IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2012, 18:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkler interneti eğlence için kullanıyor




TNS, tüketicilerin dijital dünyayı nasıl kullandıklarını ve bu dünyada nasıl yaşadıklarını araştırdı. 60 ülkede 72.000 kişi ile gerçekleştirilen araştırma tüm dünyada kullanıcıların %93’ünü temsil ediyor. Dirk Steffen, araştırmanın Kullanıcılara Ulaşmak, Tüketicilere Ulaşmak, Marka Savunucularını Belirlemek ve Müşteriler olmak üzere 4 temel üzerine kurulu olduğunu belirtiyor. Bu temellere bağlı olarak rakamlar ise şaşırtıcı:

- Araştırmada kapsanan 60 ülkede aylık toplam 1.938.059.098 kişi çevirim içi

- 1.627.969.642 kişi sosyal paylaşım sitelerinde ve 767.471.403 kişi bu sitelerde markalarla ilişki kuruyor.

- 846.931.826 kişi markalar hakkında yazıyor. 1.391.526.432 kişi ise yazılanları okuyor ve bu yorumlardan etkileniyor.

- 1.577.580.106 kişi satın alacakları ürünü ve hizmetleri araştırmak için interneti kullanıyor.

Dirk Steffen ise; Türkiye’nin online pazarlama ve iletişim yatırımları açısından cazip bir ülke olduğunu belirtiyor. Araştırmaya göre Türkiye ile ilgili bulgular ise çarpıcı;

- Çalışmaya katılan 60 ülkeyle kıyaslandığında, Türkiye internet penetrasyonu ortalama düzeyde (%44) buna karşın dijital büyüme indeksi yüksek: Belli başlı Güneybatı Asya ve Eski Sovyet Ülkelerini takiben 10. sırada yer alıyor. Türkiye’de internet kullananların %71’i her gün internete giriyor. En önemli motivasyon ise “eğlenmek”.

- Her 10 internet kullanıcısından 9’u markalar hakkında internetten araştırma yapıyor, bilgi alıyor. Bu oran dünya ortalamasının üzerinde.

- Bir diğer ilginç bulgu ise cep telefonundan internete giriş ile ilgili. Türk halkının %22’si cep telefonundan internete giriyor. Cep telefonunda internete en çok girilen saatlerin, işe giderken ya da eve dönüşte, yani trafikte geçirilen zamanlar ya da gece yatarken, uykuya dalmadan önceki dakikalar olduğu göze çarpıyor. Çoğumuz gece yatmadan önce son bir kez acaba Facebook’ta ya da Twitter’da neler oluyor diye bakıyoruz.

- Geçtiğimiz yıl 191 olarak gerçekleşen ortalama arkadaş sayımız bu sene 219’a yükseldi ve Dijital Dünyada 8. sıradayız.

- Türk halkı Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine sıklıkla giriyor. İnternet kullanıcılarının %36’sı hergün sosyal paylaşım sitelerinde geziniyor. Aynı zamanda sosyal mecralarda markalar ile arkadaşlık yapmayı da seviyoruz. Yine sosyal mecralarda dünya ortalamasına göre yüksek düzeyde “marka” arkadaşlığı kuruyoruz ve temel motivasyonumuz markalardan elde edeceğimiz promosyonlar.

Digital Life Segmentasyonu ile İnternet Kullanıcılarını 6 Grupta Sınıflandırıldı.

Digital Life çalışmasında Internet kullanıcıları online tutum ve davranışlarına göre 6 grupta segmente edildi.

Lokomotifler: İnternet hayatlarının çok büyük bir parçası. Daha çok gençlerden oluşan bu grup her şekilde, her yerden özellikle de cep telefonundan internete bağlanıyor. Interneti sosyalleşmek, alışveriş yapmak, bloglarda yer almak; başka bir deyişle çok çeşitli amaçlar ile kullanıyorlar ve hep internetteler.

Konuşkanlar: Bu kesim konuşmaktan ve kendini ifade etmekten hoşlananlar. Internet dışındaki “offline” dünyada anlatamadıklarını, yaşayamadıklarını ya da kendileri ile ilgili ifade edemediklerini internette yapmak isteyenler.


Bilgi Arayanlar: Internet’i bilgi almak, bilgi edinmek ve eğitim amaçlı kullananlar. Bu grup son gelişmelerden, trendlerden haberdar olmayı isteyen aynı zamanda internette markalar ile ilgili yazılanları, kendileri gibi kişilerin görüşlerini merak edenlerden oluşuyor.

Ağ Kuranlar: Bu segment için internet sosyal ilişkilerini kurmak ve sürdürmek açısından önemli bir araç. Networkers günlük hayatını oldukça yoğun yaşayan ve sosyal ilişkileri için zaman ayıramayanlardan oluşuyor. Dolayısıyla görüşmek için zaman ayıramadığı kişiler ile internetten iletişim kuruyorlar. Genellikle evden bağlanıyorlar.

Hevesliler: Dijital dünyada kendilerine bir yer bulmak için çabalayan bu kesim henüz internette yeni yeni var olmaya başlıyor. Internet’te daha fazla vakit geçirmek istiyorlar, daha fazla şey yapmak istiyorlar. Evden, internet kafelerden ya da cep telefonundan internete giriyorlar. Ama cep telefonundan daha fazla girmek istiyorlar.

İşlevsel Bir Araç Olarak Kullananlar: Internet’i daha çok işlevsel amaçla kullananlar. E-postalarına bakanlar, haberleri takip edenler, hatta alışveriş yapanlar ama interneti sosyal bir varoluş biçimi olarak, sosyalleşmek için kullanmıyorlar. Biraz da yaşlı bir kesim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eğlence, için, interneti, kullanıyor, türkler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir eğlence diyalogu için yardım SovaLyem mIRC Scripting Sorunları 0 07 Mart 2010 16:08
Doğru Şampuanı Kullanıyor musunuz, saçlarınız için doğru şampuan hangisi YapraK Saç Modelleri ve Bakımı 0 09 Şubat 2010 17:33
Türkler için söylenenler Gravity Serbest Kürsü 3 15 Ağustos 2009 05:07
Peki Ya interneti Türkler Bulsaydı colletrall Komedi ve Mizah 2 06 Kasım 2007 22:41