IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

103Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2015, 18:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj : Diablo





<coders>
İyi akşamlar, Diablo serkan abi öncelikle röportaj teklifimi(zi) kabul ettiğin ve beni kırmadığın için teşekkür ederim.
<coders> Klasik sorulardan başlayalım istersen gece uzun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
, Seni tanımayanlar için Diablo kimdir? Kendinden bizlere bahsedermisin.
<Diablo> Rica ederim Ahmet forumdaki görevinde başarılar dilerim.
<Diablo> Adım Serkan Nevşehir'de yaşıyorum. 39 yaşındayım.
<coders> Ben teşekkür ederim serkan abi.
<Diablo> Sanal ve Real hayatımda, gerçek hayattaki gibi davranmaya çalışırım. Genel olarak insanlara saygılı olmaya çalışırım. Tabii saygıyı gösterecek davranışta bulunurlarsa. Yardımsever biri olmaya çalışırım kolay kolay kimseyi bu yardımlardan muaf tutmam.
<coders> Benim hep merak ettiğim, ircforumlarındaki diğer kullanıcılarında merak ettiği bir soru vardır, İlk Bilgisayar ile tanışman nasıl oldu? İlk Bilgisayarın başına geçtiğinde ne yaptın
<Diablo> ilk bilgisayar başına geçtiğim sene 1999 senesiydi. o zamanlar hiçbirşey bilmiyordum chat sohbet konusunda bir arkadaşım peteknet adında bir sohbet odasına yönlendirmişti beni sonra ise mirc programıyla tanışıp gediknet e takılmaya başlamıştım sonra e-kolay çıktı bir sürede oraya takıldım.
<Diablo> sonra bu arkadaşımda bu şekilde IRC üzerinden sohbet yeri açabileceğimi söyledi bu şekilde ilk adımımı atmış oldum.
<coders> Tabiki herkesin, ilk hevesi sohbet chat üzerine başlıyor hikayenin en temeli bu olsa gerek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
, İlk adımı attıktan sonra yoğun olarak yaptiğin şeyler nelerdi IRC üzerinde? Yetki aldığın ve çalıştığın sunucular varmıydı?
<Diablo> Arkadaşımın bana IRC üzerinden sohbet yeri açabileceğimi söyledikden sonra bu konuları araştırmaya başladım.
<Diablo> Araştırmalarım sonucunda ZurnaNet'in Chatshell adında bir shell firması olduğunu öğrendim.
<Diablo> ilk sunucumu TurkGenclikNet adında ChatShellNet üzerinden açarak o zamanki ZurnaNet'in ve ChatShellNet ilk sahipleri Zangi ve winsome ile tanışmış oldum.
<Diablo> Sonra bu IRC dosyalarını incelemeye ve bozmaya başladım.Bozup tekrar kurduruyordum derken sonra kendim kurmayı öğrenmeye başladım.
<Diablo> Kurmayı öğrendikden sonra neyi nasıl yapmam gerekeceği için küçük çaplı editler yapmaya başladım genelde bozuyordum sonra dosyaların içindeki kodların nerelerden çağırıldığını öğrenmeye başladım.
<Diablo> Bundan sonrada yavaş yavaş kendimi ilerlemeye zorladım.Sonra TurkmuhabbetNET adında sunucu açtım.o zamanlar pek çevrem yok sanalda o yüzden bir süre sonra kapadım.
<Diablo> 2002-2003 yılları arasında Sky-Dancer (Mehmet) ile başka bir forum olan LantarNET'de tanıştım.
<Diablo> Bazı sorunlar sebebiyle ordan ayrılıp abacus (Çağdaş)'ın isteği üzerine IRCForumlarına üye oldum.
<Diablo> 2004 yılında bLackStar (Atay) ile tanıştım.Kendisi forum üzerinden sunucusu SiberTRNET için teknik konulardan anlayan bir yönetici arıyordu bu sayrede ilk başkasına ait bir sunucuya teknik admin olmuştum.
<Diablo> SiberTRNET de 3 senem geçti bu 3 senede bayağı işler başarmıştım hem kendim için hemde sunucu için.Sonra bazı sorunlardan dolayı ayrılmak zorunda kaldım.Ayrıldıkdan sonra 2007 yılında Yalowa kendi ekibi ve yöneticisi olduğu mIRCTurk'e teknik admin olarak katılmamı istedi.
<Diablo> AlwaysGooD (Altuğ) ilede tanışıp mIRCTurk ekibine katıldım.mIRCTurk'ün ircd ve servislerine bazı ilavelerde bulundum daha sonra daha gelişmiş bir sunucu olması yönünde talepleri olduğu için ekibe Sky-Dancer (Mehmet)'ide davet edip güçlendirdik.
<Diablo> 2009 yılında yönetim şeklinde bazı çatlaklıklar oldukdan sonra kendi isteğim üzerine ayrıldım.O günden buyana çok önemli bir sunucuda yer almadım şuan kendi bünyemde olan TRIRC'COM ile ilgileniyorum.
<coders> Peki daha önceden hiç böyle ders aldığın birisi oldu mu? Tek başına mı böyle teknik konularda kendini geliştirdin yoksa daha önceden bir alt yapın varmıydı. (Lise, Universite zamanlarında)
<Diablo> Bu zamana kadar ne eğitim aldım nede başka birinden yardım aldım ama nadiren bazı anlamayamadığım noktalar olmuştur bu yüzden daha eğitimli olan Sky-Dancer (Mehmet) ile fikir alışverişinde bulunmuşumdur.
<coders> Türkiye'nin en iyi coder'lerinden birtanesisin serkan abi (benim için), ve seni tanımayanlar için bu zamana kadar yapmış olduğun geliştirdiğin modul ve eklentileri bizlere anlatırmısın.?
<coders> Yani kısacası, Diablo'nun imza atttığı ve Turkiye'de hala daha kullanılan modul, eklenti ve ya editlemeler.
<Diablo> ahmet şimdi yazsam bayağı uzun olur ama link versem olurmu bu yüzden okuyucular daha kolay erişir zaten detaylı anlatım var orda;
<coders> Tabiki abi olur.
<Diablo> Profesyonel olarak yaptığım eklenti ve modulleri kısaca özetlemek için vereceğim linklerden erişebilirler.
