IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

160Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2020, 00:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ropörtaj: Redworm




KartaL : Merhaba Redworm IRCForumlari.Net adına röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum.

KartaL : Nasılsınız?


Redworm: Merhabalar, öncelikle @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başta sen olmak üzere IRCForumlari yönetimine bu söyleşi için teşekkür ederim..

Redworm : Hamd olsun şahin, sen nasılsın?

KartaL : Teşekkür ederim bende iyim bildiğin gibi.

Redworm : Allah iylik versin, bu vesile ile ülkemize ve IRCForumlari ailesine bu süreçte sabirli bir şekilde sağlıkla bu dönemi atlatmayi dilerim.

KartaL : Amin Redworn kardeşim .

KartaL : Sizi tanıyabilirmiyiz, kendinizden bahsedermisiniz?

Redworm : Adım ibrahim ankara'da ikahmet ediyorum, kamu'da çalışmaktayım..

KartaL : Allah kolaylıklar versin İbrahim.

KartaL : İbrahim IRC ile nasıl tanıştın biraz bahseder misin?


Redworm : IRC ile tanışmam, dayım vesilesiyle oldu kendisi ismini hatırlamadığım bir sunucu yöneticisi idi, o dönemler işlettiği internet cafe de göz aşinalığıyla yani merakla başladı diyebilirim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Redworm : 2001 tahmin ediyorum tanışmam 2004'den öncesi biraz fulu bende
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yani sabit giriş yapamadığımdan kaynaklı ama 2004 ‐ 2018 süreğen bir IRC mazimiz var.


KartaL : Maşallah kardeşim, IRC geçmişin sağlam.

KartaL : Redworn İlk girdiğiniz sunucunun adını hatırlayabiliyor musun ne amaçla ırcd dünyasına giriş yaptınız.


Redworm : Pek hatırlamıyorum ama , hayaliniz.com (ArieS) kısa süreli akabi TRBilgi-YuzukNET Birleştiği döneme denk gelip orada başladığımı diyebilirim kesin olarak sonrası bir çok globalda devam etti. Önceleri pek amaçlı girdigimiz denilemez daha sonrası gençliğin verdi öğrenmek hevesi ile ilerledim..

KartaL : Peki gecelim yavaş yavaş ilgi alanımıza Redworm.

KartaL : Hangi sunucularda görev aldınız, ve hangi projelerde yer aldınız?


Redworm : Yukarıda da bahsettiğim üzre trbilgi-yuzuk hub'unda helper olarak başladım, sonrası uzun bir dönem helper olarak devam etti o dönemlerin bilinir sunucularında görev almaya başlayıp;
ekolay.net, showtvnet.com (Helper)
yuzuk.net (Global Yönetici) , geveze-bahane hub'u (mIRC-Scripting ve Güvenlik Sorumlusu) burası bir cağ kapatıp diğer cağı açtığım yer olmuştur.
helperligin yanı sira IRC de bir eksik alanı farkettim güvenlik sorumlusu (proxy,tor sc5 vb saldırı) cok fazla sayıda olmadını farkettim. ve o alana yöneldim. Gerek edit, gerek kendim yaparak birşeyler yapmaya çalıştım. 2006'dan buyana hosting ve IRCD Güvenlik Üzerine çalışmalar yaptım.
sohbet-muhabbet hub'unda (Güvenlik Sorumlusu)
Geveze.NET (Ağ Yöneticisi)
Haydi.net Güvenlik Sorumlusu
Sohbetx.com - mircindir.com ( Ağ Yöneticisi)
mIRCTR.NET - ORG (Güvenlik Sorumlusu)
İlk sunucum kendime ait
mIRCLife.Com olmuştur, çok uzun soluklu olmadı fakat daha sonrası
2015'de sohbetalem.net domain'iyle 2017'ye kadar süren bir proje çalışmamız oldu.


KartaL : Hay maşallah kardeşime
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KartaL : Peki IRC/d dünyasında örnek aldığın birileri varmı varsa kimler?


