IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2011, 01:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adet Ağrıları - Ağrılı Adet Görme




Adet Ağrıları - Ağrılı Adet Görme

Adet kanaması sırasında veya bir süre öncesinde, kasıklarda ağrı hissetmeye başlayıp bir süre sonra kramp tarzı ağrılara dönüşen ağrılara adet ağrısı denmektedir. Adet ağrıları, adet döneminin ilk başladığı yıllarda şiddetli hissedilirken, yıllar geçtikçe görülen adet ağrıları azalamaya başlar. Kadın 25 yaşına geldiğinde, duyduğu adet ağrıları hafiflemeye başlarken, özellikle doğum yaptıktan sonra daha da az adet ağrısı çekmeye başlar.

Ağrılı Adet Görmenin Sebepleri
Kadın adet kanaması sürecine girdiğinde, rahmi içinde biriktirdiği kanı atmak isterken kasılmalar göstermeye başlar. Bu esnada prostaglandin isimli bir takım sıvılar salgılanamaya başlar ve bu salgılanan maddeler rahim kasılmalarının kısmi sebepleri arasındadır. Bunun yanında rahim ağzının çok fazla dar olması, pelvik kısmında iltihaplanama olması, rahim içinde tümörler yani miyomlar olması, uterusda anormallikler yaşanması, adet sancılarına yani ağrılı adet görmeye sebep olan diğer etmenler arasında sayılabilir.



Ağrılı Adet Belirtileri - Ağrılı adet görme

Kadın karın bölgesinin hemen alt kısmında krampa benzeyen ağrılar hissetmeye başlar. Akabinde sırt ağrıları, baş ağrıları, mide bulantısı, bacakların üst bölümden ağrıları duyulmaya başlanır. Ağrılı adet kadınların ortalama yüzde yirmisinde görülen, hatta adet döneminin ilk gününde kadının günlük aktivitelerini kısıtlayacak oranda sancı duyulan bir durumdur olabilmektedir. Adet döneminde görülen ağrılar, sadece âdetin ilk 1 ya da 2 gününde sınırlı kalmıyorsa ve bütün adet günleri boyunca aynı şiddetle devam ediyorsa mutlaka bir hekime görünmek gerekir.

Ağrılı Adet Görme Tanısı
Ağrılı adet tanısı koymadan önce doktor kadına bir takım sorular yöneltir. Adet ağrılarının ne zaman başladığını, adet ağrısını geçirmek için neler yaptığını, adet ağrısına eşlik eden başka ağrıların olup olmadığını, doğum kontrol hapı kullanıp kullanmadığını, şayet doğum kontrol hapı kullanıyorsa bu hapların adet ağrılarını azaltıp azaltmadığını, adet ağrılarının ilk günden itibaren başlayıp, ileriki günlerde şiddetini azaltıp azaltmadığını, adet ağrısı sebebiyle günlük işlerini yapıp yapamadığını sorar ve verilen cevapları değerlendirir. Akabinde gerekli görürse gerekli muayeneyi yapar ve rahimde herhangi bir enfeksiyon kapma riski veya herhangi bir kist olma riskine karşı kan ve idrar tahlilleri ile ultrason incelemesi isteyebilir.

Ağrılı Adet Görme Tedavisi
Ağrılı adet görme durumunuz hafif dereceli ağrı halinde ise doktorunuzun vereceği ağrı kesiciler yeterli olacaktır. Adet ağrısı giderici ağrı kesicileri adet gününüzden bir gün önce içerseniz oluşacak adet ağrısını en hafife indirebilirsiniz. Bunun yanında adet ağrısı başladığında sıcak su torbasını ağrıyan bölgelere koymanız ağrınızı hafifletecektir. Ancak adet ağrılarınız bütün adet dönemi boyunca hiç azalamadan aynı şiddetle devam ediyorsa, kesinlikle doktora gitmeli ve doktorunuzun yapacağı tahliller sonucu gerekli gördüğü tedavi şekline uymalısınız. Bunun yanında ağrılı adet görme durumlarında, bazen doğum kontrol hapı da ağrıyı azaltmakta yararlı olur. Adet ağrısını azaltıcı etkisi olan çeşitli bitki çayları da ağrıyı azaltmak da azda olsa etkilidir.

Kaynak: Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağrılı Adet Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 14:46
Premenstruel Sendrom Adet Görme KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 21:15
Kiz Çocuklarinda Ilk Adet Görme Menars KarakıZ Sağlık Köşesi 0 29 Ağustos 2011 21:11
Emzirirken Adet Görme YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 27 Aralık 2009 06:21