IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2015, 03:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadın Anatomisi, Genital Bölge, Cinsel Alan




Kadın genital organlarını incelerken dış genital bölge ve iç genital bölge olarak incelemek gerekmektedir. Dış genital organlar olarak büyük dudaklar (labia majora),küçük dudaklar (labia minora ),klitoris, kızlık zar (hymen) gözlenir. İç genital organlar ise daha çok doğurganlıkla ile ilgili olup hazne (vajina),rahim ağzı (serviks) ,rahim (uterus) , tüpler (tuba) ve yumurtalıklar (over) olarak izlenmektedir.KADININ DIŞ GENİTAL ORGANLARI:
Labia majora ( büyük dudaklar )

Kadın genital organının dışarıda her iki yanda birer tane olmak üzere yukarıdan aşağı doğru uzanan, içlerinde bol miktarda ter ve yağ bezleri, iki deri kıvrımından oluşmuştur. Üst kısımları daha çok olmak üzere kıllarla örtülüdür ve pubis olarak ismlendirilen üst kısma doğru uzanır.Cinsel ilişki sırasında kanlanmaları artıp ödemlenip şişerler.Erkekte torbaların yani skrotum ‘un karşılığıdır.

Labia minora ( küçük dudaklar )
Vajen girişde yaprak biçiminde iki küçük deri kıvrımıdır.Büyüklükleri kişiye göre farklı olabilir.Hatta bazı kadınlarda biri büyük biri daha küçük orantısız olabilmektedir. Orantısız olduğu zaman bazı kadınlar “cinsel organ estetiği” yani “labioplasti” yaptırmaktadırlar

Klitoris ( bızır )

.Kadın cinsel organının üstünde küçük dudakların bittiği yerde bulunur.Bol miktarda sinir,duyu hücresi barındırır. Erkekteki penisin karşılığıdır Kanlanması fazladır . Cinsel ilişki sırasında sertleşir ve duyarlılığı sağlar. Klitoral orgazm klitorisin uyarılması ile olmaktadır.
Üretra ağzı

Klitorisin hemen altında idrar torbasının dışarı açılıp idrarın aktığı bir çeşit deliktir. Sonda buradan mesaneye takılır. Bazen burada polip benzeri oluşumlar “üretral karenkül” oluşabilmektedir.

Kızlık zarı (Hymen)
Vajina girişinden, introitustan, yaklaşık 1- 1,5 cm sonra oluşmuş ince bir deri kıvrımıdır. Zarın ortası, adet kanamasının ve akıntıların dışarı atılmasını sağlayacak biçimde açıktır. Çok nadir olarak tümüyle kapalı olabilir ( hymen iperforatus) ve bir operasyon ile kesilmesi gerekmektedir. İlk cinsel ilişki sırasında zarda yırtılma olur ve her zaman kural olmasa da bir miktar kanama görülür. Kanama miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazen ortadaki delik büyük olup kızlık zarı ilişki sırasında “esner” ve yırtılmaz, Buna halk arasında “esnek kızlık zarı” denmektedir. Kızlık zarının bilinen tıbbi bir görevi yoktur.

Perine bölgesi

Vulvanın arka kısmından makat ‘a açılan kısımdır. Doğum esnasında bebeğin başının çıktığı sırada esneyen bölgedir ve normal doğumda doktor tarafından bu bölgeye epizyo kesisi yapılır.

Anüs , makat

Bağırsakların dışarı açılan kısmıdır ve dışkı bu bölgeden yapılır. Burada en sık gözlenen şikayet “hemoroid” yani “basur” dur..





KADININ İÇ ÜREME ORGANLARI
Vajina ( hazne , vajen )

8-9 cm uzunluğunda ,15 cm’e kadar uzayabilen ve 10 cm kadar genişleyen elastik tüp şeklinde bir organdır. Cinsel ilişki nin olduğu bölgedir. Önde mesane ,arkada rektum (kalın bağırsağın son kısmı) ile komşudur . Normal doğumda bebek bu kanalı geçerek dünyaya gelir.Doğum sırasında genişlemesi veya yırtıklar oluşması sonucu kadınlarda cinsel sorunlar oluşur ve bunun giderilmesi için “vajina estetiği” veya diğer ismi ile “vajinoplasti” ameliyatı yapılır.
Rahim ( uterus )

Armut biçiminde 6-8 cm boyutunda olup içi endometriyum olarak isimlendirilen bebeğin yerleştiği bir tabaka ile kaplı olan bir organdır.Gebelikte 8 cm ‘lik bu organ mucizevi bir şekilde incelip büyüyerek tüm karnı dolduracak boyutlara ulaşmaktındırmakra ve doğum ile birlikte hızla küçülerek 40 gün içinde eski halini almaktadır. Rahim içindeki bu endometriyum her ay adetin bitmesiyle hormonların etkisiyle kalınlaşmaya başlar ve eğer gebelik olmaz ise adet kanaması olarak atılır. Rahimde en sık görülen sorun ise “miyom” adı verilen iyi huylu oluşumlardır.

Rahim Ağzı (Serviks)

Rahimin en alt kısmına serviks (rahim ağzı) adı verilir. Kadındaki kanserlerin en sık olduğu bölgelerden olan serviks çok sık enfeksiyonlara maruz kalabilir ve erozyon denilen rahim ağzı yarası bu bölgede sıklıkla oluşur Simir testi de bu bölgeden alınarak”rahim ağzı kanseri” taraması yapılır.

Tüpler ( tuba uterina )

Rahmin her iki yanından doğru uzanan 8 - 10 cm uzunluğunda boru şeklinde ince uzun olışumlardır.Tüpler tarafından yumurtalıktan atıldıktan sonra yakalanan yumurtanın sperm tarafından döllenmesi de bu bölgede gerçekleşir.Döllenmiş olan yumurta daha sonra tüp kanalından rahim içine taşınır.Tüpler dış gebeliklerin de en sık olduğu bölgedir.

Overler ( yumurtalıklar )

O
verler rahmin her iki tarafında iki adet olarak bulunup boyutları ortalama 3.5 x 2.5 cm ‘dir ve üzerleri düzensizdir. Genç kızlarda ergenlik çağının başlaması ile birlikte,hormonların etkisiyle her ay bir yumurta olgunlaşır ve yumurtalık dışına atılır. Atılan bu yumurta tüp tarafından yakalanır.Döllenme gerçekleşir ise hamilelik oluşmaktadır.


aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
alan, anatomisi, bölge, cinsel, genital, kadın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cinsel (Genital) Bölge Estetiği Ecrin Cinsel Sağlık 0 12 Ekim 2014 21:33
Kadın için genital bölge temizliği kuralları xena Kadın Sağlığı 0 18 Eylül 2014 19:33
Koltuk Altı Ve Genital Bölge Kararmaları İçin Doğal Maske Tarifi Elysian Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 03 Mayıs 2014 15:24
Genital Bölge Temizliği Dilara Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 18 Mayıs 2010 11:45