IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2007, 13:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ODTÜ'lü 6 genç, 'adres' satarak milyoner oldu




ODTÜ'lü 6 genç, 'adres' satarak milyoner oldu

ODTÜ Dağcılık Kulübü'nde tanışan 6 genç kafadarın kurduğu Nokta İnternet Teknolojileri, sahibi olduğu 2 bin internet adresini Amerikalı bilişim şirketi Oversee'ye 3.3 milyon dolara sattı

Teknoloji dünyasında, Amerika'da garajlarda kurulan ve daha sonra milyonlarca dolarlık değerlere ulaşan şirketlerin hikâyelerine, Türkiye'den çıkan başarı öyküleri de eklendi.
Üniversite yıllarında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Dağcılık ve Kış Sporları Kulübünde tanışan 6 kafa dengi arkadaşın kurduğu Nokta İnternet Teknolojileri adlı şirketin sahip olduğu 2 bin internet adresi Amerikalılara satıldı. 6 genç girişimcinin, 2002'de Ankara Ayrancı'da bir binanın giriş katında kurdukları şirket, adresler karşılığında Amerikalı Oversee'den 3.3 milyon dolar aldı.
Şirketin Genel Müdürü Burçin Didinedin internet adresi bulmanın ticari taksi plakası bulmak kadar zorlaştığı bir ortamda 200 bin internet adresine sahip olduklarını belirterek şöyle dedi:
"Alan adlarını alışveriş merkezlerindeki mağazalara benzetebilirsiniz. Internet adresleri bizim internetteki dükkânlarımız oluyor. 200 bin alan adıyla portföy açısından dünyadaki ilk 5 internet şirketi arasındayız. Amerikalı şirket Oversee'yle fiyatı uygun bulduğumuz noktada el sıkıştık."

Site toplamaya devam

Nokta İnternet Teknolojileri, bir yandan internet adreslerini yabancılara satarken, bir yandan da yeni web siteleri almaya devam ediyor. Şirketin geçtiğimiz günlerde sesiz sedasız izlesene.com, blogcu.com, fotokritik.com sitelerini tam 2 milyon dolara satın aldığı ortaya çıktı.
Didinedin'in Türk internet dünyası için yüksek olan satış rakamını açıklarken söyledikleri bilişim dünyasının geldiği noktayı anlamak açısından ilginç:
"Üç sitenin günlük ziyaretçi sayısı yaklaşık 950 bin kişi. Türkiye'de bu oranda müşteri çeken bir alışveriş merkezi yok."
Nokta İnternet Teknoloji'nin sahip olduğu Türkiye kayıtlı 9 siteden birkaçı izlesene.com, blogcu.com, fotokiritik.com, sinemalar.com, doviz.com.
Gençler şirkete şimdiye kadar 2 milyon dolar yatırım yapmış.

İnternetten 1 milyon dolarlık ayakkabı sattılar, Türkçe arama motoru kurdular

Şirketin ABD'deki reklam pazarlaması yapan şirketi Nokta.com Inc üzerinden geçen yıl Amerikalı Zappos ayakkabı markası 1 milyon doların üzerinde satış yaptı. Bu rakam Türk gençlerini, Amerika'da web üzerinden satış yapanlar şirketler arasında üst noktalara taşıdı. Şirket Amerika'daki reklam şirketi vasıtasıyla yaklaşık 30 markanın satışını gerçekleştiriyor.
Nokta İnternet Teknolojileri ocakta Türkiye'nin ilk Türkçe arama motoru olan Bilgi.com'u kurdu. TÜBİTAK projenin yüzde 50'sini karşılıksız olarak finanse ederken, Türkiye Teknolojileri Geliştirme Vakfı (TTGV) 4 yıl geri ödemeli faizsiz kredi sağladı. Bilgi.com projesi geçtiğimiz hafta TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından düzenlenen 7'inci Teknoloji Ödülleri'nde Teknoloji Başarı Ödülü kategorisinde finale kaldı. Yarışmanın sonucu yılsonunda açıklanacak.


'Arkadaş AŞ!' Google'la iş ortağı oldu

Nokta İnternet Teknolojileri ikisi öğrencilik döneminde ev arkadaşı olan 6 genç kafadarın bir araya gelmesiyle kuruldu. Şirketin fikir babası ve şu anda da CEO'su olan Tümay Asena'nın girişimleriyle internet dünyasındaki yerlerini aldıklarını anlatan Burçin Didinedin "Arkadaş AŞ!"nin kuruluş öyküsünü şöyle anlattı: "Tümay 1998 yılında İnternetle ilgili girişimlerini başlattı. Ardından biz bir araya geldik. Daha sonra aramıza dağcılık külübünden arkadaşlarımız olan ODTÜ'den Başar Ekim, Tuna Orbay, Bilkent Üniversitesi'nden Çağatay Karabulut ve Ege Üniversitesi'nden Tolga Güneş katıldı. Hepimiz ODTÜ'de dağcılık yaptığımız dönemde çok yakın arkadaştık." Şirket önceleri Kuzey Amerika pazarında arama tabanlı reklamcılık, doğrudan İnternet navigasyonu ve alan adları yönetimi yapmış. İşler büyüyence 2003 yılında ABD'de California'da, Nokta.com Inc. isimli şirketlerini kurmuşlar. Aralarında Google, Yahoo UK gibi İnternet devleri bulunan sayısız İnternet şirketi ile işbirlikleri gerçekleştirilmiş. 2003 yılında şirketin yurtdışındaki partneri Applied Semantics adlı İnternet şirketinin Google tarafından satın alınmasıyla birlikte 6 genç kafadar bir anda Google'ın da iş ortağı haline gelmiş. Nokta, Google ile reklam üzerinden gelir paylaşımı modeliyle çalışıyor. Bu satın almayla başlayan işbirliği Türkiye'ye de taşınmaya çalışılıyor.

Kaynak : milliyet.com.tr/2007/07/01/ekonomi/eko01.html

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Alt 01 Temmuz 2007, 15:33   #2
Silencer
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ODTÜ'lü 6 genç, 'adres' satarak milyoner oldu




Azmin zaferi..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Temmuz 2007, 15:40   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ODTÜ'lü 6 genç, 'adres' satarak milyoner oldu




azmin zaferide ; Ustad kafama takilan bişe Var.

alexa listesinde üst sirada olan türk sitelerini alip onlari kont. altinda Tutmak sadece 1 şirkete kalirsa bu bi tekkeleşme oluşturmazmi

Örneğin:

Alıntı:
izlesene.com, blogcu.com, fotokritik.com
"Üç sitenin günlük ziyaretçi sayısı yaklaşık 950 bin kişi. Türkiye'de bu oranda müşteri çeken bir alışveriş merkezi yok."

Bu kadar kitleye istediği herşeyi ( reklam yoluyla olsun ve başka yollarla olsun ) istedeği Düşünceyi empoze edemizmi? istediği gibi yönetemezmi?

Yaptiklari ne kadar başarili olsada.
Düşünmek lazim bardiğin Boş tarafinada Bakmak Lazim diye Düşünüyorum.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
6, adres, genc, milyoner, odtulu, oldu, satarak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kumbaraya attığı sigara ve alkol parasıyla milyoner oldu Seth Haber Arşivi 0 20 Kasım 2014 12:03
David Choe Facebook'u boyadı, milyoner oldu! Deep Facebook Haberleri 0 07 Şubat 2012 18:33