IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
68Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2020, 10:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj TurkChat.COM Microsoft




KartaL : Merhaba microsoft IRCForumlari.Net adına röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum.

KartaL : Nasılsınız?

Microsoft : Merhabalar, iyiyim teşekkür ediyorum KartaL siz nasılsınız ?

KartaL : Bende iyiyim teşekkür ederim.

KartaL : Sizi tanıyabilirmiyiz, kendinizden bahsedermisiniz?


Microsoft : Tabi, Adım Gökhan İstanbul-Bahçeşehir'de yaşıyorum, 36 Yaşındayım 4 aylık evliyim, kendime ait bir Gayrimenkul ofisim var Bahçeşehir'de nizami bir yaşam sürmeye çalışan sade bir insanım.

KartaL : Maşallah çok iyi rabbim bol kazançlar versin.

Microsoft : Amin cümlemizin emeğini mevlam karşılıksız bırakmasın.

KartaL : Peki Gökhan, IRC ile nasıl tanıştın biraz bahseder misin.


Microsoft : Tabiki, Tam emin olmamakla birlikte sanıyorum 1998 yıllarında tanıştım o zamanlar lise dönemlerimdi. Okul çıkışı o dönemlerin popüler uğrak yerlerinden olan internet cafeler sayesinde tanıştık bizde.

Tabi önceleri multi player oyunlarına merak amacıyla gittiğimiz bu ortamlarda büyüklerimizin daha çok ilgilendiği sohbet programları ve mircleri dikkatimi çekmişti.

Bir kaç sene herkes gibi bizde selam merhaba, ve msn varmı tribini yaşadıktan sonra işin diğer teknik boyutlarına merak sararak devam etti.


KartaL : yani klasik bildiğimiz IRC, tanışması.

KartaL : Peki Gökhan İlk girdiğiniz sunucunun adını hatırlayabiliyor musun?


Microsoft : Valla değerli dostum sanıyorum Ada.net.tr idi sanıyorum. İlk Op'umu da o sunucudaki #Sevcan kanalında olmuştum, kanal set ayarlarından dolayı giren @ oluyordu. Aa ne güzel deyip yok mu bundan başka diyerek diğer kanallarına da musallat olmuştum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KartaL : Peki gecelim yavaş yavaş ilgi alanımıza Gökhan.

KartaL : Hangi sunucularda görev aldınız, ve hangi projelerde yer aldınız?


Microsoft : Şuan inanın hepsini sayamam çok fazla ama bende yer etmiş aklımda kalan bazı yerleri paylaşmak gerekir ise ;

Ada.net.tr / Mynet.com / Yuzuk.net / Klavye.com / Dostca.Net / Seversin.net / Kardelen.gen.tr / mIRCTR.NET / Baksen.net / Gelhadi.net / islamisohbet.net / Sohbetli.com / Gelkeyfim.com / Zurna.Net / TRSohbet.com / Geveze.ORG aklıma şuan gelenler.
Aldığım görevler ilk yıllarda Chanserv ve Güvenlik üzerine iken son 3-4 yıldır genelde sunucuların Sales Departmanlarında görev almaya başladım.


KartaL : Hay maşallah
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Microsoft : Bunların bazılarına özellikle bir parantez açmak isterim.

Microsoft :Seversin.net vakti zamanında ircforumlari.net 'in şuan ki sahibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'in ilk çıkış sunucu isimlerindendir.
mIRCTR.NET ise 2008 yılında askerden geldikten sonra bana güvenerek yanına alan şuan ki Geveze.org'un sahibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in ilk sunucu isimlerindedir.
Gelhadi.net ve Baksen.net ise değerli @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ın ilk projelerindendir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KartaL : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] efsanedir.

Microsoft : Sanıyorum biraz şanslı biriydim hepsi ile zamanında aynı ekipte görev alma fırsatını buldum.