Redworm : Herkesin ilgi alanına göre deneyim sahibi olmak için başını ağrıttığı kişiler vardır, Bu bende başı @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilal çekmekte
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tabi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ın da emekleri daha çoktur. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (halil) ilk sock edit ve öğrenim de Check 'i benimle paylaşıp gelişmemde katkısı olan kişidir.
Galiba ben örnek değil, destek gördüklerimi bahsediyorum. mIRC-Scripting alanında çünkü bunlarla sürekli paylaşım içindeydik. Son 2017sonrası @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ın da yardım ve emeklerini unutmam.


KartaL : Maşallah hepsi bir birinden değerli arkadaşlar .

Redworm : Hepsine senin arıcılığın ile birkez daha teşekkür ederim..

KartaL : ibrahim Bir dönem SOHBETALEM.NET projeniz olmuştu değerli kullanıcılarımıza bundan biraz bahseder misiniz?

Redworm : SALEM Kısacası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu domain @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ın bana doğum günü hediyesi olarak aldığı @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ın unrealircd hazırlayıp bizbize sohbet edeceğimiz yer olarak düşünürken oluşan bir kalabalığın, birde o dönem bir forum almanın verdigi kullanıcı artışıyla ve dArkfeAr (Mert) kardeşimizin sponsor olup bir sunucu daha alarak bizle ortak olması bizleri 10 kisiden 4 veya 5 ayda 500 700 kullanıcı görmemize vesile oldu. bu proje de bizler kadar emektar; @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dostlarımıza da teşekkür ederim.
2.5 yıl başarıyla götürdügümüz proje tahminen 1000 ‐ 1300lerde olan kullanıcısıyla yaşanılan talihsizliklerle ve ilgisizlikten kaynakli kapanış kararı alıp ek domainleri sattık, unutkanlıkdan da domain'i düşürdük (register tarihi) Sağlık olsun bizim için güzel bir serüvendi güzel günler geçirdik
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KartaL : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] selam olsun unutmayalım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Güzel miş o zamanlar ben IRC dünyasını bırakmıştım desene çok şey kaybetmişim.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KartaL : Peki geçelim son günlerde IRC/d dünyasına bomba gibi düşen projenize.

Redworm : TRTALK eski usûllerde Yeni nesil Sohbet oluşumu IRCd standartlarında geliştirmek amaçlı adım attığımız projemizle 4 kafadar dost bunlara değinemem gerek başta @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olmak üzere @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile bir araya gelerek girdiğimiz yolda tamamen dostluk ve kardeşlik mottosuyla ilerliyoruz. Bizlere desteklerini ilk günden itibaren sağlayan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'e sonsuz teşekkür ederim. Sonrası dahil olan ve olacak arkadaşlarada tabi teşekkür etmek gerekir. Birbirimizin eksiklerini kapatarak tamamen HOBİ amaçlı ilerlediğimiz projemizin ilerleyişini sende yakınen görüyorsun: )

KartaL : Allah yardımcınız olsun başarılarınız daim olsun.
Peki Redworm , Röportajın sonlarına doğru geliyoruz.


KartaL : Son olarak Redworm IRCForumlari.NET üyelerine neler söylemek istersin?

Redworm : IRC tutkusu olan herkesin Platformu olan IRCForumlari.NET ilk platform olarak bizlerin geldiği paylaşımlar yaptığı yerdir. Bunun öncülerine bu vesile ile @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dostlara teşekkür ederim.
Ayrıca emekleri olan eski yöneticiler ve mevcut yönetim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve diger arkadaşlarla tabi sanada @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teşekkürler ..
Şahsıma burda yer verilmesinde katkısı olan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] e ayrı teşekkür ederim.


KartaL : Şahsim ve IRCForumları.NET adına bizlerde teşekkür ederiz.

KartaL : Güzel Röportaj için teşekkür ederim Allaha emanet ol.


Redworm : Ben teşekkür ederim, kolay gelsin başarılarınızı temenni ederim.

