IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2012, 13:04   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sabır Direniştir!




Düsünsenize bir, hastalik olmasaydi sihhatin, ölüm olmasaydi hayatin, yaslilik olmasaydi gencligin, yokluk olmasaydi varligin, kötü olmasaydi iyinin, küfür olmasaydi imanin, cehennem olmasaydi cennetin, karanlik olmasaydi aydinligin, cirkin olmasaydi güzelin kiymeti bilinir miydi?
.....

Eger her zorlugun bir kolayligi, her derdin bir dermani , her istirabin bir bilgeligi, her cekilen acinin bir hasilati, her musibetin bir nasihati, her kederin bir bedeli olmasaydi hayat yasanmya degermiydi? Hepsinden öte sabir bu kadar degerli olurmuydu?

SABIR. Bir cok kavram gibi kirlettigimiz, kargasaya kurban ettigimiz icerigini darmadagin ettigimiz, sonra da dönüp haksizlik ettigimiz muhtesem bir kavram.

"Sabreden dervis muradina ermis" gibi harika bir deyim, nasil oldu da " Sabreden dervis, sabrede ede gebermis" gibi soysuz ve hayasiz bir lafa dönüstü?

Nasil olacak, sabir kavraminin zihnimizde ugradigi tahrif sonucu elbette.

Sabir, herkesin her istedigini "Hemen, simdi!" sloganiyla elde etmeye calistigi acele ve ecele giden kendini bilmezler caginda, "Asla vazgecmem, zamani gelinceye kadar beklerim" diyebilme kararliligidir.
.......
Sabir, omuzladigin mukaddes yükü götürürken rüzgar tersinden esmeye basladiginda geri dönmemek, yükü atmamak, yolu satmamak, yola yatmaktir. Sirtini yüke verip gögsünü rüzgara siper etmektir.

Her rüzgarin bir ömrü, her Nemrud´un bi Ibrahim´i, her Firavinun bir Musa´si, her kisin bir yazi, her gecenin bir sabahi, her derdin bir dermani oldugunu unutmamaktir.

Sözün özü sabir direnistir.Kuran, "ALLAH sabredenleri sever" derken iste bunu demis olur: ALLAH direnenleri sever. Yine Kuran, "Ey iman edenler! Sabredin" derken bunu demis olur. Yani; Ey iman edenler! Direnin!

Hepsinden öte Asr Suresi, istebu nedenle "sabir" suresidir.

"Asra yemin olsun ki insanlar hüsrandadir! Ancak iman edenler; Salih amel isleyenler, hakki tavsiye edenler ve sabri tavsiye edenler müstesna.!"

Son ayetin acilimi sudur: Hakki tavsiye etmenin bir bedeli vardir. Cünkü siz hakikate tabi olup onu tevsiye ettiginizde, varligini yalana adayanlar ister istemez bundan rahatsiz olular. Hakikat günesinin dogusundan rahatsiz olan yarasalar, ülkeyi magaraya cevirmenin yolunu ararlar.
Bu durumda hakikati savunmanin bir faturasi vardir ve size bunu pahaliya ödetmeye calisirlar. Ayetin son kismi iste bunu söyler: Hakikati savunmanin bedelini ödemek gerektiginde ise, sabri tevsiye edin. Hakikat üzerinde direnin ve asla geri adim atmayin.
.....
Inaniyorsaniz, üstün gelecek olan sizsiniz!
alıntıdır

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
direniştir, sabır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaç Türlü Sabır Vardır Liaaa İslamiyet 0 06 Nisan 2012 18:48
Hasret ve Sabır Ocean Amatör Şairler 0 17 Ocak 2012 00:03
sabır... MoHaC Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Kasım 2011 21:14
Elif aşk'tır, nun sabır. Candy Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 15 Eylül 2010 18:28
Ya sabır... kont_dracula Haber Arşivi 4 28 Temmuz 2006 22:47