<Diablo> 1- [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
<Diablo> 2- [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
<coders> Tek kelime ile harika, Şuan gördüğüm bir kaç sunucu içerisinde yapmış oldukların kullanılıyor, kendi yapmış olduğun yazdığın yada geliştirdiğin bir sunucuda bulunmak nasıl bir his sence?
<Diablo> Daha önceki zamanlarda bir çok sunucunun sorunlarında veya eklentilerinde yardımda bulunuyorudum özellikle forumda ama bu zamanda artık ben veya başka bir arkadaşımın yaptıklarını şuanda bazı kişiler tek bir ircd veya servislerde toplayıp paylaşımlar yapıyorlar o yüzden dolayı birebir gelip yardım istediklerinde ancak bu şekilde yardım edebiliyorum.Kendimin geliştirdiğim sunucuda olmam benim için ayrı bir konu çünkü devamlı üzerine geliştirebilme ve müdahele edilme olanağı sağlıyor.Buda beni daha ileriye dönük bir yapılandırma ve geliştirme sağlıyor.
<coders> Peki bu konulardan yola çıkarak serkan abi, Daha önceden benim gördüğüm, bazı kullanıcılarımızın görmediği linklerde ki Modulleri yazabilmen için C Dilini iyi biliyor olman gerekir ki aşikar biliyorsun. Programlama dilleri arasında neleri biliyorsun?
<Diablo> Programlama dilleri şuanda çok bu zamanda kullanılan en yaygın programlama dili C 'dir buna ilavetde C Sharp ve C plusplus gelmektedir. Benim şuan tam olarak bilidiğim C programlama dilidir. C plusplus ise tam olarak bilmesemde az çok anlıyorum ama şuan öğrenilmesi gerekenlerden dil C plusplus. Çünkü ileriki dönemlerde ircd ve servislerin çoğu bu programlama diline döneceklerdir.
<coders> Şuana kadar baktığım kadarı ile, Unreal ile aran çok iyi servisler üzerinde hiç çalışmaların yok mu?
<Diablo> UnrealIRCd bildiğim kadar Servislerede hakim bir insanım. Bu zamana kadar servislerede ilave ettiğim kaynaklar mevcuttur.Şuan sunucumda bulunan servisleri örnek gösterebilirim.
<coders> Peki bizlere (merak edenlere) kısa örnek verirmisiniz, nelerdir bunlar? ne işe yarar?
<Diablo> Komut olarak vermem gerekli ise şuan NickServ/Saregister ChanServ/Count ChanServ/Official MemoServ/Status MemoServ/Renumber OperServ/Getkey
<Diablo> OperServ/ExtraInfo gibi komutları ilave ederek etkin hale getirdim.bunu yanısı sıra bazı eksikden öte bir işlem yaparken diğer bir işlem daha isteyen komutları daha etkin hale getirerek bunu tek komuta topladığım bazı işlemlerim mevcuttur.
<Diablo> birde suan en son basit bir botserv modulu aktif ettim. zaman bulursam ileriki zamanlarda geliştirmeyi düşünüyorum.
<coders> Sabırsızlıkla bekliyorum sonucu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<coders> Sorulara biraz akış açısından değişiklik getirelim, ilk yapmış olduğun ssh'da(telnet) işlem neydi hatırlıyormusun?
<Diablo> biraz zor soru oldu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
2001 yılında ilk yapmış olduğum ssh da ilk işlem ilk açtığım sunucuda olmuştu çünkü önceden hiç bir ssh erişimim olmamıştı lantar.net forumundan ssh komutları hakkında bir kaç konuya bakarak ilk operimi kendim yazmıştım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<coders> rehash cekmeyi felan unutmadın demi abi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ilkinde başarılı oldun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Diablo> ilk olduğu için insan heyecanlanıyor tabiki zor bela dosyayı kaydettikden sonra rehash yerine sunucuyu kapayıp açmak olmuştu :P
<coders>
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
eheh kesin çözüm abi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<coders> Kullanıcılarımız merak ediyordur, Web ile aran nasıl peki uğraşiyormusun bu konu hakkında.
<Diablo> web yönünde hiçbir bilgim olmadı nedense zamanımın çoğunu irc konularına ayırdığım için kendimi web konularına yönlendiremedim bu yüzden kendimi web konusunda bayağı bir eksiklik olduğunu düşünüyorum.
<coders> Sohbetimiz güzel gidiyor serkan abi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
, Irc'e katıldıktan bu yana, hayatında ne gibi değişiklikler oldu. poztif veya negatif bizlerle paylaşırmısın. Seni örnek alan çoğu kişi merak ediyordur bunu.
<Diablo> İlk sanal ile buluşmamdan buyana hayatımda tabiki değişiklikler olmuştur her insanki gibi özellikle bu tür işlerle uğraşanlar açısın örneğin öyle bir zaman olduki hiç unutmuyorum günde sadece 4-5 saat uyku ile gün geçirdiğim zaman olmuştur buda bana negatif olumsuzluklar olarak dönüş yapmıştır. Pozitif açısından bakarsak bilgi yönünden kendime ne kadar faydalı oluyorsam azda olsa bu tür konularda yardıma ihtiyacı olupda benimle iletişim kuran insanlara faydalı olduğumu gösterip en azından bu tür konularda insanlara <bilmiyorum> kelimesini kullanmamışımdır.Buda beni pozitif bir insan hale getiriyor anlamında olması gerek.
<coders> Uykusuzluğun yaptiğin her işe değmiş serkan abi, Peki bu uykusuzluğuna değecek insanlar tanıdın mı bu sanal ortamda, Aklına gelen en iyi arkadasların kimler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