TRTalk.NET Sunucusun’da Bulunan Değerli Arkaşlarından Redworm ibrahim nasıl diye bir soru yönettik.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : iyi bir arkadaş milliyetçi sağcı başka ne diye bilirim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :Kendisini çok severim, çok efendi ve tatlı bir adamdır.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Redworn Ibrahim Pek zamanımız Gecmedi aslında Kendisini Tanıdığım Kadar ilgisini Ve Emegini Hiç Bir Zaman Eksik Etmeyen iyi bir Dost Olarak Hep Ön Plan'da Olmuştur Yaptığı çalışmaların kimseden esirgemeyen Hep Dost Canlısı Olarak Güzel insan Olarak biliyorum.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Redworm (ibrahim abi) 2 yıldır tanıyorum karakteri ve duruşu ile sanalda değer verdiğim sayılı insanlar arasındadır Yaptıgı bir çok güzel işlerde adından söz ettirdi. TRTalk.Net bünyesi altında Kendisi ile aynı ortamda olmak benim için çok güzel ve onur verici. İşallah uzun süre birlikte çalışma şansımız olur. Kendileri benim için değerli biridir hayatın boyunca mutluluklar diliyorum Redworm .







__________________
Hilalin gölgesinde adalet ol, merhamet ol, derman ol.
Gazi ol, DEVLET OL.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Mayıs 2020, 00:18   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ropörtaj: Redworm




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını diliyorum.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mayıs 2020, 00:22   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ropörtaj: Redworm




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ibrahimcim, başarılarının devamını diliyorum, seviliyorsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mayıs 2020, 00:24   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ropörtaj: Redworm




Emeğinize sağlık canlarım.
İbrahim değer verdiğim bi kardeşimdir, eksik olmasın yıllardır çizgisini bozmadı biraz aksiyonu sevsede candır.
Başarılar kardeşim.

__________________
*Zafer asla mahvolduklarını zannedenler tarafından kazanılmaz.
Alparslan TÜRKEŞ
#dimetoKa
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mayıs 2020, 00:25   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ropörtaj: Redworm




Emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abim

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilar dilerim.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mayıs 2020, 00:26   #6
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ropörtaj: Redworm




Tebrik ederim güzel bir söyleşi olmuş başarılar dilerim kardesim.

__________________
Sana bu satırı bir hastanenin morgundan yazıyorum. 'La vie en rose'
çalıyor. Beni terk ettiğini hatırlıyorum, bütün cesetler yas tutuyor..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mayıs 2020, 00:27   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ropörtaj: Redworm




Çok hoş bir söyleşi olmuş emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abiciğim seninde başarılarının devamını diliyorum.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Fazla ısrar etmeyeceksin. Elinden geleni hakkıyla yapıp, bekleyeceksin. İnat iyidir ama kıvamında. Vazgeçeceğin noktayı çok iyi bileceksin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mayıs 2020, 00:29   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ropörtaj: Redworm




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eski ve eskimeyen dostlardandır her daim yeri sağlamdır , cok güzel işler cıkacağına eminim birlikte yola cıktığı kişilerin de kalitesi ortada ..

Keyifle okudum gerçekten
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cığım ..

yorum yapan arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederim.

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..

Konu diShy tarafından (06 Mayıs 2020 Saat 00:31 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mayıs 2020, 00:30   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ropörtaj: Redworm




başarılar @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Sen Yoksan Müslüm Baba VAR
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Mayıs 2020, 00:32   #10
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ropörtaj: Redworm




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , benim yıllardır o reel hayatındaki görüşü ve istikrarı olsun sanaldaki istikrarı olsun güzel olan adam yıllarca beraber çalıştım ve çok iyi bir adamsın sen üstadım. çok güzel sohbet olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] a gardaşıma teşekkür ederim. Sen hiç sen olmaktan vaz geçme @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] damam mı...

__________________
SusKun ve Sessiz Mürekkep...


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
röportaj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Helper Ropörtaj : Ezgi Kursad Helper Röportaj 22 10 Ağustos 2019 16:21
Helper Ropörtaj: KafKef Kursad Helper Röportaj 20 20 Kasım 2015 12:14
Ropörtaj: Ruj SNOOPY IF ÜYE Röportajları 11 14 Ekim 2011 13:47
İngiltere`nin The Times Gazetesi`nin,Hayrünnisa Gül`le yaptığı ropörtaj Asimavi Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2008 23:54