KartaL : Peki Gökhan gelelim seni bugünlere getiren hırs nedir, Yani Microsoft nasıl oldun?

Microsoft : Yani sanıyorum, bir çoğunun aksine sanıyorum sanalda kendimize bir uzmanlık arayışında bulunmak ve bulduğumuz bu arayışta sabırlı ve azimli bir şekilde ilerlemeye devam etmekti.

KartaL : Peki Gökhan,sizin için domain avcısı diyorlarlar bu konuda bizlere neler söylemek istersin?

Microsoft :
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yok bizden de avcıları şüphesiz vardır, uzmanlık alanı sürecinde keşfettiğim bir alandı aslında. göründüğünden zor ve diğer uzmanlık gerektiren birimlerden daha maliyetli ve yatırım gerektiren bir uzmanlık olduğu için ilk bir kaç yıl sadece fizibilite araştırmasıyla geçti diyebilirim.

Sanıyorum 2006 yılı itibariyle ilk domainlerimi almaya başladım, alıştığımız kültür olan sohbet / chat ve mIRC domainleri üzerine bu tarih itibariyle alımlara ve satımlara başladım.


KartaL : Peki Gökhan,Yıllar önce IRC sunucuları popülerdi lakin ne yazıkki 2010 yılından sonra düşüşe geçti bu gerçeği neye bağlıyorsunuz?

Microsoft : Bana kalır ise bunun birden fazla nedeni var, öncelikle kullanıcıyı daha bilinçli hale getiremedik bununla birlikte IRC ve buna bağlı ürünler bir çoğu açık kaynaklı geliştirilmesi ve yenilikle açık olabilmesi yaratıcının değil bunları kullanan bizlerin kişisel bilgi ve yetenekleriyle sınırlıydı.

Microsoft : Bu nedenle bana kalırsa IRC kullanıcılarının bu anlamda IRC'e verebileceği çok daha fazla şey olabilirdi buda kullanıcı kalitesini ve talebin daha yüksek standartlarda olmasına neden olabilirdi. Araştırma ve geliştirme anlamında her sunucu daha fazla bütçe ayırsaydı bence çok daha işlevsel , bilinçli ve daha geniş bir kitlemiz olabilirdi .
Şuan ki sistemler diğer sosyal medya gruplarını da göz önünde bulundurduğumuzda lafım biraz ağır olabilir lütfen kızmayın ama kullanıcının zekasıyla alay eder derecesinde eski ve basit kalır. Basit ve sadelik yeni bilişim dünyasında özellikle sosyal mecralar için pek tasvip edilen bir bakış açısı olarak kabul görmüyor.


KartaL : Gökhan, Az önce bir domain için bahsettiniz ilk bir kaç yıl sadece fizibilite araştırmasıyla geçiyor dediniz peki bu zaman içerisinde nelere dikkat ediyorsun?

Microsoft ; Bir domainin bir değer olarak kabul edilebilmesi için bir çok detay var bu detayların hepsini aynı anda bulamıyorsunuz ama bulduğumuz domainin içerisindeki detaylar birden fazla avantajı içerisinde barındırıyor olması o ürüne satılabilir bir değer katıyor.

Microsoft : Bir kaçından bahsedecek olur isek ;

Microsoft : Domainin uzantısı / Domain yaşı / Akılda kalıcı olması / Backlink ve PA değerleri / Cezalarının olmaması / Geçmişinin temiz olması / En sonunda tabiki doğru bir ekspertiz ile satılabilir bir fiyatla alıcısının karşısında olması.

Çünkü domain her zaman için para ve yatırım kaynağıdır. Hitli bir site hit'i kadar para eder hit kaybı yaşadığında ticari değeri kaybolur. Ama kaliteli bir domaininiz var ise bu dijital bir menkuldür ve hiç bir zaman sermaye kaybı yaşatmaz.


KartaL : Peki Gökhan, anladığım kadarı ile hem eğlenceli , hemde para kazanmak, amaçlı bir ticaret diyelim buna?