<Diablo> Elbetteki bu uykusuzluğa değecek yıllar öncesine dayalı dostum dediğim kişiler mevcut. Aklıma gelen ilk kişi Sky-Dancer bunun yanında abacus (Çağdaş), ArresT(Taha), ysfm (yusuf), w00t (atakan) ve sayamadığım diğer kişiler ...
<coders> Peki bir kaç sorum daha kaldı serkan abi, Turkiye'de Sistemini beğendiğin, IRC sunucusu şuanda hangisi?
<Diablo> Kimse beni yanlış anlamazlarsa eğer tabiki bu sistemden sisteme değişebilir Türkiye'de şuan özellikle ircd konusunda beğendiğim bir sunucu yok diyebilirim.Çünkü bu sunucuların çoğunluk olarak %98 hepsi aynı sistemi kullanmaktadırlar.Hiçbir ar-ge gibi bir eğilimleri yok.Şuan bu tür sunucuların çoğu sistem dedikleri sadece mirc socket botlarına bağlamışlar bu yüzden suan beğendiğim hiçbir sunucu göremiyorum.
<coders> Peki senin hayalindeki IRC sistemini bize anlatırmısın,
<coders> Diablo'nun hayalinde ki IRC Sunucusu Nasıl?
<Diablo> Öncelikle bu soruya şu şekilde cevap vereyim.Ben hayal ettiğimi zaten şuan gerçekleştiriyorum burdaki demek istediğim ircd veya servisler konusunda hiçbir sunucu ar-ge eğiliminde bulunmuyor.Biri A koruma botu diye bişey yapıyor ertesi gün aynı botun B sini görüyoruz.Botlara verilen önem şuan hiçbir sunucuya katkı sağladığını düşünmüyorum.
<coders> Peki Serkan abi, Bundan sonra bu gibi alanlara yönelicek arkadaslara ne gibi tavsiyelerin olacaktır.
<Diablo> Bu gibi alanlara ilgi gösterecek kişilere tavsiyem copy paste yapmak yerine ne yapacağınızı önceden tasarlayıp header dosyalarını incelemeleri bu dosyalar içerisindeki protokollerin nerelerde ne yapıyor includeler neyi kapsıyor misc, variable ve externs tanımlamalarını daha iyi öğrenmeleri gerekli olduğu kanısındayım.Bu sayrede hem kendilerini geliştirebilirler hemde ileriye dönük adım atmış olacaklardır.
<coders> Eminim ki, bu söylediklerini dikkate alacak çok kişi vardır. Serkan abi degerli vaktini ayirdigin ve bu güzel sohbeti ettigin icin cok tesekkür ederim. Bu benimde yaptigim ilk roportajimdi. Insallah eksik birseyler kalmamistir.
<Diablo> Rica ederim Ahmet sende değerli vaktini bana ayırdığın için, bu tür söyleşilerinin devamını ve başarılarını diler teşekkür ederim.
<coders> Ben teşekkür ederim abi, IRCForumlari.Net Ailesine ve Bizi takip eden Kullanıcılarımıza söylemek istediğin birşeyin var mı?
<Diablo> IRForumlarına başarılarının devamını diler, Bu söyleşiyi vakit ayırıpda okuyan ve okuyacak tüm forum kullanıcılarına teşekkür ederim.
<coders> Teşekkürler serkan abi.

