IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ekim 2023, 20:00   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte kadın olmak​




Hamilelikte kadın olmak​

Hamilelik, kuşkusuz bir kadının hayatta yaşayabileceği en büyük ve en farklı tecrübedir. Vücudun içinde bir can taşımak, o canı dünyaya getirmek ve kadınken birden anne rolünü üstlenmek şüphesiz ki bir kadın için hayatının en önemli sürecidir. Bir kadın, anne olacağını öğrendiği andan itibaren içindeki varlığı koruma güdüsüyle hareket eder. Bu güdüye gebelik sürecinin nasıl geçeceği düşüncesi, iyi bir anne olup olamayacağının endişesi ve değişen hormon seviyesi de eklenir. Tüm bu etkenler eşlerin arasındaki ilişkiye olumsuz yansıyabilir.

Amerika’da 2002-2006 seneleri arasında hamile kadınlar ve eşleri üzerinde yapılan bir araştırmada bebek bekleyen çiftlerin diğer çiftlere göre evlilik terapistine danışma oranlarının %42 olduğu belirtilmiştir. Bu da gebelik boyunca çiftlerin ilişkisinin nasıl değiştiği konusunda bize fikir vermektedir.

Uzmanlara göre hamilelik sürecinde eşler arasındaki ilişki dinamiğinin olumsuz anlamda değişmesi normaldir. Kadının hem ruhsal hem fiziksel değişimi, annelik güdüsünü yoğun hissetmesi, baba adayının ise bebeğe zarar verme korkusuyla cinsel anlamda eşine yaklaşamaması ilişkiyi değiştiren nedenlerin başında gelir. Ancak bu değişimin uzun sürmesi durumunda ilişkide bir kriz çıkması kaçınılmazdır.

Çiftler, bu süreçte birbirleriyle daha fazla vakit geçirmeli ancak konuştukları konuların genelini hamilelik ve bebek oluşturmamalıdır. Anne ve bebek açısından herhangi bir risk yoksa cinsel hayatları bir süre devam etmelidir. Fiziksel görüntüsü değişen ve bu nedenle kendisini kötü ve çirkin hisseden kadına eşi tarafından destek gelmeli, bu durumun geçici olduğu hatırlatılmalıdır.



Bebek bekleyen çiftlerin bu değişime ayak uydurması ve eşzamanlı olarak ilişkilerinin aynı kalitede devam etmesi için bir uzmandan yardım almaları gereklidir.

alinti

Uzm. Psk. Merve Saraçoğlu

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Epic Games'in bu haftaki gizemli ücretsiz oyunu belli oldu: Maneater​​​​​​​ CORDON BLEU Oyun Dünyasından Son Haberler 0 09 Haziran 2022 21:28
TZOB Başkanı Bayraktar: Üretici ile market arasındaki fiyat farkı 4,5 kata yaklaştı​​​​​​​ CyBeR Ekonomi Haberleri 1 02 Şubat 2022 09:20
"Erkek olmak" - "kadın olmak" önemli olan ; "insan olmak"‏ aŁmiηa IF Ekstra 4 08 Şubat 2020 16:25
Steam Yaz İndirimleri Tarihi ​​Sızdırıldı BLueMooN Bilgisayar Oyunları 0 16 Mayıs 2019 09:37
Hayırda Yarışan Saraylı Kadın Efendileri​ Zen Tarih 0 07 Mayıs 2014 18:42