IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ağustos 2014, 15:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sigarayı regl iken bırakın!




Sigarayı regl iken bırakın!Kadınlar, sigarayı bırakma işini, regl periyodunun 15.gününden 28.güne kadarki sürede yaparsa, başarılı olma şansları iki kat daha yüksek.
Kadınların ****olojik yapısını belirleyen ana unsur menstrüal döngülerdir. İş sigarayı bırakmaya gelince, kadınlar açısından bazı günler diğerlerinden daha uygun olabilir.

Yeni bir diyete başlamak, yeni bir erkek arkadaş bulmak ve işgörüşmesi için seçilecek tarih bile bu döngülere bakılarak seçilirse sonuçlar daha olumlu olacaktır.

Menstrüal döngü hormon seviyelerini bire bir etkiliyor. Hormon seviyeleriyse biyolojik yapı üzerinde çok büyük etkilere sahip. Minnesota Üniversitesi’nden araştırmacıların elde ettiği bulgulara göre regl döneminin ilk yarısında sigarayı bırakan kadınların yüzde 20’si bir daha sigaraya başlamazken, regl döneminin ikinci yarısında sigarayı bırakan kadınlarda bu oran yüzde 40’a çıkıyor.

Yani sigarayı bırakma işini, regl periyodunun 15.gününden 28.güne kadarki sürede yaparsanız, başarılı olma şansınız iki kat daha yüksek. Çünkü projesteron hormonu, nikotinin vücuttan temizlenmesine yardımcı oluyor ve bu dönemde sigarayı bırakmanın yan etkileri daha az hissediliyor.

Araştırma sonuçlarının ortaya çıkardığı bir diğer gerçek ise, östrojen seviyesi yüksek kadınların, ‘sigara içen başka insanlar gördüklerinde’ sigara içme konusunda daha yüksek bir arzu duydukları yolunda.

Jimnastik salonunda veya yoga kursunuzda en yüksek performansı göstereceğiniz zamanlar, periyodunuzun başlamasından hemen önceki zamanlar. Relaxin adı verilen hormon bu dönemde en yüksek seviyede oluyor ve kas esnekliğini artırıyor.

Aeorobik egzersizleri içinse 15-22. günler arası en yüksek randımanı vereceksiniz. Projesteron hormonunun yüksekliği nedeniyle fiziksel yük çekmek sizin için kolaylaşacağı gibi, bu dönemde yüzde 30 daha fazla yağ yakacaksınız.

Ağırlık çalışması yapıyorsanız periyodunuzun ilk yarısında yapın çünkü östrojen seviyeniz itibarıyla daha güçlü olacaksınız.

Aşk hayatınız söz konusu olduğunda hayatınızın erkeğiyle karşılaşmanız için en ideal zaman ovülasyon sırasındaki hafta. Bu dönemde erkeklere normalden daha çekici görünüyorsunuz.

Dikkat: Bu dönem aynı zamanda hamile kalma olasılığınızn en yüksek olduğu dönem.

Ancak şu notu da düşelim: St. Andrews Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, kadın vücudunun ‘en çekici’ olduğu bu dönemde çekiciliği tetikleyen asıl unsur vücudun yaydığı doğal koku. Aşırı makyaj ve deodorant kullanımı bu etkiyi maskeleyebilir.

Dişçiye gitmek veya ağda yapmak için en kötü zaman hangisi mi? Döngünün tam ortası! Ovülasyon sırasında geniş miktarda östrojen hormonu salgılandığı için acıya dayanma eşiği daha yüksek oluyor. Ama döngünün tam ortasında acı eşiniğiz düşük, lütfen dikkatli olun.

Yeni bir iş görüşmesi yapmanız gerekiyorsa, periyodunuzun başlangıcından hemen önceki günlerden kaçınmanızı öneriyor uzmanlar. Çünkü o tarihlerde sinirli ve üzgün bir görüntünüz olacak. Yale Üniversitesi’nden Dr.Ann Rasmusson, kadınların strese en açık olduğu dönemin kanama başlangıcndan hemen önceki dönem olduğunu belirtiyor.

Güney Afrikalı bir araştıma ekbinin elde ettiği sonuçlara bakılacak olursa diyete başalama tarihinizi belirlerken de biyolojik saatinize göre davranmalısınız.

Periyodunuzun başlangıcında açlık hissetme katsayınız daha düşük olacağı için en uygun diyete başala zamanı budur. Östrojen seviyesi düştüğü için kadınlar periyodun başlangıcında yüzde 12 daha az yemek yiyorlar.

Ovülasyondan sonra iştahınız en yüksek seviyeye çıkıyor, çünkü hormonlarınız böyle istiyor: Eğer hamile kalacak olursanız iki kişiye yetecek kadar yemeniz lazım.

Ama ovülasyon sonrasında metabolizma ve hareket ihtiyacı nedeniyle jimnastik salonunun yolunu tutmanızı öneririz: Ekstra kalorileri yakmak için uygun zaman çünkü.

DÖNGÜNÜZÜ TANIYIN

Bir kadıın ortalama menstrüal döngüsü 28 gündür ama 23 güne kadar düştüğü veya 33 güne kadar çıktığı da olur.

Menstrüasyon normalde ovülasyondan 14 gün sonra başlar. Döngü iki aşama olarak incelenir. Kanamanın başladığı ilk gün, döngünün birinci günüdür. Foliküler aşama denen bu aşamada yumurta overlerden kopmaya başlar. Sonraki aşama ovülasyondur (14.gün sıralarında olur) yumurta döllenmek üzere serbest kalır.

Periyodun başlamasından hemen sonra östrojen ve projesteron hormonları düşük seviyededir. Ovülasyon sırasında en yüksek seviyeye çıkan östrojen seviyesi bunu izleyen dönemde inişe geçer.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bırakın, iken, regl, sigarayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuğunuz için Sigarayı Bırakın Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 02 Şubat 2013 18:10
Regl Sorunları! Dilara Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Ekim 2010 03:56
Sigarayı Bırakın Dilara Sağlık Köşesi 0 27 Mart 2010 11:03