IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Ağustos 2011, 09:18   #1
Çevrimdışı
Sim
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
GEBELİKTE OTOBÜS ve TREN YOLCULUĞU




Genel olarak bakıldığında, -tabi ki oluşabilecek trafik kazalarını saymazsanız- hamilelik sırasında tren veya otobüs yolculuğu da güvenlidir.

Otobüsteki en büyük sıkıntı uyuyamamak olabilir. Yine, tren ve otobüsteki havalandırma sistemi değişkenlik gösterebilir, sıcak ve soğuk ayarlamaları her zaman istenilen şekilde olmayıp rahatsız edici olabilir.



İşte Dikkat Etmeniz Gerekenler
Otobüs veya trenle yolculuğa çıkarken tatlı bir gerginlik ve endişe yaşayabilirsiniz. Bu sıkıntıyı bir an önce mümkün olduğunca üzerinizden atmaya çalışın.

Hamilelikteki en büyük problemlerden birisi de halsizliktir. Kendinizi dinlenme amaçlı kısa tatillerle toparlayıp enerjinizi arttırabilirsiniz. Moralinizin yüksek olması gebeliğiniz açısından son derecede önemlidir.

Gebelikte sık görülen ancak normal kabul edilen şikayetlerden birisi de sık idrara çıkmadır. Bu yüzden yolculuğa başlamadan önce mutlaka tuvaletinizi yapınız. Yolculuk sırasında da idrarınız gelsin veya gelmesin mola yerlerinde mesanenizi boşaltınız. İdrarınızı uzun süre ile tutmanız idrar yolu enfeksiyonlarına zemin hazırlayabilir.

Özellikle ilk üç ayda zaten var olan bulantılarınız dolayısı ile seyahatler sırasında kusmalar meydana gelebilir. Bu sıkıntıdan korunmak için seyahate çıkmadan önce doktorunuzun tavsiye ettiği bulantı önleyici ilaçları (antiemetikler) kullanabilirsiniz.

Yolculuklarda yeme düzeni değişir ve çok dengeli beslenemeyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki; sizin aç kalmanız demek bebeğinizin de aç kalması anlamına gelir. Bu nedenle öğün kaçırmamaya dikkat edin. Yanınızda uygun içerikli gıdaları almanızda fayda vardır.

"Dehidratasyon" yani vücudun susuz kalması durumu gebelik için oldukça zararlı bir durumdur. Özellikle yaz günlerinde bol sıvı almaya özen gösterin ancak musluktan akan suları asla içmeyin.

Vasıta içinde uzun süre oturmak bacaklarınızdaki kan dolaşımını olumsuz yönde etkileyerek ayak ve bileklerde şişmelere neden olabilir. Bu nedenle, uzun süreli yolculuklarda her 1.5-2 saatte bir hafif yürüyüş yapmalı ve kan dolaşımınızı arttırmalısınız.

Bu kısa yürüyüşler sırasında, bacaklarınıza germe egzersizleri de yaptırabilirsiniz. Yolculuk sırasında otururken de bazı germe hareketleri yaparak uzun süreli oturmanın olumsuz etkilerini azaltabilirsiniz.

Germe egzersizleri için oturur pozisyondayken bacaklarınızı iyice ileriye doğru uzatın, topuklarınız merkez olacak şekilde ayağınızı yavaşça kendinize doğru kuvvetice çekerek baldır kaslarınızı gerin. Daha sonra ayak bileklerinizi sağa sola çevirin ve parmaklarınızı açıp kapatın.

Yolculuk için rahat edebileceğiniz bol kesimli giysi ve rahat ayakkabılarınızı seçin. Dar kesimli kot ve pantolonlar ile sentetik giysilerinizden uzak durmalısınız. Bu sizi mantar enfeksiyonlarından da bir ölçüde koruyacaktır.

Seyahate çıkmadan önce gerekli olabilecek ve hamilelikte güvenli bir şekilde kullanabileceğiniz ilaçların bir listesini doktorunuzdan isteyin ve bunları mutlaka yanınızda bulundurun. Doktorunuzun haberi ve onayı olmadan hiç bir ilacı kullanmayın, hiçbir aşı yaptırmayın.

Tenis, paten, ata veya bisiklete binmek, su altı dalışı, su kayağı, snow-boarding, kayak, rüzgar sörfü, yamaç paraşütü gibi sporlar taşıdıkları travma riskleri nedeni ile gebelik sırasında yapılması uygun değildir. Tatil beldelerinde, düşme ve darbe risklerinin yüksek olduğu her türlü spor ve fiziksel aktiviteden uzak durmalısınız.

__________________
Kabullendiğim Hikayemi Yaşıyorum....

KİMENE....
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gebelİkte, otobüs, tren, yolculuğu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gebelİkte sİgara ve alkol KraLiSHE Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:26
Uçak konforunda otobüs yolculuğu Lucifer Haber Arşivi 0 05 Nisan 2010 15:05