IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Aralık 2012, 14:44   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diline De Oruç Tuttur




Orucun sadece yemek içmemekle tutulmayacağını ifade eden Prof. Dr. Saim Yeprem, orucu tutanın eline, diline ve öfkesine de engel olması gerektiğini belirtti Din İşleri Yüksek KuruluÜyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, gerçek orucun sadece yemek yememekle değil dilini, elini, belini tutmakla mümkün olacağını söyledi. Yeprem, aksi halde sabahtan akşama kadar aç kalmanın kişiye bir fayda sağlamayacağını söyledi. Orucun, beden sıhhati yanında ruh sağlığının geliştirilmesi açısından da çok önemli olduğunu dile getiren Yeprem, orucun amacının toplum içinde fertlerin birbirleriyle dayanışma, sevgi ve karşılıklı saygı gibi manevi duyguların doruk noktasına ulaştırılması olduğunu kaydetti. Ramazan ayının toplum içinde yardımlaşma, sevgi ve dayanışma ruhunu geliştirdiğini belirten Yeprem, manevi bir atmosferin oluşturulmasında, bu manevi atmosferin ferdi ve toplumu yüceltmesinde orucun önemli biryeri olduğunu vurguladı.


Bazı vatandaşların oruç tuttukları zaman sinirli olabildiklerini ifade eden Yeprem, “Bazı alışkanlıklarını frenlemek zorunda kalan kişinin öfkeli, sinirli olması belki biyolojik, belki tıbbi bir olaydır. Amabunun da insan iradesiyle giderilmesi lazım. Yani bir sigaratiryakisinin ben oruçluyum diye herkesi haşlaması, ortalığı kasıpkavurması oruçlu için mazur görülmez” dedi.
Orucun bir anlamda bu halleri gidermek için de yapılan bir ibadet olduğunu kaydeden Yeprem, sinirli olan kişinin bu durumunu gidermeyeçalışmasının da orucun bir parçası olduğunu söyledi. Yeprem, “Oruçlunun böyle davranışını normal kabul etmek mümkün değil. Oruç pek çok anlamda nefse de hakim olmaktır. Zaten, Arapça’da ‘İmsak’ kelimesi “kendini tutmaya başlamak” anlamına gelmektedir.” diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
oruc


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Müminin, diline çok iyi sâhip olması gerekir. Kalemzede İslam Alimleri 0 26 Eylül 2011 00:55