IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2013, 12:38   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Allah Onları Sever Onlarda Allahı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ALLAH ONLARI SEVER; ONLAR DA ALLAH'I SEVER



Kinin, nefretin bütün bütün azgınlaştığı, ruhlarda bulantıların yaşandığı, sinelerde düşmanlığın arttığı şu kapkara günlerde bizim sudan, havadan daha çok sevgiye ihtiyacımız olduğu açıktır. Sevgi....

Nedir sevgi? Şimdilerde sevgi kelimesini unutmuş gibiyiz...


Kopuğuz birbirimizden kırılmış tesbih taneleri gibi, saçılmışız sağa sola. Çekiyoruz birbirimizden, çekmediğimiz kadar başkalarından. Aslında biz Allah (c.c)'dan koptuk. Uzağız sevginin asıl kaynağından. Gönüllerimiz kupkuru çöller gibi. İç alemimiz bomboş. Bunun tek bir reçetesi var, o da Allah (cc.) sevgisi.


Sevginin varlık sebebi sevilenin tarafındandır. Bu ya O'nun kemalinden dolayı, ya da O'ndan bir fayda geldiğindendir. Bir şeyi kemalinden dolayı seviyorsak bilmeliyiz ki, kemal, cemal ve celâl Allah (cc.)'a mahsustur. Eğer bir fayda dolayısıyla seviyorsak yine bilmemiz lazımdır ki hiç bir ihsan, hiç bir nimet, hiç bir ikram Allah'tan başkasından değildir ve olamaz. Hiç şüphe yok ki Allah'ı, O.nu tanıyan ve O'na inanan kimse sever. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruluyor:

''İnsanlar arasında Allah'ı bırakıp, O'na koştukları eşleri ilah olarak benimseyip onları, Allah'ı sever gibi sevenler vardır. İnananların Allah'ı sevmesi ise hepsinden kuvvetlidir. (Bakara, 165)''

''Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse (bilsin ki) Allah (cc.) onların yerine öyle bir topluluk getirir ki Allah (c.c) onları sever, onlar da ALlah'ı sever. Onlar mü'minlere karşı alçakgönüllü, kâfirlere karşı güçlü ve onurludurlar. Allah (c.c) yolunda cihad ederler. (Bu yolda) hiç bir kınayıcının kınamasından da korkmazlar. İşte bu Allah'ın lütfudur. O'nu dilediğine verir. Allah (c.c) lütfu geniş olandır. Hakkıyla bilendir. (Maide, 54)''


Bu ayet-i kerimelerden anladığımıza göre Allah bizi seviyorsa biz de Allah'ı seveceğiz. Allah'ın kulunu sevmesi ayrı bir lütuftur. Allah-u Teala'nın yanında yerimizi görmek istiyorsak, bizim yanımızda Allah'ın yanımızdaki yerine bakmak lazımdır.


Gönüllerimize bakarken, kulaklarımıza da sormak gerekirse Allah sevgisi ne kadar içimizde? Bir gün sırası gelse, bir gün mevsimidir deseler gönlümüzdeki en sevdiğimiz şeyi Rabbimiz için feda edebilir miyiz acaba?


Seven sevdiğine itaat eder. Seven sevdiğine benzemeye benzemeye çalışır. Bizim Peygamberimize sevgimizin ve O'nu taklit etmeye çalışmamızda arkasında bu vardır. Peygamberimiz Habibullah adıyla sevgiyi temsil etmiştir. O Allah'ın sevgilisidir.


Allah'a muhabbetin şartı, Peygamberimiz (s.a.v)'e gönülden muhabbet duymak ve O'nu sevmektir. Hadis'i şerifte de Peygamberimiz'e muhabbet, hakiki imanın ve sevginin şartı olarak zikredilmiştir.

''Nefsim kudret elinde olan Allah (c.c)'a yemin olsun ki, sizden biriniz, ben kendisine anasından, babasından, evlâdından ve bütün, insanlardan daha sevimli olmadıkça, hakiki manada iman etmiş olmaz. (H.Ş)


Peygamberimiz (s.a.v.) Allah'ı sevmede en güzel örnek olmuştur. İnsanların Allah sevgisi konusundaki seviyeleri, O'nun hakkında bilgi sahibi olma ve O'nu tanıma konusundaki seviyeleri oranında farklılık arz etmektedir. O'nu en çok tanıyanlar, O'nu en çok sevenlerdir. İnsanların mala ve evlada sevgisi çoğalınca Hak(c.c)'a sevgisi azalır. Çünkü mal ve evlat Allah sevgisine perdedir. Allah'ı sevme derecelerinin en yükseği Allah'tan başka hiç bir varlığın sevgisinin kalbinde bulunmamasıdır.


Yine Rabbimiz'in rahmetinin yüz parçaya bölündüğünü ve bir parçasını insanlara verdiğini, anne sevgisinin de böyle olduğunu biliyoruz. Hiç bir anne yavrusunun yanmasını istemez. Allah Teala alemde ne varsa hepsini aşktan yaratmıştır. Kendi sevgisini öğretmek için insanlara beşeri aşklar tattırmıştır. İnsan severken yanmayı, canını ortaya koymayı öğrenmiştir.


Nitekim Hz. Mevlana (K.s) aşk, vecd ve istiğrak dolu hayatını üç kelime ile ifade eder:

''Hamdım, piştim, yandım!...''


Son olarak şunu söyleyelim ki Allah Telala'yı seven O'nun Peygamberini de; Allah'ın sevdiklerini de sever.


Ne mutlu Allah sevgisi gönlünde yer etmiş olanlara ve yine ne mutlu Allah için, O'nun rızasını kazanmak için birbirini sevenlere.


Yüce Rabbim bizleri sevdiği kullarından ayırmasın.

Amin...



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
allah, allahı, onlarda, onları, sever


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güler Seki: Onları Allah'a Havale Ediyorum Desmont Haber Arşivi 0 25 Mayıs 2012 08:32
Allah Affedicidir, Affedenleri Sever Feronia Genel İslami Konular 2 17 Ekim 2011 17:49
Allah kırık kalpleri sever.... MasteR06 Genel İslami Konular 0 14 Aralık 2010 22:20