IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2011, 20:32   #1
Çevrimdışı
Sim
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anne sütünü arttıran besinler




Anne sütü yüksek vitamin ve protein değeri içerdiği için, günümüzde doğumdan hemen sonra anne sütü ile beslenmeye devam ediliyor. Ama normal sağlıklı bir annenin sütü zamanla bebeği için yeterli olmuyor. Bebeğiniz normal gelişimine devam ediyorsa sütünüz yeterince iyi geliyor demektir. Eğer bebeğinizin gelişmediğini ve yeterli beslenemediğini düşünüyorsanız anne sütünü devamlı ve bol şekilde emzirmeye öncelik gösterin. Çünkü anne sütü bebeğiniz ne kadar emerse o kadar artar.
Anne sütünü artırmak için ise bol bol su içmelisiniz ve düzenli beslenmelisiniz. Anna sütünü artıran besinler ise anasın,çemen otu,rezene,ısırgan,tarçın,nane,maydanoz,ve susam bitkileridir. Bu bitkilerden karışım yaparak salata şeklinde tüketirseniz, anne sütünü artırmış olursunuz. Bunların yanında göğüs bölgenize masaj yapmakta, sütü artırır. Çünkü göğüsdeki süt bezeleri oraya bir baskı uygulandığında akışını hızlandırır. Bunu sonucundada anne sütü artar.

__________________
Kabullendiğim Hikayemi Yaşıyorum....

KİMENE....
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Mayıs 2012, 01:24   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Anne sütünü arttıran besinler




Isırgan otu ister yaprağı tüketilsin isterse ısırgan otu çayı şeklinde içilsin her durumda anne sütünü artıran faydaları olduğu bilinmektedir. ısırgan otunun anne sütünü artırıcı etkisinin olmasının arkasında, yapraklarının mineraller ve vitaminler bakımından son derece zengin olması yatmaktadır. Peki ısırgan otu çayı ve kürü nasıl yapılır, Anne sütünü artıran başka bitkiler, yiyecekler ve besinler nelerdir. Sebzeler veya meyveler arasında anne sütünü arttıran özellikleri taşıyanlar var mı? Gelin hep birlikte inceleyelim

Anne sütünü artıran süt yapıcı ısırgan otu çayı yapılışı:

Isırgan Otu Çayı Tarifleri

Isırgan Otu Çayı Tarifi 1:

2-3 çay kaşığı kurutulmuş ısırgan otunu bir bardak (150 ml) suyla kaynatıp 10 dakika bekletiniz, daha sonra süzünüz. Tedavi maksadıyla günde iki-üç bardak olmak üzere, iki-üç hafta ısırgan otu çayı içiniz. Bu kür anne sütünü artırır.

Isırgan Otu Çayı Tarifi 2:

Taze yapraklardan yapılan çay: ¾ litre suya 40 gram ısırgan otunu yapraklarıyla kaynatıp, 15 dakika bekletiniz (bir günlük doz). Kalp ve böbrek fonksiyonlarının yetersizliği sonucu oluşan su birikimi (ödem) durumunda bu çay içilmemelidir. Şüpheli durumlarda hekiminize baş vurunuz.

Isırgan Otu Çayı Tarifi 3:

Yaklaşık 800 gram taze filiz ve yaprakları dört kişilik yemek için yeterlidir. Evvelâ iyice yıkanarak, içinde bol su bulunan büyük bir kapta biraz haşlanmalıdır. Kaynamış suyu dökünüz ve ısırgan otunu soğumaya bırakınız. Daha sonra yaş yaprakları sucuk biçiminde yuvarlayınız ve şerit halinde kesiniz. İçinde, ince kıyılmış soğan veya iki-üç diş sarımsak bulunan zeytinyağında; hafif ateşte kavurunuz. İsteğe göre tuz, karabiber ve baharat ilâve edilebilir.

UYARI: Kalp ve böbrek rahatsızlıklarından dolayı oluşan ödemlerde kullanılmamalıdır.

Anne Sütünü Artıran Gıdalar ve Besinler Meyveler Sebzeler…..

İki aylık çiçeği burnunda bir anne olarak, iki aydır yapmış olduğum araştırmalar ve bizzat denemelerim sonucu anne sütünü arttıran yiyecek ve içeceklerin listesini çıkartım…

1-Çaylar

*

Rezene

*

Anason

*

Ihlamur

*

Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)




 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
anne, arttıran, besinler, sütünü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anne Sütünü Arttıran Doğal Taşlar Lcia Kadın Sağlığı 0 28 Kasım 2014 20:01
Fındık anne sütünü arttırıyor Violent Kadın Sağlığı 0 10 Haziran 2013 19:58
Bu Çorba Anne Sütünü Arttırıyor Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 31 Ocak 2013 13:06
Anne Sütünü Artıran Masaj Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 30 Aralık 2008 14:37