IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2011, 20:40   #1
Çevrimdışı
Sim
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IVF ve ICSI Kimlere yapılır?




1. Tubal faktör; tüplerin tıkalı, hasarlı ya da cerrahi olarak alınmış kişilere,
2. Karın içinde oluşmuş yaygın yapışıklıklar nedeniyle,
3. Yumurtlama problemi; yumurtlamanın olmaması nedeniyle yumurtlama uyarısı ve aşılama yapılmış ancak gebelik elde edilememiş çiftlere,
4. Endometriozis
5. Erkek faktörü; menide hiç sperme rastlanmaması ya da sperm sayı ve hareketliliğinde yetersizlik ve şiddetli şekil bozukluğu tespit edilmiş olmasında,
6. Açıklanamayan infertilite durumunda,
7. İmmunolojik infertilite; meni ya da kadın üreme sisteminde sperm hücrelerine karşı antikor gelişmesi ve aşılamayla sonucu ulaşılamaması durumlarında,
8. İleri yaştaki kadınlarda,
9. Embriyolara genetik tanı uygulanması gereken durumlarda.
Tüp Bebek Uygulamasının Aşamaları Nelerdir?

1.Hormon iğneleriyle yumurta geliştirilmesi:

Tedavide kullanılan uyarıcı iğnelerle çok sayıda yumurta ve sonrasında da çok sayıda embriyo elde ederek gebelik şansını artırmak amaçlanır. Her hasta için aynı tedavi protokolü değil, hastaya en uygun tedavi şemasının belirlenmesi gerekir. Bunun için hastanın yaşı, kilosu, yumurtalık rezervi, kan hormon değerleri göz önünde bulundurulur ve tedavi protokolüyle beraber ilaç dozları ayarlanır. Yumurta gelişimi ortalama olarak 10–12 gün sürmektedir. Yumurtalar belirli bir büyüklüğe ulaştığında ise çatlatma iğnesi adı verilen son olgunlaştırma iğnesi uygulanır ve bundan yaklaşık 36 saat sonra hasta, yumurtalar çatlamadan özel iğneler yardımıyla vücut dışına alınmak üzere, yumurta toplama işlemine hazırlanır.
Bilinmelidir ki bu ilaçların kullanılması ile elde edilen tüp bebek gebeliklerde ilaçlara bağlı olduğu düşünülen sakat bebek gelişimi görülmemiştir.
2. Yumurta toplama işlemi ya da kısa adıyla OPU (Oocyte Pick-up):

Ultrasonografi eşliğinde vajinadan uygulanan bir iğne ile yumurtaların toplanması işlemidir. Bu işlem genellikle genel anestezi altında yapılmaktadır. İşlem yaklaşık 10–15 dakika sürer. Anestezi altında yapıldığından bir önceki akşam saat 24:00'dan itibaren kesinlikle bir şey yenilmeyip içilmemesi, en az 6–8 saatlik bir açlığın olması gerekmektedir.
3. Döllenme İşlemi ve Embriyon Transferi:

Toplanan yumurtalar laboratuvarda embriyologlar tarafından değerlendirilir ve klasik tüp bebek uygulaması ya da mikroenjeksiyon işlemleri için hazırlanır. Öncelikle işlem için uygun yumurtaların seçimi yapılır. Klasik tüp bebek (IVF) uygulamasında, seçilen yumurtalar 2–4 saat özel besi yerinde bekletilir. Aynı gün erkekten alınan spermler özel yöntemlerle muamele edilerek yıkanır. Bu spermler yumurtalarla bir araya getirilerek spermlerin yumurtanın zarını delerek döllenmesi beklenir, bu işlemden 16–18 saat sonra yumurtaların döllenmesi kontrol edilir.
Mikroenjeksiyon ise, mikroskop altında spermin doğrudan yumurtanın içine bırakılması işlemidir. Şiddetli erkek kısırlığında sperm normal döllenme özelliğine sahip olmadığından, tüp bebek yöntemi yerine mikroenjeksiyon tercih edilir. Ayrıca kadından elde edilen yumurta sayısı az ise (5 ve altında) yine mikroenjeksiyon yöntemi ile yumurtalar döllendirilir.
Her yumurtadan embriyo gelişmemektedir. Eğer toplanan yumurta sayısı çok az ise ya da yumurtalarda bir döllenme problemi varsa embriyo transferi yapılamayabilir. Tüp bebek uygulaması veya mikroenjeksiyon yöntemiyle elde edilen embriyolar döllenmenin 1. gününden itibaren her gün mikroskop altında incelenerek gelişimleri izlenir. Döllenmiş olan yumurtaların (embriyoların) transferi yani rahim içine yerleştirilmesi ikinci, üçüncü, dördüncü gün veya blastokist dediğimiz 5. ve 6. gün aşamasında yapılabilir. Bu işlem normal muayene gibi yapıldığından anesteziye gerek yoktur. Jinekolojik muayene pozisyonunda plastik bir tüple, size önceden belirtilen sayıda embriyo rahim içine yerleştirilir. Bu işlem sırasında idrar kesesinin dolu olması gerekmektedir. İşlemi takiben kısa bir istirahat sonrası taburcu olabilirsiniz.

__________________
Kabullendiğim Hikayemi Yaşıyorum....

KİMENE....
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Mart 2013, 15:02   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: IVF ve ICSI Kimlere yapılır?




-
Çok faydaLı ßilgiler t$kler payla$ım için
..

__________________
𝓚єndí hαlíndєlígє ,
σmurgαlí durusα

αrkαsí dσlu cumlєlєrє ínαníчσrum ..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
icsi, ivf, kimlere, ve, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurban Kimlere Düşer - Kimlere Düşmez Liaaa İslamiyet 0 22 Ekim 2012 12:49
Mamografi Ne Zaman ve Kimlere Yapılır Liaaa Sağlık Köşesi 0 12 Şubat 2012 01:28
Tüp Bebek Mikroenjeksiyon ICSI KarakıZ Kadın Sağlığı 0 29 Ağustos 2011 21:09
İN-VİTRO FERTİLİZASYON (IVF) ve MİKROENJEKSİYON (ICSI) NEDİR? Sim Kadın Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 09:01
Zekât Kimlere Verilir Ecrin Genel İslami Konular 0 07 Nisan 2011 19:19