IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

90Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2012, 01:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj: < Geveze.NET > Turk




Sevgili IF Kullanıcıları ;

Sıradaki söyleşimizi 3/4 ay önce geveze.net domainini alarak mircdost.com ile birleştirip, şu anda çok iyi bir ilerleme kaydeden geveze.net irc sunucu sahibi Turk ile gerçekleştirdik.


<Ezgi> Merhaba Turk .

<Turk> Merhaba Ezgi Hanım.

<Ezgi> Öncelikle , beni kırmayıp röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için IrcForumlari.net adına teşekkür ederim.

<Turk> Bende IrcForumlari.NET ailesine ve size röportaj için beni uygun görmenizden ötürü teşekkür ederim.

<Ezgi> Irc Sunucu sahipleri ile yapmış olduğumuz röportajlarda sabit 10 soru yönlendiriyoruz.
<Ezgi> Bu sorulara geçmeden önce, sizi tanımayanlar adına birkaç özel sorum olacak.
<Ezgi> Turk kimdir ? Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz ?

<Turk> Adım Ufuk. istanbul doğumluyum. 26 yaşındayım. istanbul'da ikamet ediyorum. Kurumsal bir şirkette danışmanlık yapıyorum. işten arta kalan boş zamanlarımın hepsinde geveze.NET ile ilgileniyorum. Tek hobim Geveze.NET diyebilirim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



<Ezgi> Ufuk bey, Irc ortamı ile tanışmanız ne zaman ve nasıl oldu ?

<Turk> Evet geçmise döndüren bir soru. Irc ortamiyla cok genç yaşta tanıştım diyebilirim. 1998 yılı olması gerekiyor. O zamanlarda mahallemizde bir internetcafe vardı. Orda yardımcı olarak calışıyordum. Boş zamanlarda daL.NET e girip zaman gecirmeye başlamıştım. Komut nick kanal derken bu denli uzun sürücek bir Irc sevgisi içinde bulacagimi o zamanlar tahmin edemezdim.

<Ezgi> Kendinizi geliştirdiğiniz aşikar.
<Ezgi> Şimdi dilerseniz asıl 10 sorumuza geçelim.

<Turk> Tabi memnuniyetle bekliyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


<Ezgi> Günümüzde sunucu açmak çok kolay bir hal aldı. Sizce sunucu açmak için neler ön planda olmalıdır, amaç ne olmalı ve nelere dikkat edilmelidir ?

<Turk> Malesef sunucu acmak cok kolay niye malesef diyorum. cünkü günümüzde irc`in önünü kesen o kadar cok sosyal paylaşim siteleri varken birde oturmuş irc kullanicisi bölünüyor. ve bir süre sonra yürütülemeyen sunucular kapatiliyor. oluşan olaylar kaliteli işi ögrenmiş kullanıcılarıda kaybetmemize sebep oluyor.
<Turk> Ama gercekten inanıyorsa sunucu acacak kişi öyle saglam bir kitleye hitap edecegini düşünüyorsa ne olursa olsun acmalidir. Ama Taşıma suyla degirmen dönmez bunun icin sunucu acmadan önce web ögrenmelidirler. googlede ne tur sohbet aramalari var onlara yonelmeliler webten user kazanmayi ögrenmelilir ve bişeyler ögretmelilir. Cünkü Irc kullanicilari Bugün mü irc ögrendi bugün irc başlar. Yani bişeyler ögretebiliyorsanız kaliteli kitleye sahip olabilirsiniz.

<Ezgi> Bir yönetici olabilmek için ne gibi vasiflara sahip olunmalidir ?