Microsoft : Kesinlikle değerli dostum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KartaL : Peki Gökhan elinizde en değerli domainler hakkında bilgi verebilir misin.
Google de sohbet vs kelimesinde üst sıralara gelmek için özelikle çalışan bir ekininiz varmı?


Microsoft : Şuan, ticari elimde olan domainler hakkında zaten sürekli olarak değişkenlik gösteriyor aylık ortalama 3 ile 10 arasında değişen bir oranda ürün satışı gerçekleştiriyorum. Bunların bazıları IF üzerinden bazıları da farklı platform ve sunucu sahiplerine düzenli olarak portföylerimi gönderirim ve talep toplarım hizmetlerini bir nevi ayaklarına götürürüm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Microsoft : Son bir kaç yıldır şunu fark ettim 1998 yılından bu zamana kadar kendime neden bir IRC açmadığımın sorusuna cevap bulamadım, şimdiye kadar ben kendimi sohbet sektörünün aşçısı olarak görürdüm ve benim kendime göre bununla ilgili bir tanımım vardı.

Ben aşçıyım domain tedarik ederim, site sahipleri ise garsondur onlarda ürünleri servis ederler. Hem garson hem aşçı olmak kolay değil derdim. Bu tabu kırarak kendime bir proje yapmaya karar verdim.
Şu sıralar kendi uğraşım olan 1998 kayıtlı olan eski IRC kökenli bir domain olan TURKCHAT.COM üzerinde çalışma yapıyorum.


KartaL : Evet bende bu konuya gelecektim.

Microsoft : Malum algoritmik değişkenlikler konumu degiştirse de an itibariyle chat kelimesinde 2.sayfa da. / sohbet kelimesinde 4.sayfa da bulunuyor.

KartaL : Peki Gökhan günümüzde Instagram, Facebook, Twitter gibi sohbet paylaşım platformları tercih ediliyor, Sohbet, Chat konusunda bu platformlar bir engel değil mi?

Microsoft : Bana kalırsa bize tek engel yine biziz, yukarıda da belirttiğim gibi bahsettiğiniz sosyal medya grupları gibi IRC 'de bir sosyalleşme platform'u arayüzleri farklı olsa dahi amacı aynı sadece bana kalırsa geçen süre içerisinde kullanıcılar bu alanda gelişim görmedikleri için bir miktar kitle kaybı yaşattığını düşünüyorum.

Microsoft : Geliştirmeye bence daha fazla zaman harcamalıyız.
Belki yanılıyor olabilirim ama benim tespitime göre IRC 'de son 5-10 yıl içerisinde yapılan en büyük ar-ge çalışması sadece güvenlik sistemleri üzerine oldu sadece farklı bir alanda da çalışma olsa da yatırım ve zaman olarak en büyük çalışma socket güvenlik sistemleri ve farklı IRC güvenlik ekipmanlarına yapıldı.
Buda gelişim değil olanı korumanın dışında IRC'e bir şey kalmadığını
düşünüyorum.


KartaL : TURKCHAT.COM hakkında projeleriniz nedir.
Sunucuya giriş yaptığım kadarı ile IRC geçmişi olan bir ekip var. Yoksa bu domainde projenin bir aşçısı mı, garsonu mu?


Microsoft : Turkchat.com projesi içerisinde elimden geldiği kadar daha önceden farklı sunucularda senelerdir birlikte çalıştığım ve çalışma şeklini bildiğim ekibimize de adapte sorunu yaşamayacağına kanaat ettiğim arkadaşlardan oluşturmaya gerek ettim. Sunucu içerisinde hepimiz bir takım oyuncusuyuz bireyselliği ön plana çıkaracak her türlü hareket diğer sekmentlerin aksamasına neden olur.

