IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Ocak 2008, 20:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj : L4roXyL




Sıradaki röporatjımız, kısa sürede kendi geliştiren, yazdığı onlarca kodlar ve dersler ile mIRC Scripting dünyasına gerçekten büyük katkılarda bulunan L4roXyL ile gerçekleştirdik. İyi seyirler.


AsiL: Selam L4roXyL.
L4roXyL: Aleyküm selam AsiL.
AsiL: Nasılsın L4roXyL.
L4roXyL: İyi, sen?
AsiL: Çok şükür. Röpörtajımı kabul ettigin içinde ayrıca teşekkür ederim.
AsiL: Aslında bakarsan bu ilk röportajım ve seninle olmasından ötürüde ayrı bir heyacanlıyım demeden geçmeyim.
AsiL: Biraz kendinden bahsedermisin.
L4roXyL: Bahsederim.
L4roXyL: İsmim Hasan, 86 doğumluyum. İstanbul'da ikamet ediyorum.
L4roXyL: Bu kadar yeterli sanırım.
AsiL: Yok bence yetmez daha yeni başladık :)
AsiL: Peki nasıl/nerden başladı bu irc hayatın.
L4roXyL: Nasıl başladı IRC hayatım, aslında bu çokca uzun cevabı olan bir soru.
AsiL: En baştan başlayalım bence
AsiL: Keyifle sizi dinlemeye hazırım.
L4roXyL: IRC hayatım ilk, olarak dalnet-de başladı. Sanırım sene 1999'du. O zamanlar sadece sohbet için giriyordum.
L4roXyL: Devamında, 2 sene kadar bir ara verdim. Sonra tekrar dalnet'e girdim. Ama "benim için" eski ortam kalmamıştı.
L4roXyL: Sonra, dini bir camianın olan menzil.net 2003 senesin de açılmıştı.
L4roXyL: Orada ilk önce, yardımcı olarak başladım. Tabii tanıdıkların sayesinde. Çünki gerçekten çok köklü bir sunucuydu.
L4roXyL: Bir bucuk yıl içerisinde network sorumluluğuna kadar yükseldim.
L4roXyL: Ama şunu itiraf etmeliyim ki, IRC/mIRC bilgim şuana nazaran sıfırdı.
L4roXyL: Sonrasında 2004 veya 2005'di sanırım. Arkadasca.net isminde bir sunucuya girdim. Daha sunucu yeni açılmıştı. Kullanıcı sayısı oldukça düşüktü.
L4roXyL: Oranın ilk helper-i olarak başladım, hatta hiç unutmam help kanal sahibi ve services admini "AtLantis" rumuzunda birisiydi.
L4roXyL: İlk başladığımda, help bilgim hiç yoktu gerçekten. Tek bildiğim şeyler nick şifrelemek, kanal şifrelemek falandı.
L4roXyL: AtLantis, mIRC Scripting ile ilgileniyordu o zamanlar. Tabii yaptığı bir script sayesinde arkadasca.net patladı.
L4roXyL: 300 kullanıcıyı aştığı zamanlar oldu. Tabii bununla beraber help kanalıda büyüdü. Bende kendimi bayağı geliştirmiştim bu süre içerisinde.
L4roXyL: Orada help kanalını aldım ve bir bucuk/1,5 sene kadar yönettim.
L4roXyL: Bazı anlaşmazlıklar sonucu oradan ayrılmaya karar verdim. Ve devamında, birkaç büyük sunucuda help sorumluluğu yaptım.
L4roXyL: 2007 senesinde ise, IRC-i bırakmaya karar verdim.
L4roXyL: Ve bununla beraber "farklı bir alana yönelmeliyim" derken, kendimi mIRC Scripting-in içinde buldum.
AsiL: mIRC Scripting ile ilgili bir cok şey bildiginizi az çok herkez biliyor.
AsiL: Hatta bu konuda Türkiye'de sayılı kişiler arasındasınız, neden mIRC?
L4roXyL: Açık sözlü olacağım, mIRC Scripting kodları ile uğraşanlara karşı bir gözlemlerim vardı zamanında.
L4roXyL: "Bende öğrenmeliyim!" dedim ve başladım. Benim başladığım tarihte, mIRC scripting ile uğraşan belirli kişiler vardı.
L4roXyL: Kimdi bunlar? el33t, Alience, med1kal, MephisTo(utku) vs. Yani mIRC Scripting piyasasını elde tutan kişiler bunlardı.
L4roXyL: Tabiki bende ilk olarak, bir takım kodları ve addon-ları editleyerek başladım. Bu işe herkez edit yaparak başlar. Hazırcılık Türk milletinin kanında olan birşey. Ama bu fazla sürmedi bende.