<Turk> Bir Yönetici herşeyden önce bulundugu sunucuyu azda olsa tanımalı bugün gelip yarın yonetici olursa kolay kazanılan yetki kolay kaybedilir. Öncelikle yoneticilik kişinin yaptigi anlatımlar konuşmalarla kurdugu cümlelerle karşisindaki kullanıcı için hocalık vasfina ulaşır.Yani Admin ani karar vermez. Soguk kanlı hareket eder, Sorunu iyi anlayana kadar dinler konuyu iyi anlar. Ve yönetici ne olursa olsun konuşmalarında sürekli enter kullanmaz.
<Turk> Sürekli yetki istekleri geliyor bütün sunucularda eminimki vardır. Bence yetki istemeden önce bir şeylere yardım edip kendini gösteren kişileri zaten her sunucu sahibi yonetime dahil edebilir.

<Ezgi> Bir sunucu "kaliteli" sıfatını taşıyabilmek için ne gibi avantajlar sağlamalıdır, kullanıcılara ne tür bir hizmet sunmalıdır ?

<Turk> Bir sunucu tüm kullanıcılarına en rahat en nezih rahat bir ortam hazırlamalı güzel sohbetler arkadaşlık kurmalarını saglamalıdır. Herşeyden önce birinci öncelik kullanıcıların, rahatlıgı olmalıdır.
<Turk> Gerek Servisleri , gerek komutlari açik ve net anlaşilabilir ögretilebilir, egitmenleri ve egitimleri net olmalıdır.
<Turk> Kaliteli bir sunucu sürekli kendisine kullanıcı üretebiliyor olmalıdır. Buda en başta admin yani benden en kücük bireyimimiz @(Operator)lerimize kadar bir akış içinde olmalıdır.

<Ezgi> Bir sunucuyu kaliteli bir şekilde ayakta tutabilmek için yönetici olarak nelere dikkat edersiniz? Sizin için en önemli kural nedir ?

<Turk> Benim için en önemli şeylerin başinda sunucunun amacina ulaşması gelir. Yani genelde keyifli sohbetler yapılabiliyor olmalıdır. Bunuda herşeyden önce @(Operator)ler sağlıyor diye düşünürsek, Operatorlere iyi anlatımları departman sorumlu yoneticileri yapar. Onlarada üst departman sorumlulari yapar. Şunuda üstüne basarak söylemek gerekirse Bir sunucu marka diye ifade ediliyorsa başka bir markanın programları kullanılmaz kullandirilmaz.
<Turk> Tabi bu emir vaki tavırlar ile anlatilirsa sonuç vermez. Bunu yararlarından bahsederek anlatmak gerekiyorki istenilen kaliteye ulaşilsin.


<Ezgi> Yönetim kadronuzu oluştururken nelere dikkat edersiniz, sizce ideal yönetim kadrosu kaç kişiden oluşmalıdır ?

<Turk> Sunucunun çalışmaları ne kadar fazla oluyorsa yonetimi o kadar kalabalık olabilir. Önemli olan herkesin bir meşguliyeti bir sorumlu bölgesinin olmasıdır. 50 tane web sitesi olan sunucu düşünürsek cok calişma vardır. Ama her departmanın bir üst admini 2 yardımcısı ideal kadrodur. diye düşünüyorum.

<Ezgi> Yönetim kadronuzdaki yetkililerden ne gibi beklentileriniz var? Yetkililerin ne tür hataları yollarınızı ayırmanıza neden olabilir ?

<Turk> Yöneticilerimizden herşeyden önce marka anlayişinda olmalarını beklerim. Benim için bir markayi üstlenmek hergün bir sira daha üst kullanıcıya hitap edebilmek geliyor. Bunun için tüm yoneticilerimden aşiri ilgi gösterme yerine iyi anlatımlar ve kaliteli eğitimler bekliyorum. Çünkü günümüzde bir sunucu sadece ve sadece IRC mirc komut diksiyon ögretilerek büyüyebilir. Kullanici için ilk irc ögrendigi yer çok önemlidir. Bir gün birakmış olsa bile seneler sonra çıkıp geri dönüşü mümkündür.
<Turk> Eger yöneticilerimiz kişisel diyaloglara düşerse , marka anlayışından çıkarsa, gecen güzel günleri boşa geçirirse , alt kadro destekleyemez ve Geveze.NET i sevdirmek yerine kullanıcıarımızı küstürürse ve uyarılar tekrarlanırsa (yani ben bu duruma üzülüyorum doğal olarak) Admin kişi ile yollarımızı maalesef ayırıyoruz. Sohbet etmek için admin olmak gerekmiyor. Herkese kapımız açiktir.


