IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Aralık 2011, 20:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Menopozda Yeni Tedaviler




Menopozda Yeni Tedaviler

Ünlü ilaç firmalarından Novo Nordisk, dünyada ilk kez menopozun metobolizmaya bağlı değişiklik gösteren farklı dönemleri ve cerrahi menopoz için geliştirdiği farklı tedavi seçeneklerini tıp dünyasına sundu.

Novo Nordisk, hem doğal menopozun farklı dönemlerine hem cerrahi müdahale sonucu girilen erken menopoz için geliştirdiği tedavi seçenekleriyle Türkiye'de de kadın sağlığı alanında yeni bir dönemi başlattı. Menopozun farklı dönemlerine Novo Nordisk'in sunduğu çözümler şöyle:

Premenopoz: Düzensiz kanamalar, huzursuzluk, bitkinlik, vazomotor bozukluklar gibi tipik menopoz şikayetleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar ve son adet tarihine kadar devam eder.

Perimenopoz: Son adet tarihinden bir yıl sonrasına kadar devam eden Perimenopoz'da görülen tipik menopoz şikayetler yaşanmaya devam eder ve üriner sistem bozuklukları ortaya çıkmaya başlar. Trisequens, bu dönemdeki tipik menopoz şikayetlerini ortadan kaldırıp, adetlerin düzenli olarak devamını sağlar.

Postmenopoz: İlk kez östrojen ve progesteron hormonlarını kesintisiz olarak aynı tablette barındıran Kliogest ise hem şikayetleri ortadan kaldırıyor, hem de postmenopoz dönemde artık adet görmek istemeyen kadınların isteklerine yanıt vererek bu dönemde oluşan kemik kaybını önlüyor.

Cerrahi menopoz: Yumurtalıkların ve rahmin cerrahi müdahaleyle alınması nedeniyle yaşanan erken menopozdur. Estrofem, tek başına östrojen verilmesinin uygun olduğu bu dönemdeki kadınlarda östrojen ihtiyacını karşılar.

Novo Nordisk, tedavi seçeneklerine bir de lokal tedavi yöntemi ekleyerek ürün portföyünü tamamladı. Vagifem vajinal semptomlarda yüksek etkinlik gösteren Türkiye'deki ilk ve tek doğal insan östrojeni içeren vajinal tedavi seçeneği olarak sunuldu.

Hangi dönemde olursa olsun yaşamın daha sağlıklı ve rahat geçmesi, hepsi de birbiriyle ilişkili bu dönemlerde uygulanacak "hormon replasman" tedavisiyle bağlantılı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
menopozda, tedaviler, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Menopozda nasıl beslenmeli? Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:44
Menopozda kolesterol yağmuru YapraK Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:18
Menopozda Hormon Tedavisi Ecrin Kadın Sağlığı 0 07 Aralık 2011 20:17
Menopozda Egzersiz Sim Kadın Sağlığı 0 17 Ağustos 2011 10:47