IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Haziran 2012, 12:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İdrar Kaçırma Her 3 Kadından Birinde Var




Her üç kadından biri idrar kaçırma sorunu yaşıyor, uzmanlar bu durumu adeta sosyal bir kanser olarak tanımlıyor. Özellikle idrar kaçırmanın kadınlarda en çok görülen hastalıklardan biri olduğunu kaydeden Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Akın Sivaslıoğlu, idrar kaçırma problemi yaşayan kadınların doktora başvuru oranlarının çok düşük olduğuna dikkat çekiyor. Erkeklerde idrar kaçırma oranı kadınlar kadar olmasa da çok yaygın. Kadınlarda yaş grupları göz önüne alındığında her 3 kadından 1'inde idrar kaçırma yaşanırken, 65 yaş ve üstünde ise her 2 kadından birinde idrar kaçırma görülüyor.

Doç.Sivaslıoğlu "İdrar kaçırma 2 yaş altı ve 85 yaş üstünde kabul edilebilir bir durumdur. Bunun dışındaki yaş gruplarında idrar kaçırma bir hastalıktır ve mutlaka tedavi edilmelidir" dedi. İdrar kaçırma hemen her yaşta değişik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Sıkışma, gülme, öksürme, stres, ani hareket sonucu karın içi basıncın artışıyla idrar kaçırmaya rastlanıyor. İdrar kaçırma erişkin kadınlarda daha sık görülmesine karşılık, 60 yaş üstü erkeklerde de sıkça yaşanan bir durum.

Egzersiz çok önemli

İdrar kaçırma, mesane, rahim sarkması gibi hastalıkların pelvik taban bozukluğu olarak adlandırıldığına dikkat çeken Doç.Sivaslıoğlu, pelvik taban rahatsızlığı ile ilgili kadınlara şu uyarılarda bulunuyor: "Pelvik taban bozukluklarının en önemli ve sık görülen nedeni gebelik ve doğumdur. Gebelikte takip ve doğumun doğru bir şekilde yönetilmesi çok önemli, aşırı kilodan kaçınmak, sigara kullanmamak, 4 kg'yi geçen ağırlıkları taşımamak, ağır spordan uzak durarak pelvik taban egzersizlerine (kegel egzersizi gibi) ağırlık vermek çok önemli" diyor. Yapılan araştırmalar annede pelvik taban sorunu olduğunda, kızında da bu sorunların ortaya çıkma oranının çok yüksek olduğunu gösteriyor.
Uzmanlar erkeklerde idrar kaçırmaya neden olan risk faktörleri arasında; alt idrar yolu hastalıkları, beyin fonsiyonu ve fiziksel aktivitede gerileme gibi durumlar, bazı sinir sistemi hastalıkları, prostat ameliyatları ve aşırı kilo gibi durumlara dikkat çekiyor.
Hem erkek hem de kadına uygulanacak tedaviler arasında ilaç, mesaneye botoks uygulaması, pelvik taban egzersizleri, elektrik veya manyetik alanla pelvik taban ve idrar tutma kaslarının uyarılması ve ameliyat bulunuyor. Uzmanlar idrar kaçırmayı düzeltici ameliyatlardan sonra idrar kaçırmanın tamamen kesilmesi yanında azalmasını da başarı olarak kabul ediyor.

Her gün yarım saat yürüyün

İleri yaşlarda sağlıklı ve doğru bir beslenme, aktif ve hareketli günlük yaşantı, zararlı alışkanlıklardan uzak durmak çok büyük önem taşıyor. Obeziteden kaçmak, ideal kiloyu koruyarak hareketli ve aktif bir yaşamı erken yaşlardan itibaren yaşam tarzı haline getirilmesi büyük bir avantaj. Her gün en az yarım saat mümkünse açık havada yürümek ve yüzmenin hem fiziksel hem de ruhsal olarak faydası çok büyük. Hareketli ve aktif bir yaşam sayesinde şişmanlık, eklem, kalpdamar hastalıkları ve kemik erimesine karşı ciddi kazanımlar elde edilebileceği bilimsel olarak da ispatlanmıştır.

2050'de 2 milyar kişi 60 yaş üstü olacak

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2050 yılı itibariyle 60 yaş ve üzeri insan sayısının 605 milyondan 2 milyara yükseleceğini tahmin ediyor. Ortalama ömür uzadıkça, buna bağlı olarak görülen yaş ile ilgili problemlerin artacağı da bir gerçek. Araştırmalar 60 yaş üstü erişkinlerin büyük bir çoğunluğunun aşağıdaki sorunlardan en az biriyle yaşadığına dikkat çekiyor:

* Fazla kiloya bağlı olarak gelişen şeker, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları
* Eklem rahatsızlıkları
* Osteoporoz (kemik erimesi) ve düşmeler
* Kanser
* Görme ve işitme problemleri
* Diş problemleri
* Hafıza problemleri

RADİKAL

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
birinde, idrar, kaçırma, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınlarda İdrar Kaçırma Sorunu Sim Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 15:03
Üç Kadından Biri İdrar Kaçırıyor N999 Kadın Sağlığı 0 31 Ocak 2012 16:51
İdrar Kaçırma! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 26 Şubat 2011 16:47
İdrar Kaçırma YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 23:35
İdrar Kaçırma Hastalık Habercisi Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 2 13 Mart 2009 17:25