<Ezgi> Sunucu üzerinde size yansıyan sorunları kendiniz mi çözümlersiniz yoksa ekibinize çözümlemesi için talimat mı verirsiniz ?

<Turk> Aslında bana hiç bir problem yansımasını istemiyorum. Yansıtanda problem olan kişilerde gözümde biraz düşüyor. Ben genelde Birim yetkilisi kimse onun müdahelesini yerinde buluyorum. İnsanları bir üst siraya yaptikları getirmektedir. Ama bazi zamanlar oluyor cok eski arkadaşlarımız bile sorun yaşayabiliyor. İstemesemde bende cözüm yoluna giriyorum. Keşke insanlar hep dostluk kurmak yolunda ilerleseler temennim budur.


<Ezgi> Sunucu sahibi olarak, sunucunuz ile ilgili en büyük projeniz nedir ?

<Turk> Şuan için öyle büyük bir projem yok sadece düşüncelerim var. cünkü ciddi rakamlarla ifade edilebilen düşünce bunlar. onun için bunu burda söylemek istemiyorum. Kismet olursa Allah ömür verirse sizlerde olursanız. hayaata inş gecer diyelim.. Kisacası Geveze.NET irc devam edicek ama ilerki dönemlerde Geveze.NET web portalı daha farklı olucak. Şuan amaçladıgımıza ulaştik. Geveze.NET şuan 10 yaşında Google başta olmak üzere bir cok arama motorunda geveze ile ilgili aramaları ilk oluşturan sebep olan site geveze.NET ve tekrar tüm arama motorlarinda kendi yerini almaya başladı. ve geceleri özellikle 22:00 - 01:00 araları 150 - 200 arası sabit kullamıcımız var. Daha iyi olması için daha iyi web calişmaları yapıcaz. elimde key arama cok domain var aktif ediyoruz yavaş yavaş yerini aldiklarında zaten kullanıcı derdimizin olacagını düşünmüyorum.

<Ezgi> Her Sunucunun temel kanalları vardır ( radyo, oyun, help vs. ) gibi. Bu kanallarda görev verdiğiniz kişiler ne tür özellikler taşımalıdır ve bu göreve layık görülme sebepleri nelerdir ?


<Turk> Zaten bu kanalların sorumlu görevli kişileri kaliteleriyle sunucuyu sunucu yapar. Yani diyecegim Bir help departmanı anlatımlarıyla eğitimleriyle kişilere bişeyler ögretiyorsa kişilerde bişeyleri o sunucuda ögreniyorsa orası onlar icin ilk ve özel olucaktır. Sohbet Operatorleri aynı şekilde sürükleyici sohbetler yapıyorsa kişi tekrar dönüş yolu arar. tekrar gelip vakit gecirir. Ve Operatorlük ögrenmek ister. Kisacası insanlarla iyi diyalog kuran kişiler yetkili olarak secilmektedir ve secilmelidir.

<Ezgi> Son olarak neden geveze.net alan adını tercih ettiniz ?