L4roXyL: Zaman içerisinde, ufak tefek yardım aldığım/verdiğim kısacası yardışlaşma içerisinde bulunduğum kişilerde oldu. Bu kişiler; dieforyou, mephisto, ciprix vb. rumuzularıdır.
L4roXyL: İlk 4/5 ay hala mantığı çözmeye çalışıyordum. Çünki gerçekten mIRC Scriptingde en önemli şey, mantığı anlayabilmek.
L4roXyL: Zaten bunun üstesinden geldiğiniz taktirde, kod yazmak tanım/komut bilginize ve hayal gücünüze kalıyor.
L4roXyL: Benim en çok gelişmemi sağlayan şeylerden ir tanesi gözlemlemesi çok kuvvetli bir insan olmamdır.
L4roXyL: Ve ilgili forumlar veya platformlarda açılan hemen hemen her konuyu/başlığı inceliyordum. (Halada inceliyorum ya gerçi)
L4roXyL: Tabi bu gözlemlemeler zaman içerisinde benim gelişmeme ve geliştirmeme sebep oldu.
L4roXyL: Benim kötü bir alışkanlığım var. Herhangi bir işe başladığım zaman, bitirmeden asla bırakamıyorum. Kimilerine göre iyi bir alışkanlık gibi algılanabilir, ama değil.
AsiL: Peki bu işte size en çok kimin yardımı oldu kimlerden destek aldınız veya almaya çalıştınız.
L4roXyL: Açık olmak gerekirse, dieforyou(murat) samimi bir arkadaşımdır. Yukarıda da söylediğim gibi, mantığı anlamamda yardımı dokunmuştur bana.
AsiL: Bizde şöyleydi; ne yalan söyleyim kodlar yazılır kodların altına kodu yazanlar rumuzunu yazar. Sonra biz alırız degiştiririz, altınada kendi rumuzumuzu yazardık.
AsiL: Önceden seninde böyle yaptığın olmuştur sanırım. Gerçi bizde pek bir ilerleme olmadı.
L4roXyL: Evet öyle birşey bende yapmıştım 1 defasında. Yapmadım diyemem. Ama bu işe başlamak isteyenlerin veya aşırı miktarda hevesi olanların çoğu bunu yapıyor.
AsiL: Peki günümüzdeki coderların çoğu tasarım veya göze hitap eden çalışmalar üzerinde çalışıyor. Siz ise "snippet/parça ve işlevsel kod" dalını seçtiniz. Bunun sebebi nedir?
L4roXyL: Bunun sebebi aslında çok basit.
L4roXyL: Seninde dediğin gibi "günümüzdeki coder'ların çoğu" bu alanı seçtiği için, bende farklı bir alan olan snippet dalını tercih ettim.
L4roXyL: Şunu belirteyim "görünümü sıfır" olan bir script olabilir/düşünebilirsiniz. Ama amaç ve işleri kolaylaştırmak adına yazılan parça kodsuz bir script kimse düşünemez.
L4roXyL: Ki bu söylediğim cümleye bazı arkadaşlarımız kızacak, ama mIRC Scripting-de bana göre en önemli şey işlevlse ve hızlı çalışan snippet kodlarıdır. Bende bunu yapıyorum/yapmaya çalışıyorum. Böylede devam edeceğim sanırım.
L4roXyL: Hı bu arada tabiki dll vb. uygulamalar yazanlara da saygım var. Örneğin SeRDaR406 kardeşim.
AsiL: Sitenize girdim ve orada gördüm, "mIRC Scripting bir sanattır" demişsiniz. Sizce gerçekten öylemi?
L4roXyL: Evet mIRC Scripting bir sanattır. Hatta şöyle desem daha doğru olacak, kod yazmak bir sanattır. Çünkü amacı aynı olan herhangi bir işlem için 10-larca farklı şekilde kodlar yazılabilir. Bu resmen değişik ressamların örnek bir orman resmi çizmesi gibi birşey bu. Amaç/oluşum aynı, ama yollar hayal gücüne bağlı olarak farklı.
L4roXyL: Düşünsenize, khaled mardam-bey isminde biri bir IRC-e bağlanma amaçlı bir program yapmış. Ve bu programı öyle bir şekilde hazırlamışki "ben size ev yapmanız için gerekli malzemeyi verdim, en güzel evi yapmak için uğraşın" gibi birşey olmuş.
L4roXyL: Ki gerçektende öyle. mIRC coder nedir? mIRC'i güzelleştirmek için uğraşan ve birşeyler katmaya çalışan kişidir.
AsiL: Önceki kadar insanlar mIRC kullanmıyorlar sanırım. Sesli sohbetler MSN vb. gibi bir cok sohbet programları cıktı. Bunun için çogu kişi mIRC bitti, mIRC şöyle oldu, böyle oldu dediler. Sizce bunun doğruluk payı nedir. mIRC kullanıcısı Düşüştemi.