Microsoft : Bu nedenle ekibi olabildiği kadarıyla işinde uzman arkadaşların olması dışında bu detayı da göz önünde bulundurduk.
Turkchat.com güzel bir marka ama , marka tek başına kimseyi bir yere getirmeyecektir onu marka yapan başındaki ekip ve kullanıcının kalitesidir bana kalırsa.


Microsoft : Sektörümden örnek verecek olursam ;
Adam daire yapıyor Bahçeşehir 'de 1.000.000 TL istiyor , Esenyurt'ta aynı boyut daire 500.000 TL.
Aradaki fark işçilik degil sadece lokasyon kalitesi ve bu projeyi kullanan oturumcu kalitesi.
Bizim de kaliteyi sağlayacak olan şeyin kullanıcıdan geçtiğine inanıyoruz.


KartaL : Farklı bir bakış acısı açıkcası.
KartaL : Bir çok global sunucularda #sales kanalı var admin, oper, kanal gibi satışları yapılıyor bu konudaki görüşünüz nedir.


Microsoft : Şuan için böyle bir planlamamız yok ileride tabiki ticari gelir elde edilebilecek hizmetler vermeye düşünüyoruz ama bunlar Oper/Admin veya Kanal satışları ile değil de ürün satışları üzerinden olabilir diye düşünüyorum. O zamana kadar farklı bir fikir çıkmazsa mesela örnek verecek olur isek ;
Sunucumuzun girişleri TR girişleri kadar yurt dışı kullanıcı girişlerimizde çok yoğun ciddi bir gurbetçi kitle giriş yapıyor.
almanya / fransa / belçika / norveç / azerbaycan / amerika vs vs.
Turizm firma sponsorluğu alıp gurbetçilere bilet satışı yapılabilir hizmet verirken aynı zamanda yönetim kalitesini de yalan etmemiş oluruz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bunun gibi bir çok fikrimiz mevcut ama şuan bunlar için çok erken onu da belirtiyim daha yolun başında görüyoruz kendimizi.


KartaL : Benim gördüğüm ticaret bir yere kadar sonra işin içine saygı, sevgi giriyor o zaman bu saydıklarınız ile organize olduğu zaman başarı geliyor?

Microsoft : Kesinlikle, sırf para kazanmak gibi bir derdimiz yok. Para kazanacak bir durum olur ise de bunu kullanıcı kalitesini ve huzurunu bozmayacak şekilde devam ettirecek fikirler ile yürümeyi tercih ediyoruz.

KartaL : Sunucunuzda çok değerli simalar var örnek vereyim blizzard, Swat, zalim kullanıcı olarak fromhell yanki vs bu kişiler hakkında görüşleriniz nedir?

Microsoft : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu arkadaşlarım benim en az sanırım 5 yıldır tanıdığım birlikte görev aldığımız veya ticarette birbirimizi tanıdığımız ve gönül bağı kurduğumuz arkadaşlarımız. Maskeli 5 'ler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ve sunucumuzun Teknik zekası olan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bizi sırtladı, kendisine gecesini gündüzünü bizim için feda ettiği için teşekkür ederim.
Bunun yanında dediğiniz gibi manevi destekçilerimiz olarak @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi bir çok gönül dostu arkadaşlarımızda projemize ellerinden geldiği kadar destek veriyor. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mesela , mesela Zurna.com 'un eski efsane adminlerinden @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bunlar zamanın efsaneleri.
Fikir hocalarımız olarakta bize destek verenlerimizde var tabiki.
Mesela, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ( ircforumlari.net ) 'in kurucusu. Diğer nicki ile @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olarak daha çok bilinir sanırım kendisi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KartaL : Efsaneler ölmez sadece şekil değiştirir diyorsunuz yani?

Microsoft : kesinlikle.

KartaL : Gökhan Yavaş yavaş röportajın sonlarına doğru geliyoruz.

KartaL : Son olarak domain avcılarına ve IRCForumlari.NET üyelerine neler söylemek istersin?