-----------------------------------------------------------
Kendisini yeni tanımama rağmen, samimiliğinden ötürü @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Serkan abi'ye Çok teşekkür ederim. Benim için çok keyifli bir sohbetti..

__________________
Başarı her zaman kıskanılır, O yüzden başarısızlar başarılı olanları asla sevmezler..
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Mayıs 2015, 18:24   #2
Çevrimdışı
~ SohbetBurada.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (16)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Diablo




Güzel bir röportaj olmuş, emeği gecen her iki tarafada teşekkür ederim, başarılarınızın devamını dilerim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Mayıs 2015, 18:39   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Diablo




Her ne kadar kırgınlığım olsa da Serkan abi değer verdiğim bir insan. Çünkü gerçekten küçük veya büyük ayırmaksızın hiç bir zaman saygısını yitirdiğini görmedim. Saygın kişiliği ve bilgisi ile IRC alemin de göz dolduruyor bence. Ve uzman olduğu alan da benim için en önde geldiğini belirtmek isterim. Yaşı bir tarafa, gösterdiği olgunluk zaten bir çok şeyi anlatıyor. Fazlasına gerek yok abicim. Allah gönlüne göre versin diyim ben.

Güzel bir söyleyişi olmuş, iki tarafa da teşekkür ederim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Mayıs 2015, 18:47   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Diablo




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık .

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Mayıs 2015, 19:19   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Diablo




Her ne kadar geç kalınmış bir röportaj olsada , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karakterli adamsın. başarılar.

__________________
1001RENK.NET * Bir Takım Web İşleri
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Mayıs 2015, 20:26   #6
Çevrimiçi
Run
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Diablo




Güzeldi, keyifle okudum.

__________________
Hiçbir şey istediğim yok senden felek!
Ama yine de ucuz olsun ekmek
Ve pahalı olsun insan hayatı...
‘R.Hamzatov’
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Mayıs 2015, 22:14   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Diablo




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel bir röportaj olmuş. Emeğinize Sağlık.

__________________
Kim olduğunuzun önemi yok.; İNSAN olun yeter...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Mayıs 2015, 22:51   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Diablo




Diablo üstad (Serkan abi) saygılar ^^

kalan %2 'lik kısım ( ircnet.crypthon.org & irc.trirc.com )

Röportajı yapan coders'e de teşekkür ederim. ( -daha da derine inilebilirdi ;fakat; bi' kaç ay sürerdi herhal :P )

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Mayıs 2015, 23:09   #9
Çevrimdışı
IF ARGE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Diablo




Güzel bir röportaj olmuş her iki tarafada teşekkürler. Diablo nun sorulara verdiği samimi cevaplar için de kendisine teşekkür ederim..

Ben kendisini agresif biri olarak tanıyordum oda forum üzerinden kendisine yapılan (IRC'de ) haksızlıklara karşı verdiği tepkileri okuyorduk şimdi ise gayet olgun ve samimi bir adam olduğunu gösteriyor.

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Mayıs 2015, 23:14   #10
Çevrimdışı
Ody
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (3)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj : Diablo




Merak ettigim bir arkadasti guzel olmus röportaj.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
diablo, irc, roportaj, röportaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diablo 3 Sürprizi efLatun Oyun Dünyasından Son Haberler 0 29 Ekim 2011 21:21
Diablo 3'ten müjde var! dreamy Oyun Dünyasından Son Haberler 0 24 Ekim 2011 17:08