalışarak siber uzayda benzersiz bir strateji izledi. Anonymous grubu, 1 Mart’ta Rus devletine karşı "savaş ilan" etti. Rus devletine ait birkaç televizyon kanalını hacklediğini iddia eden Anonymous, 10 Mart’ta medyayı izlemekten ve sansürlemekten sorumlu Rus ajansı Roskomnadzor’un sistemlerini ihlal ettiğini duyurdu. Grup 360 binden fazla dosya sızımına sebep oldu. IT Army of Ukraine birkaç Rus bankasının web sitelerini, Rus elektrik şebekesini ve demiryolu sistemini hedef aldı ve stratejik öneme sahip diğer hedeflere yönelik yaygın DDoS saldırıları başlattı. Belarus Siber Partizanları, Belarus demiryollarına atak gerçekleştirdi ve bilet satın almak için kullanılan web sitelerini çökertti.

En fazla saldırı Hindistan ve ABD'den
STM’nin kendi Honeypot sensörleri tarafından veriler, bu yılın ilk üç ayında en çok siber saldırı toplanan ülkeleri de ortaya koydu. 2022’nin Ocak, Şubat ve Mart ayları boyunca STM’nin Honeypot sensörlerine toplam 6 milyon 137 bin 330 saldırı yansıdı. En çok saldırı yapan ülke 1 milyon 308 bin saldırı sayısı ile Hindistan olurken, 632 bin saldırı ile ABD ikinci sırada yer aldı. Bu ülkeleri sırasıyla; Vietnam, Rusya, Çin, Meksika, Pakistan, İran, Japonya ve Brezilya izledi. Rusya’nın bu dönemde saldırı sayısını büyük bir oranda artırdığı ve 467 bin saldırı gerçekleştirdiği kayıtlara geçti. Raporda bu artışın sebebi olarak, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimiyle birlikte, Rus tehdit aktörlerinin eylemlerini artırması gösterildi.

Raporda farklı sistemler de değerlendirildi
İHA'nın haberine göre; IoT sistemlerinin gelişmesi ve giyilebilir teknolojilerin popülerleşmesiyle birlikte en çok tercih edilen ürünlerden biri haline gelen akıllı saatlerin gün geçtikçe akıllı telefonlara olan bağımlılıklarının azalması, bu cihazların yeni yetenekler kazanmasını getiriyor. Raporda buna örnek olarak "Akıllı Saatler için Geliştirilen Kullanıcı Dostu Kimlik Doğrulama Yöntemi" konusunu detaylıca incelendi.

(Alıntı)

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Nisan 2022, 06:51   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Rusya'nın Ukrayna’ya siber saldırıları artışa geçti




Birgün rus kafirine birisi saldıracak ama dur bakalım çoktan kaşınıyolar...

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
internet dünyasından haberler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Biden'dan Rusya'ya tepki: Siber saldırıları püskürteceğiz, gerekirse cevap vereceğiz CORDON BLEU Dünyadan Haberler 3 22 Mart 2022 10:29
Rusya-Ukrayna saldırıları sanal dünyada da sertleşti: Hacker grupları birbirine savaş açtı aSk Dünyadan Haberler 3 02 Mart 2022 20:14
Rusya-Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin ilk turu sona erdi: Ukrayna ve Rusya'dan ilk açıklamalar CyBeR Dünyadan Haberler 3 01 Mart 2022 03:22
Beyaz Saray: Ukrayna'ya yapılan siber saldırıların sorumlusu Rusya CyBeR Dünyadan Haberler 2 19 Şubat 2022 14:45
Yüzlerce Ukrayna askeri Rusya'ya geçti Seth Haber Arşivi 0 05 Ağustos 2014 13:34