Microsoft : Öncelikle domain avcılarına söyleyeceklerim ;

Gördüğünüz her domaini almayın domain yenileme şuan +KDV dahil 80 TL çok domain , çok para demek değil kaliteli domain çok para demek yılda 10x80 : 800 TL boş domainlere para vereceğinize adam akıllı 1 domain alın yatırımınız ölümsüz olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Microsoft : IRCForumlari.NET kullanıcılarına ise ; öncelikle vakit ayırıp röportajı sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ediyorum, IRC kültürü sizin ve bizim gibi inanan ve bu uğurda savaşan insanların gayretleri ile var olacaktır. İnandığınız bu değerlerden sakın vazgeçmeyin bu kültürü diğer nesillere bizlerin inancı ve özverisi taşıyacaktır.


KartaL : İnşallah hep birlikte.

Microsoft : Teşekkür ediyorum, bana bu imkanı sunduğunuz için KartaL dostum.

KartaL : Güzel Röportaj için teşekkür ederim Allaha emanet ol.

Microsoft : Kolaylıklar dilerim.

__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.

Konu KartaL tarafından (19 Nisan 2020 Saat 01:17 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Nisan 2020, 11:01   #2
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj TurkChat.COM Microsoft




Emeğinize Sağlık Arkadaşlar.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .

Konu KartaL tarafından (18 Nisan 2020 Saat 11:34 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Nisan 2020, 11:05   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj TurkChat.COM Microsoft




Güzel röportaj olmuş. Elinize yüreğinize sağlık.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Nisan 2020, 11:37   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj TurkChat.COM Microsoft




Seviliyorsun dostum, yolun açık olsun ALLAH utandırmasın.

__________________
Sana bu satırı bir hastanenin morgundan yazıyorum. 'La vie en rose'
çalıyor. Beni terk ettiğini hatırlıyorum, bütün cesetler yas tutuyor..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Nisan 2020, 12:01   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj TurkChat.COM Microsoft




Güzel Akıcı Bir Röportaj Olmuş. Başarılar dilerim.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cım emeğine Yüreğine sağlık Röportaj senden soruLur yine harika bir söyleşi çıkmış ortaya
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Nisan 2020, 13:35   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj TurkChat.COM Microsoft




Beyler bakin güzel olmus demiyorum, çok güzel olmuş. İkinizin de ellerine sağlik.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] en can alici sorularını sormuş, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da en içten ve akilci şekilde cevaplamiş. Okurken gerçekten keyif aldim.

Gökhan, gerçekten iyi bir "owner" olduğunu düşünüyorum. Onunla çalişmak zevkli ve eğlenceli.

Şayet çizgimizi bozmayip, istikrarimizi ayni çizgi de devam ettirebilirsek turkchat.com olarak çok çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyor ve biliyoruz.

Sevgiler,

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Nisan 2020, 13:39   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (7)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj TurkChat.COM Microsoft




Güzel bir röportaj olmuş. Sohbet - Chat domaini sektörüne can veren arkadaşlardan bir tanesidir. Başarılar dilerim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Nisan 2020, 13:59   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj TurkChat.COM Microsoft




Güzel bir röportaj olmuş. Tekrardan başarılar dilerim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Nisan 2020, 14:01   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (4)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj TurkChat.COM Microsoft




Harikasınız siz yaa.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi bu alemin en kral domain duayenlerindendir. Bir çok konuda bana hem yardımcı olmuş, hem de uygun fiyata domain bırakmıştır. Güzelliklerini unutamam asla. Cansın abi.

__________________
Öpüşmek, alt katı kiralamak için üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Nisan 2020, 14:02   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Röportaj TurkChat.COM Microsoft




Güzel röportaj olmuş. Elinize yüreğinize sağlık.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
röportaj serisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turkchat Script v1.0 RuGaL mIRC Scripting Tanıtımları 8 01 Şubat 2008 12:30