<Turk> Evet röportajda galiba bitti. Ama benim için en önemli soru bu diyebilirim.
<Turk> Geveze.NET cünkü daha önceki sunucumuzun ismi mIRCDost.Com du evet cok kaliteliydi. Bana göre . Ama günümüzde mIRC gibi terimleri gerçek hayatta söylediginizde tepki görebilirsiniz. Yani sizi tanımayan kişiler arasında kullanmaktan kaçına bilirsiniz. Ama bir Geveze.NET i ben sesimi hiç kısmadan söyleyebiliyorum. Heleki 10 yaşinda olması binlerce insana tanışma fırsatı vermiş olması geçmişinin cok parlak olması beni dahada gururlandırıyor.
<Turk> Geveze cok global bir kelime her dilde karşiligi olan bir kelime jenerik bir kelime ve sohbet chat arkadaşlık herşeyle ifade edilebilen bir kelime yani günümüzde facebook.com belki en iyisi ama isim olarak geveze.NET bence daha iyi bir kelime sadece statüsü reklamı o site kadar iyi degil bugün o site tüm dünyada biliniyorsa Geveze.NET neden bilinmesin diyebilirim.
<Turk> Tekrar Röportaj için Başta sen olmak üzere @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve IrcForumlari.NET ailesine teşekkür Ederim.
<Turk> Geveze.NET ailesinde başta @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olmak üzere tüm yetkili (Bahtiyar, OLderman, Markus, Scorpion, Subzero, AmiR, Intimacy , Gani Ruya, Serenay, JaRuLe, Vagrant, Sah, Erdem, KumsaL, vast, Paint, Poine, toLqa, weSaiiRee, LanetLi, Pentagram , AdrenaLin, Siyah,eLiSa, Efendisiz ) arkadaşlarımıza ve bizi seçen kullanıcılarımıza teşşekkür ederim. Kimseyi kirmak ve üzmek küsmek için diyalog kuruyor anlatım yapiyor fikir danışıyor olamayiz.
<Turk> Neden başta @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerek mIRCDost IRC Network gerek Geveze.NET fikirlerimi destekleyen cözüm üreten eden maddi manevi hiç bir desteği ayirt etmeyen cok saglam kardeşten öte bir hoca ve arkadaş olmuştur. Kaliteli Bir sunucuda hiç bir zaman bir tek root admin başarısı yoktur. Başarılar Geveze.NET nice 10 senelere diyerek sözümü bitiriyorum.
<Turk> Hoşçakalın arkadaşlar.

<Ezgi> Biz de size teşekkür ediyoruz samimi cevaplarınız için.

__________________
You got me G-U-I-L-T-Y
모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game
재미로 해 둬 수백 가지 거짓말

Konu AngeL tarafından (05 Şubat 2015 Saat 20:32 ) değiştirilmiştir. Sebep: Baslık duzenlendi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Ağustos 2012, 01:48   #2
Supernova
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: < Geveze.Net > Turk ile Söyleşi




Güzel bir söyleşi olmuş elinize sağlık. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] samimi açıklamalarından dolayı teşekürler. Allah utandırmasın hepimizi.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ağustos 2012, 02:22   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: < Geveze.Net > Turk ile Söyleşi




Keyifli bir söyleşi olmuş.ALLAH utandırmasın uFuk'cum..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ağustos 2012, 04:03   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: < Geveze.Net > Turk ile Söyleşi




Bu adamin yönetimi trsohbet girip uyelerini siteye davet edip opluk vericez diyo ben kackere sahit oldum bunlaraa

--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 04:03 -->-> Daha önceki mesaj 04:03 --

Yeteri kadar buyu kdegiller bende hiç büyük degiller

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ağustos 2012, 11:55   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: < Geveze.Net > Turk ile Söyleşi




Güzel bir söyleşi olmuş parmaklarınıza sağlık. Ben uzun bir süredir (mIRCDost.Com döneminden beri) bu sunucuya girmekteyim. Gerçekten hoş bir ortamı var. Bilinçli useri ve operatörü bol. Olumlu yönleri olduğu gibi olumsuz yönleride var tabiki arkadaşlarda bir kaçını belirtmiş. Doğrulukları tartışılır/tartışılmaz. Geveze.Net çok el değiştirdi ve bitik duruma geldi. Taki @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alana dek. Şu an sunucu 200 kişileri gördüyse olumsuz yönlerinin dışında olumlu yönlerinin olduğunu da gösteriyor. Ve Geveze.Net şu an gelişmekte olan bir sunucu. Bol bol yöneticiye ihtiyacı var çalışan insana ihtiyacı var. Belli vaadler ile insanları yanlarına çekmeye çalışmaları çok normaldir. Bunu iş hayatında size gelen tekliflere benzebilirsiniz. Her işadamı yanında olmasını istediği insanlara belli vaadler verir. Önemli olan bu vaadleri fazlasıyla yerine getirmektir. Bende olumsuzluklarla karşılaştım burada gerek @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile gerekse @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile. Ama bunlar ufak olumsuzluklardı ve ciddi kırgınlıklara yol açmadılar. Sevdiğim saydığım insanlar. Sunucuya önem veriyorlar. Haklarında hayırlı olmasını diliyorum. Umarım daha iyi yerlere gelecektir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ağustos 2012, 11:59   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: < Geveze.Net > Turk ile Söyleşi