L4roXyL: Evet, ilk başta ben kendi ülkem için konuşacağım.
L4roXyL: Türkiye'de msn harici diğer sohbet programlarının mIRC kullanıcısının düşmesinde, büyük etkiler yaptığını sanmıyorum.
L4roXyL: mIRC kullanıcısını Türkiye'de en çok azalmasına sebeb olan program MSN'dir.
L4roXyL: Ama şu görünen birşey, MSN vb. sohbet programları çıkarken, mIRC coder-larımızda boş durmuyor.
L4roXyL: Dikkat etsenize, son 1/2 yıldır mIRC Scripting ne kadar gelişti ve ilerledi Türkiye'de.
L4roXyL: Bir kere en başta ben(bunu mütevazi olmadan söyleyeceğim) "mIRC bitti" kelimesine katılmıyorum. Eminimki Khaled'de katılmıyordur. Hala 300 milyon download alıyor mIRC.
L4roXyL: Evet mIRC şöyle oldu, böyle oldu diyenler var. Ama mIRC Scripting gelişiyor/geliştiriyoruz diyenlerde var.
AsiL: Peki sizce mIRC sohbetinin gerilemesinde, IRC sunucularının(türkiyede) etkisi varmı?
L4roXyL: Evet var. Hemde gözle görülür ve asla red edilemeyecek bir derecede var.
AsiL: Mesela?
L4roXyL: Bizim önemli olan nedir? Bilinçsiz kullanıcı. Ama Türkiye'deki IRC sunucuları, bilinçsiz kullanıcıya hizmet etmek yerine, onların sırtından para kazanma çabası içerisinde.
L4roXyL: Yani şöyle diyeyim, kimi sunucular kendi kullanıcıları için güzel/hoş scriptler yapıyor. Bunlara gerçekten saygı duyuyorum ve hoşuma gidiyor.
L4roXyL: Ama google'da bilmem-ne programı(--- kesme vb.) arayan bir bilinçsiz kullanıcı, programı indirip çalıştırdığında, birden bire bir sohbet sunucusuna bağlanınca ve bağlantı kurduğu program mIRC olunca, ister istemez uzaklaşıyor.
L4roXyL: Hangi açıdan bakarsanız bakın, onlarda haklı. Biz neden uğraşıyoruz? Yani mIRC geliştirmenin gayesi nedir ki?
L4roXyL: Kullanıcılara keyifli ve kaliteli sohbet ortamı sağlamak çabası. Gel görki, günümüzdeki IRC sunucuları bunun tam aksini yapmayı kendilerine maddi çıkar sanıyorlar.
AsiL: Son 1/2 yıl içerisinde mIRC Scripting çok gelişti dediniz. Peki bu gelişmeyi sağlayan, en beğendiğiniz mIRC koderler kimlerdir?
L4roXyL: İlk öncelikle şuna açıklık getirelim.
L4roXyL: Coder kavramı gerçekten basit birşey değil.
L4roXyL: Yani bana göre 2/3 kod yazan coder sınıfına giremez. Coder, istenilen kodu yazan kişiye değil, istenilen kodu "en hızlı en işlevsel ve en kısa/algılanabilir" şekilde onlarca yol kullanarak yazabilen kişidir. Milisaniyelere bile önem verir, 1 byte-lık gereksiz bir veri bile onun için kabul edilemez.
L4roXyL: Benim gözümde gerçekten hoş şeyler üreten veya başkalarının üretmesinde yardımcı olan kişilere gelecek olursak onlar; el33t, SeRDaR406, alience rumuzularıdır.
L4roXyL: Ve şunu belirtmek istiyorum. Gerçekten kod yazan arkadaşlarımızda biraz alcak gönüllü olmalılar.
L4roXyL: Yani bazı arkadaşların düşünceleri, "onlar /tara derler, biz yazarız! - Bizim farkımız var!" gibi.
L4roXyL: Bu düşünceye sahip olanlar benim bildiğim tanıdığım kişiler içerisinde. Bence bu mantık yanlış. Bundan sıyrılmalıyız. Alçak gönüllülük her zaman kazanç getirir ve dahada ilerlemenize yardımcı olur.
AsiL: Her koderin ayrı bir kod yazma stili var. Mesela bazısı diyorki hafif müzik eşliğinde kod yazıyorum vb. Siz kod yazmaya ne zaman karar veriyorsunuz? Ve hangi ruh halini tercih ediyorsunuz?
L4roXyL: Aslında benim kod yazmaya karar vermem ilginç yerlerde gerçekleşiyor.
L4roXyL:Mesela, h-bot'u otobüste yazmaya karar vermiştim. Hatta nasıl dizayn ediceğimi bile gözümde canlandırdım.
L4roXyL: Ben asla ama asla müzik hatta herhangi bir ses ortamında odaklanamam.
