IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Nisan 2008, 21:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadınları tehdit eden hastalıklar




Dünya Kadınlar Günü'nde sağlıktan güzelliğe kadar kadınları yakından ilgilendiren pek çok konuyu anlatan uzmanlar önemli uyarılarda da bulundu.İşte bunlardan bazıları...

Meme kanseri

Anadolu Sağlık Merkezi doktorları kadın sağlığı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Bunlardan biri de meme kanseri. 10-15 sene öncesine kadar meme kanseri söz konusu olduğunda mutlaka göğsün tamamı alınıyorken, artık kanserli dokusu alınıp ardından ışın tedavisi gören hastalar, memesinin tamamı alınan hastalarla aynı ömür süresine sahip olabiliyor. Meme kanseri, mamografi gibi memeye özgün radyolojik yöntemlerle ve düzenli yıllık takiplerle erken safhada ortaya çıkarılabiliyor. Memeye özgün radyolojik yöntem ile doktorun elle fark edemeyeceği küçük kitleler bile erken teşhis edilebiliyor. Ailesinde meme kanseri olmayan ve herhangi bir şikayeti bulunmayan kişiler, yıllık mamografi ve düzenli hekim muayenelerine 40 yaşında başlayabilirler.

Jinekolojik kanserler

KADIN üreme organlarında görülen kanserler, jinekolojik kanserler olarak adlandırılıyor. Dünyada en sık rastlanan jinekolojik kanser türü, rahim ağzından kaynaklanan ve halk arasında rahim ağzı kanseri olarak adlandırılan 'serviks kanseri'dir. Rahim ağzı kanseri, dünya genelinde meme kanserinden sonra kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanser türüdür. İkinci sırayı, rahmin iç tabakasından kaynaklanan ve halk arasında rahim kanseri olarak bilinen 'endometrium kanseri' alıyor. Yumurtalıklardan kaynaklanan ve 'over kanseri' olarak adlandırılan yumurtalık kanserleri ise jinekolojik kanserler içinde en fazla kayba yol açanıdır. Vulva kanserleri, vajen girişinden kaynaklanan kanserler ve tüplerden kaynaklanan kanserler daha az rastlanan jinekolojik kanser türleridir.

Cilt hastalıkları

AKNE, derimizde bulunan yağ bezlerinin bir hastalığıdır. Normalde, bu bezlerin salgıladığı yağın deri yüzeyine çıkarak atılması gerekir. Ancak ergenlik döneminde yağ bezi daha fazla yağ salgılar. Bu yağın deri yüzeyine geçişini sağlayan kanal da yoğunlaşmış bir yağ kütlesi nedeniyle tıkanır. Aknenin temel nedeni bu tıkanmadır. Bu tıkacın yüzeyindeki yağ, hava ile temas edince oksitlenerek siyahlaşır ve zaman zaman gördüğümüz ve sıkmaya çalıştığımız siyah noktalar oluşur. Derimizde ne kadar temizlesek de birçok bakteri bulunur. Bakteriler, yağ bezlerinin tıkalı olan kanallarından içeri girerek ortaya çıkardıkları bir takım kimyasal maddeler nedeniyle tıkanmış olan yağ bezinde iltihaba yol açar ve yüzümüzde gördüğümüz kırmızı kabarık lezyonlara neden olurlar.

__________________
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türk'lüğümü...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
eden, hastaliklar, hastalıklar, kadinlari, kadınları, tehdit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınları tehdit eden hastalık Amelia Ruh Sağlığı 0 13 Şubat 2014 18:42
Kadınları Tehdit Eden Hastalıklar Estela Kadın Sağlığı 0 02 Eylül 2013 13:36
Kadınları Tehdit Eden Hastalıklar AngeLus Kadın Sağlığı 1 14 Mart 2013 15:06
Öğretmenleri Tehdit Eden Hastalıklar Liaaa Sağlık Köşesi 0 30 Mayıs 2012 03:36
Ruhsal Hastalıklar Kadınları Daha Fazla Etkiliyor System Ruh Sağlığı 0 09 Ekim 2011 20:59