Bismillahirrahmanirrahim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ağustos 2012, 12:40   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: < Geveze.Net > Turk ile Söyleşi




kısa ve öz başarılar dilerim her ne kadar reklam olaylarını tasvip etmesemde yapıldığını bizzat biliyorum 1.5 yıl öncesinden daha o zaman geveze felan yoktu sohbetturkiye.org die bi yer açmıştı oradan biliyorum arkadaşı oper oldugu sunucuda gelen userin özeline sitesinin reklamını yapıyordu çok kızıyordum ama şimdi kızmıyorum önemli olan sonuç ve başarmak düşüncelerim bu yönde değişti @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] durmak yok yola devam isteyen istediğini desin yazsın önemli olan sonuç başarıyı yakalıyormusun yakalıyorsunuz gün geçtikçe büyüyormu sunucu büyüyor denilenlere tıkayıp kulaklarınızı devam ettiğiniz sürece başarırsınız sorun yok bu arada kafan karışmasın bu kim diye radyo kanalında attığın haksız banı açtım die elin yanlışlama kısa yol tuşuna dokunupta shun attığın djarasım ben yaptığın reklamı dediğimde sunucudan zline attın djaras hani vardıya bir zamanlar sohbet.gen.tr eh işte oradaki aras başarılar dediğim gibi kulaklarınızı tıkayıp yola devam BAŞARILAR

__________________
Ateş Seni Çağırıyor Namaz Kıl
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ağustos 2012, 12:46   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: < Geveze.Net > Turk ile Söyleşi




Güzel bir röportaj olmuş her iki tarafında emeğine sağlık.Başarılar dilerim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ağustos 2012, 12:59   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: < Geveze.Net > Turk ile Söyleşi




Kişisel anlamda sevdigim bir insansın, Türk. Röportajında hoş olmuş. Fakat açık açık söylemeyelimki yönetim bazında "Emeğe asla saygısı olmayan" birisisin dostum. Umarım bu tavrını değiştirir, yoluna devam edersin. Kolay gelsin.

__________________
İNAN: Yoktan varolmadığına...
BİL: Sınırsız bir birikime sahip olduğunu bil...
GÖR: Varolan ve olmayan her şeyi objektif açıdan gör...
ANLA: Gördüklerinle bildiklerini yorumlamadan sadece diğerlerini anla...
YAŞA: Yaşamadığını düşündüğün her şeyi yaşa, ama bir gün öleceğini düşünerek yaşa...
SAVAŞ: Kan dökülsün diye değil, değerlerin, geleceğin, ilahın için savaş...
BUL: Bulunamaz denileni değil, aradığını düşündüğünü bul...
SUS: Dedikleri için değil, gerektiği için sus...
VUR: Yalnızca ölmemek için vur...
GİT: İnandığın doğrularınla...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 30 Ağustos 2012, 12:59   #10
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: < Geveze.Net > Turk ile Söyleşi




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'u mircdost.com acdığından beri tanıyanlardanım işini özümseyen arkadaşlarımızdan çalışmalarında başarılar.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
röportaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SöyLeşi Kurtuba iLe KHaZa^DuM Komik Loglar 17 03 Kasım 2005 20:36