IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2012, 18:58   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En Yüce Kelime




“Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Resûlullah

Hz. Ali (r.a.), Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz’in şöyle buyurduğunu naklediyor: “Meleklerin büyüğü Cibril (a.s.) dedi ki: “Lâ ilâhe illallâh Muhammedün Resûlullah” kelimesinden daha yüce ve daha büyük bir kelimeyle yeryüzüne inmedim. Gökler ve yerler bu kelimeyle ayakta durur. Ağaç, taş, toprak, deniz her şey bu kelime ile düzenini sürdürür.

Haberiniz olsun ki bu, ihlâs kelimesidir. Biliniz ki, bu İslâm kelimesidir. Yine haberiniz olsun ki bu Allah’a yaklaştıran kelimedir. Biliniz ki, bu takva kelimesidir. Yine biliniz ki bu necat (cehennemden kurtuluş) kelimesidir. Haberiniz olsun, bu en yüce kelimedir.

Bu kelime terazinin bir kefesine, gökler ve yerler de diğer kefesine konulsa, muhakkak bu kelime ağır gelir.”

“Lâ ilâhe illallâh” kelime-i tevhîdi, “Muhammedün Resûlullah” ile birlikte söylenmesi meşhur olduğundan her ne vakit yalnız birincisi söylense yahut yazılsa ikincisi de söylenmiş ve yazılmış olur. Aksi hâlde yalnız “Lâ ilâhe illallâh” tevhîdi ile Yahudi ve Hristiyanların tevhîdi arasında ne fark kalırdı? “Muhammedün Resûlullah” bu farkı meydana çıkartmaktadır. İbn-i Melek merhum Şerh-i Meşârık’ta da böyle demiştir.

Tevhîd, Resûlullah Efendimizin Peygamberliğine inanmadıkça fayda vermez. Çünkü bu iki kelime arasında kuvvetli bir alâka vardır. İkisi birlikte söylenince tamam olur.

“Lâ ilâhe illallâh” denilince, bundan iki şehâdet birden (Muhammedün Resûlullah) kastedilmiş oluyor. Böyle olmamış olsaydı, Yahudiler de, hatta Hristiyanlardan bir kısmı da Lâ ilâhe illallâh diyor ama bundan Muhammedün Resûlullah’ı hiçbiri kastetmiyor. O hâlde “Lâ ilâhe illallâh” İslâm Dininde iki şehâdetin âlemi olmuştur. Fetih Sûresi. Âyet: 28 ve 29. âyetlerinde bu hususa işaretle buyuruluyor ki –mealen- : “O Allahü Teâlâ’dı ki resûlünü hidayet ve tevhîd ve İslâm dini ile gönderdi. O İslâm dini diğer bütün hak dinlerin hükümlerini nesh ve batıl dinlerin fesadını ortaya çıkardı. Onun resûlü olduğuna Allahü Teâlâ’nın bu şahidliği kâfidir. Muhammed Allah’ın Resûlüdür. Onun beraberinde bulunanlar, kafirlere karşı çok şiddetli, birbirlerine karşı ise pek merhametlidirler.”



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
en, kelime, yüce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yüce Divan Metin Merak Ettikleriniz 0 18 Ekim 2008 15:47
Yüce Mahkeme'den CHP'ye şok! CariSma Haber Arşivi 1 22 Şubat 2008 19:43