IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2012, 16:08   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocukları Allah'la korkutmayın




Eğer kalbindeki Allah sevgisini öldürmek ve onu Allah'tan korkmaz bir insan haline getirmek istemiyorsanız çocuklarınızı bu şekilde korkutmayın

Anne-babaların, bağımsız ve kendi istekleri doğrultusunda hareket etmeye özenen çocuklarını terbiye etmek için, ''Anne sözü dinlemeyeni Allah taş yapar. Yemeğini tabağında bırakanı cehennemde yakar. Kötü laf söyleyeni dilsiz yapar.'' gibi uyarılarla Allah'la korkutması yanlıştır. Kimi ailelerde çocuğun vicdanî gelişmesi anne ve babanın örnek davranışlarıyla değil, Allah korkusu ve dinî baskılarla sağlanmaya çalışılmakta ve Allah'ın, yapılan her hatayı günah defterine yazdığından ve ahirette çekeceği işkencelerden bahsedilerek çocuk sindirilmektedir. Bu yola sık sık başvurulacak olursa çocuk kendisini suçlu görecek, aynı zamanda Allah'a karşı, korkuyla karışık bir öfke de geliştirecek, belki de Allah'tan nefret edecektir.

‘SENİ ALLAH SEVİYOR’ DEYİN

Araştırmalar sonucunda çocukların iki yaşından itibaren din ile karşılaştığı, üç-dört yaşından sonra "nasıl/neden?" sorularıyla her şeyin aslını ve bu arada yaratıcı gücün mahiyetini araştırdığı ortaya çıkmıştır.

Çocuklara Allah'ı anlatırken Allah'ın onu sevdiği ifade edilmeli ve Allah sevgisi üzerinde durulmalıdır. Annelerin çocukları Allah'la korkutmaları çocukların ruh sağlığı açısından zararlıdır. Çocuğa öncelikli olarak Allah'ı cezalandıran, azap veren biri olarak tanıtmak, İslam'a terstir. Bir diğer yanlış ise çocuğun, ''Allah baba kızar, seni cezalandırır.'' ifadesidir. Bu ifade tarzı Hristiyan teslis inancının bir taklididir ve yanlıştır.

İŞTE AİLELERE KÖTÜ ÖRNEKLER

Bir gün bir baba, üç-dört yaşlarındaki kızına, dinî konularda bilgi vermek ister. En çok her şeyi yaratan Allah'ı; sonra da bize iyi ve güzel davranış şekillerini öğreten Peygamberimizi sevmemiz gerektiğini söyleyince çocuk, ''Ben Peygamber'i Allah'tan daha çok seviyorum.'' der. Babası şaşkınlıkta sebebini sorunca; ''Annem bana, 'Allah yalan söyleyeni cehennemde yakar.'' dedi. Allah'ın cehennemi varmış, Peygamberin cehennemi olmadığı için ben onu daha seviyorum.'' cevabını verir.

Altı yaşlarında bir erkek çocuğu yaramazlık yaptığı zaman devamlı, ''Allah seni sevmez, cehennemde yakar.'' telkinleriyle vazgeçirilmeye çalışılmaktadır. Bir sabah kahvaltısında çocuk birdenbire, ''Baba, bizim köyde de Allah var mı?'' diye sorar. Çocuğun bu sorusunu merak eden babası, ''Oğlum Allah her yerde vardır; ama niçin soruyorsun?'' deyince çocuk, ''Eğer orada Allah yoksa, oraya gidecektim de...'' cevabını verir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çocukları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nuray Mert Allah Allah deyip saydırdı Lucifer Haber Arşivi 0 15 Ocak 2010 14:06
Çocuğunuzu Allah ile korkutmayın Juventus Aile Evlilik ve Çocuklar 0 06 Haziran 2009 11:11