L4roXyL: Yani ben kod yazarken müzik çalıyorsa veya rahatsız edici ve devamlılığı olan bir ses varsa, o kodda kesin bir sorun olur.
L4roXyL: Zaten sessizliği seven bir insanım. En iyisi sessiz bir ortamda kod yazmak bence. .)
AsiL: Bazı koderlar yaptığı kodları para ile piyasaya sürüyor. Veya para ile kod yazıyor. Siz ise türkiyede eşi benzeri olmayan kodları, ücretsiz paylaşıyorsunuz. Neden bu kadar alçak gönüllülük?
L4roXyL: Evet güzel bir noktaya değindin.
L4roXyL: Ben para ile kod yazan veya yazdığı kodları satan kişilere saygı duyuyorum. Sonuçta yaptığı emeğin karşılığını herkez isteyebilir.
L4roXyL: Çünki uzun uğraşlar/emekler sonucu, ortaya çıkan çalışmalar oluyor bunlar.
L4roXyL: Ama benim fıtratımda/yapımda, bu konularda(kod yardımı vb.) hep karşılıksız vermek olduğu için, bana ters geliyor bu düşünce.
L4roXyL: Mesela, yazdığım "h-bot" veya "navy --- çalar" gibi çalışmalarım satıldığında ciddi para edebilecek kodlar/addon-lar.
L4roXyL: Ama yukarıda dediğim gibi para benim için "bu işte" anlamsız. Sonuçta en sevdiğim hobilerimden birisi kod yazmak.
L4roXyL: Zaten en çok zevk aldığım şey, insanları sevindirmek. Bunun için bu mIRC Scripting olayından zevk alıyorum.
AsiL: Anlıyorum gercekten güzel paylaşımlar çıkarıyorsunuz.
L4roXyL: Teşekkürler.
AsiL: Gerçekten gerek başka forumlar olsun, gerek IRCforumlari.net olsun. Her yerde sizin isminizi görüyoruz. Devamlı yardım etme çabası içerisindesiniz. Bunun bir sebebi varmı?
L4roXyL: Aslında evet bunun sebebi var. Yukarıda dediğim gibi yardım etmekten zevk alıyorum.
L4roXyL: Çünki biliyorumki insanoğlu birşeyleri öğrendiğinde, ve o öğrendikleri bilgilerle çalışan/iş gören birşeyler yapabildiklerinde mutlu olabiliyor.
L4roXyL: Benim amacımda insanlara birşeyler öğretebilmek ve onlara birşeyler öğrenmenin getirmiş olduğu mutluluğu/hazı algılatabilmek.
L4roXyL: Kimilerine göre, isim yapma/isim duyurma çabası içerisindeyim. :)
L4roXyL: Ama ben buna asla katılmıyorum. mIRC Scriptingde yaptığınız isim, 3 ay piyasadan kaybolunca direk kaybolur gider bu alemde.
L4roXyL: Tek ama tek amacım, yeni nesil mIRC Scripting ile uğraşanların kendilerini geliştirmesi ve yeni birşeyler üretmesi. Kısacası bizden sonraki nesillere mIRC Scripting kodlamasını doğru ve güzelce taşıyabilmesi.
AsiL: Zaten bu gibi durumlarda herkez birşeyler der sanırım ama görünen köy klavuzda istemez.
AsiL: Biliniyorki mIRC Coderlik herkezin harcı degil.
AsiL: Ve işinizde başarılı oldugunuzdanda şüphemiz yok ögretme ve yardımlarınızdan da takip ettigimize göre bir çok kişi sizden gayet memnun, hatta hayranlık duyanlar oldukça da fazla L4roXyL.
L4roXyL: Ne mutlu o zaman memnun edebiliyorsak.
AsiL: Sizce forumların, mIRC Scriptingin gelişmesinde etkisi nedir?
L4roXyL: Türkiyede mIRC Scriptingin gelişmesinde forum'ların %100 katkısı var.
L4roXyL: Bu gözden kaçacak veya red edilecek birşey kesinlikle olamaz.
L4roXyL: Zaten bunu en basitinden son 2/3 seneye bakarak öğrenebilirsiniz.
AsiL: Bende şöyle bir sey söyleyeyim kendimden yola cıkarak bir cogumuz mesela ben hazır olan her şeyi severiz bir şeyi sorum onu yaptırmayı yani şunu diyecegim yapmaya çalışmak yerine hazır yapılmışını almak bu sizi rahatsız etmiyormu peki ?
L4roXyL: Aslında beni en çok rahatsız eden şey bu.
L4roXyL: Türk insanının gözü asla doymaz. Yukarıda da dediğim gibi, bizler hazırcı bir milletiz. Hep almayı seven/armut piş ağzıma düş zihniyetinde olan tipler fazlasıyla mevcut.
