IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

4Beğeni(ler)
  • 3 Post By Kalemzede
  • 1 Post By aLdiana

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2012, 17:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaşam kaynağı UMUT!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Alıntı:
“Elinizden geldikçe kendinizi dünya işlerine fazla kaptırmayın. İbadet için kendinize vakit ayırın. Zira kimin amacı sırf dünya olursa, Allâh işlerini dağıtır. Fakirliği devamlı aklına getirir. Kimin de amacı ahiret ise, Allâh işlerini toparlar, huzurunu artırır. Zenginliği kalbine yerleştirir. Hakkında hayırlı olan her şeyi hızla ona yaklaştırır.” (Hz. Muhammed)

İman eden bir kimse, her şeyini yitirmiş olsa dahi, yine de en ufak bir ümitsizliğe kapılmadan, sabırla, şevkle her şeye en baştan başlayabilir. Sahip olduğu bu şevk, imanından, Allâh'a karşı duyduğu sevgi ve güvenden, Kuran ahlakını benimsemiş olmasından ve dünya hayatının geçiciliğini kesin olarak kavramış olmasından kaynaklanır. Gelecekten yana hep ümitvar olan tavrı, olayların hep güzel yönlerini gören tutumu hayatı boyunca karşılaştığı bütün olaylarda kendini gösterir.

Ümit etmek Kuran'da müminlerin önemli bir vasfı olarak belirtilmiştir. Ümitvar olmak aynı zamanda kişinin imanının da bir göstergesidir. İnsan imanı ölçüsünde Allâh'tan umut eder, O'nun rahmetine ve sonsuz nimetlerine kavuşmak için büyük bir özlem duyar. Çünkü Allâh iman edenlere hem bu dünyada hem de ahirette çok büyük güzellikler vaat etmiştir. Kişi de Allâh'a olan güveni, yakınlığı, teslimiyeti ve samimiyeti derecesinde bu nimetlere kavuşmayı ümit eder. Her şeyin yalnızca Allâh'ın dilemesi ile olduğunu bildiği için hiçbir konuda üzüntüye, karamsarlığa ve ümitsizliğe düşmez. Allâh'ın müminlerin dualarına icabet eden olduğunu bildiği için, en kötü görünen bir olayın bile imtihan ortamının bir parçası olduğundan ve eninde sonunda müminler için mutlaka hayra dönüşeceğinden kuşku duymaz.

Etrafımızda olan biten her şey Allâh'ın ol demesiyle olur. Her an her şey, karşımıza çıkan her görüntü Allâh'ın dilemesiyle yaratılır. Hiç bir şey başıboş ve kendi haline bırakılmış değildir. Her şey Allâh'ın belirlediği bir kader üzere yaşanır. Allâh'ın her şeye gücü yeter. Bunun bilincinde olan mümin de, en olumsuz şartlarda, en sıkıntılı gibi görünen durumlarda bile Allâh'ın rahmetinden ve yardımından ümidini kesmez. Zorluklara sabreden, Allâh'tan umudunu kesmeyen ve hiçbir şartta Allâh'ın hükümlerinden taviz vermeyenler hem dünyada hem de ahirette müjdelenmişlerdir. Kuran'da müminlerin sürekli Allâh'tan umut eden bir ruh hali içinde olduklarını görürüz. Gerçekten de samimi olarak iman eden bir kimse Rabbimizi Kuran'da tarif edildiği gibi tanıyıp takdir eder ve bunun sonucunda, Allâh'ın kendi üzerindeki rahmetini ve nimetini fark eder. O'nun müminlerin dostu ve yardımcısı olduğunu, onlara karşı sonsuz şefkatli ve merhametli olduğunu, Allâh'ın salih kullarını hem bu dünyada hem de ahirette büyük bir mükafatla müjdelediğini ve Allâh'ın kesinlikle vaadinden dönmeyeceğini bilir. O'nun kendisi için hep hayırlı ve güzel olanı dilediğini, kendisine rahmet ve hidayet kapılarını açtığını, önüne sayısız ecir fırsatı serdiğini görür. İşte, böyle bir bilince sahip olan mümin Rabbi'ne karşı sürekli ümitvar bir tutum içinde olur, O'ndan dünyada da ahirette de her şeyin en güzelini ve en hayırlısını umut eder. Çünkü Allâh'a iman edip teslim olmuştur ve Allâh mümin kullarına sonsuz rahmetinden vaat etmiştir. Kuran'ın pek çok ayetinde Allâh'ın müminlere güzel bir karşılık verdiğini, onlara fazl, ihsan ve rahmetini müjdelediğini görürüz:

Alıntı:
İman edenler, hicret edenler ve Allâh yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenlerin Allâh katında büyük dereceleri vardır. İşte 'kurtuluşa ve mutluluğa' erenler bunlardır. Rableri onlara katından bir rahmeti, bir hoşnutluğu ve onlar için, kendisine sürekli bir nimet bulunan cennetleri müjdeler. (Tevbe Suresi, 20-21)


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Temmuz 2012, 22:35   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yaşam kaynağı UMUT!




Dünyada ne çok insan var!Hepsi başka alemde… kimi karanlıklar içinde, kimi uçuşuyor gökyüzünde!Kimi yerde sürünüyor, kimi sürünene gülüyor… Kimi umut besliyor, umut fidanlarını yanlış yerlere dikiyor ve hayal kırıklığına uğruyor. Kimi de ne yapacağını biliyor ve umudu dine kuruyor!Umutsuz insan her şeyden ümidini kesmiştir!Hatta Allah`tan bile!Oysa inancı kuvvetli biri umutlu, ümitli yaşamalıdır. Umudu hayali ahireti olmalıdır. Ne insanlar görüyorum kuru dallara umut besliyor ve çiçek açmadığını görünce karanlıklara sürüklüyor kendini. Oysa ey insan!Sen yaratılmışların en akkıllısı, en değerlisisin!Gözünü iyi aç ve doğru yerlere umut fidanlarını ek ve gör nasıl yeşeriyor! (alıntı)

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 22 Temmuz 2012, 13:10   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yaşam kaynağı UMUT!




Kalemzede; Nickli Üyeden Alıntı
Kuran'da müminlerin sürekli Allâh'tan umut eden bir ruh hali içinde olduklarını görürüz. Gerçekten de samimi olarak iman eden bir kimse Rabbimizi Kuran'da tarif edildiği gibi tanıyıp takdir eder ve bunun sonucunda, Allâh'ın kendi üzerindeki rahmetini ve nimetini fark eder. O'nun müminlerin dostu ve yardımcısı olduğunu, onlara karşı sonsuz şefkatli ve merhametli olduğunu, Allâh'ın salih kullarını hem bu dünyada hem de ahirette büyük bir mükafatla müjdelediğini ve Allâh'ın kesinlikle vaadinden dönmeyeceğini bilir.


Psikolojik olarakta kendini mutlu hissedebiliyorsun ''Umut'' üretirken.
''Umut'' karamsarlığa karşı'da en güzel - en büyük güç bence.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kaynağı, umut, yaşam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Engelli Yaşam Ya Da Engellerle Yaşam Liaaa Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 13 Temmuz 2012 13:09
İç Saat Kaynağı DaDaS CR Makaleler 0 14 Ocak 2012 23:02
Yaşam kaynağı kefir System Sağlık Köşesi 0 03 Eylül 2011 00:17
“Acısız yaşam sevinçsiz; hüzünsüz yaşam neşesizdir.” AngeLus IF Ekstra 0 17 Eylül 2010 18:37