L4roXyL: Zaten benim amacım, birşeyler öğrenmek isteyenlere ulaşmak. IRCforumlari.net'e bakınca bunu görebiliyorum. Çok kişinin gelişmesinde yardımımın dokunduğunu biliyorum.
AsiL: Mesela şuana kadar gelişmesinde yardımcı olduğunuz kişiler kimlerdir?
L4roXyL: Rumuz vermek gerekirse, mIRCdb ekibinden ReBeL nickli kişidir. Zamanında benim bir helperimdi kendisi. mIRC Scriptinge benim aracılığımla merak sardığını söyledi. Ona birebir veya dolaylı yollardan verdiğim derslerde olmuştur çoğu zaman. Ve şuan kendisine bakıyorum, gerçekten güzel işler yapıyor. Yapmayada devam edecek sanırım.
L4roXyL: Bunun dışında forumdaki birçok mIRC Scripting meraklısı kullanıcının kod yazma şeklinden, öğrettiğim veya daha doğrusu öğretmeye çalıştığım şeylerden birşeyler çıkardığını, anladığını ve uyguladığını anlayabiliyorum.
AsiL: Bu işte uzman biri olarak, mIRC Scripting ile uğraşanlara önerileriniz nelerdir?
L4roXyL: Aslında benim gibi birisine bu soruyu sormak ile hata yapmış olabilirsin asil. Ben biraz ketumum bu konuda.
L4roXyL: Bana kalırsa, mIRC Scripting ile uğraşan tüm kişileri görsellikten çok, snippet yazmaya davet ederim.
L4roXyL: Ama yinede bu önerimin haricinde birçok şey daha var meraklılara söylenecek.
L4roXyL: mIRC Scripting-de bana göre en önemli şey "gözlem - gözlem ve yine gözlem"
L4roXyL: Yani yazılan en ufak koddan tutun, en büyük ve işlevsel koda kadar hepsini incelesinler.
L4roXyL:Hayal gücünde neredeyse sınırı olmayan mIRC Scriptingi anlamaya ve geliştirmeye çalışsınlar.
L4roXyL: Bunun yanı sıra alcak gönüllü olmak her zaman kazandırır. Alçak gönüllü yapılan her iş emsallerine göre daha güzeldir.
L4roXyL: Kimseyi taklit etmesinler, zaman içerisinde göreceklerki başka kişiler tarafından taklit edilmeye başlanmış.
L4roXyL: Bu konuda diyeceklerim bu kadar sanırım.
AsiL: Son Olarak IRCForumları.net hakkında görüşleriniz nelerdir.
L4roXyL: IRCForumlari.net Türkiye'de gerek IRC, gerek ise mIRC Scriptingin gelişmesinde yararlı olan en büyük ve en yararlı forumdur. Ben 2005 senesinden beri bu forum içerisinde bulunuyorum. Çok şey öğrendim ve öğrettimde.
L4roXyL: Gerçekten birşeyler öğrenmek isteyenlerin, rahatlıkla göz gezdirebileceği bir forum.
AsiL: Birazda real hayatınızdan bahsedelim.
L4roXyL: Evet?
AsiL: L4roXyL realda neler yapar? Bilgisayar başından kalktığında nelerle uğraşır?
L4roXyL: L4roXyL aslında gerçek hayatta fazla birşey yapmaz.
L4roXyL: Biraz asosyal bir insanım sanırım. .) Yani bilgisayarı seviyorum.
L4roXyL: Zaten gerçek hayattaki mesleğimde bilgisayar teknik servis. Yani bilgisayarla yatıp kalkmak zorunda kalıyorum anlayacağın.
L4roXyL: Bunun yanı sıra, tek tarz müzik dinliyorum(trance, hip hop). Ve yalnız olmayı çoğu zaman seviyorum.
L4roXyL: Bir diğer mesleğim ve hobimde yemek yapmak olduğu için yemek yapmayı seviyorum. Bilgisayar başından kalktığım anda, ya yemek yapıyorum. Yada yemek yiyorum. .)
AsiL: Maşallah meslekte çok :)
L4roXyL: Evet biraz öyle.
AsiL: Biraz özel olucak ama, L4roXyL evli veya nişanlı veya ne bilim sözlümüdür? Veya ufukta böyle birşey görünüyormu?
L4roXyL: Yok aslında pekde özel sayılmaz böyle sorular benim için.
L4roXyL: Hayır evli değilim. Zaten bayanlarla pek anlaşamıyorum. Böyle rahatım yani.
AsiL: Sanırım sorulacak başka birşey kalmadı.
AsiL: Sizinle bu sohbeti etmekten gerçekten büyük zevk aldım, umarım forum sakinleri'de aynı zevk'i alırlar.
AsiL: Başarılarınızın devamını diliyoruz.
AsiL: İyi akşamlar.
L4roXyL: Sağol, sanada.


Konu L4roXyL tarafından (26 Temmuz 2012 Saat 10:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: türkçe karakter.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Ocak 2008, 20:48   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : L4roXyL




Gercekten AlcakGönüllü Bir Insanmıs.Calısmalarının ve Basarılarının Dveamını Dilerim.Roportajda emegi gecen arkadasımada teşekkürler

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Ocak 2008, 20:54   #3
Mohikan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : L4roXyL




Severim hasani, iyidir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Ocak 2008, 21:04   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : L4roXyL




Güzel Bi Röportaj Olmuş. Emeği Geçenlere Teşekkürler.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Ocak 2008, 21:05   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : L4roXyL




Ropörtaj için teşekkür ederim. L4roXyL ı tanımış olduk. Alçakgönüllü bir insan gerçekten. Hemde geriden gelmesine ragmen eski mirc coderlere taş çıkarttı onları geçti bence. mIRC konusundan türkiyede örnek aldıgım ve en üstte oldugunu düşündügüm tek insan L4roXyL..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Ocak 2008, 21:17   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yanıt: Röportaj : L4roXyL




ne diyelim diyecek bi şe yok
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

başarılarının devamını dileriz...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Ocak 2008, 21:41   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : L4roXyL




Ben hasan abiyi uzun süredir tanıyorum. Röportaj'da dediği gibi 2005 yılı idi sanırım o sıralar ArkadasCa.NET sunucusunda helperi idim.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yaptığı mIRC'ler ile tanıdım kendisini, çok sevdiğim ve örnek aldığım bir abim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Araştırmadan, sorup soruşturmadan haa diyince öğrenilcek bişi değil bu mIRC işi gerçekden zor ve kafa yoran bir iş. Bir zamanlar çok heves duydum ama sonradan TCL'e merak sardım...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Rahmetli SAKIP SABANCI ne demiş?
- Çalışmak, çalışmak ve çalışmak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Eskiden buralar hep dutluktu...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Ocak 2008, 22:00   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : L4roXyL




Evet, güzel bir rôpörtaj olmuş, eger birşeyler biliyorsam Hasan'in yaptigi hazir Cod'lari ve, mIRC /help dosyasini kurcalayarak biliyorumdur, ôgrenmeyede acık biriyim, yaptigi her codey'i zamanim oldukca bakar incelerim..
Teşekkürler..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Ocak 2008, 22:06   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : L4roXyL




L4roxyl yani hasan'i fazla uzun süredir tanimam. Lakin tanidigim süre icerisinde edindigim izlenim yardimsever, konusmasini bilen, roportajdada oldugu gibi acikgonullu bir insan olusudur. Keyifle okudugum nadir roportajlar arasinda yerini aldi bu roportaj. Tesekkürler asil.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Ocak 2008, 22:45   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : L4roXyL




Çok güzel röportaj olmuş

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
l4roxyl, roportaj, röportaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık