IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2018, 15:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vajinismus nasıl tedavi edilir?




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nasıl tedavi edilir? [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nde hipnoz etkili midir?




Dr. Murat Ulusoy, son yıllarda sıkça rastlanan cinsel problemlerden biri olan ve birçok kadının hayatını olumsuz etkileyen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hastalığı ile ilgili “Hastalığın tedavisinde uygun olmayan yaklaşımlar ve eklektik (seçmeci) olmayan tedavi yöntemleri nedeniyle terapiste giden hastaların bir kısmı sonuca ulaşamıyor” dedi.

Son yıllarda sıkça rastlandığı gözlenen ve birçok kadının önemli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] problemlerinden biri olan vajinismus ile ilgili ’[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nde hipnoz’ kitabının yazarı Dr. Murat Ulusoy, konuyla alakalı açıklama yaptı. Hastalığın ilişki sırasında kadının; korku, kaygı, panik hali gibi tepkilerinden biri yada birden fazlası ile gerçekleştiğini söyleyen Ulusoy, bilinç dışı ilişkiden kaçınma duygu ve davranışı olarak tanımlandığını, görülme sıklığının ise her gün arttığını söyledi.
Yoğun ve baskılayıcı duygular, cinsel şiddet ve travmalara maruz kalarak büyüyen neslin, farkına varmadan kendi zihinlerine hastalığının duygu veya davranış tepkilerini ektiklerini söyleyen Dr. Ulusoy, “Hastalığın tedavisinde uygun olmayan yaklaşımlar ve eklektik (seçmeci) olmayan tedavi yöntemleri nedeniyle terapiste giden hastaların bir kısmının sonuca ulaşamıyor. Bu problemi yaşayan hasta popülasyonu arttı.
Vakalarda muhafazakarlaşan yapının, çocuk istismarlarının, kadına taciz ve şiddetin giderek artması sonucunda kadınlarda bilinç dışında cinselliğe karşı istem dışı bir tepki ve koruyuculuk kalkanı oluşturdu. Her kadın doğuştan anaç ve ilişki yaşayabilecek zihinsel seviyeye sahip. Ancak kız çocuğunun büyüme ve gelişme evrelerinde çevrenin olumsuz dokusu, hastalığın tıpkı bir örümceğin ağ örmesi gibi zihni esir alarak ve kadının doğuştan getirdiği yaşanabilir cinsellik kavramını engelliyor” şeklinde konuştu.

“Tedavi birçok kadının zihninde büyüttüğü kadar sıkıntılı bir tedavi değil”

Dr. Murat Ulusoy hastalığın, korkularla büyütülenlerde, cinselliğin tabu olarak algılandığı durumlarda, çocuklara taciz ve tecavüzlerin sık olduğu toplumlarda, baskıcı bir rejimle yönetilen ailelerde ya da topluluklarda ve muhafazakar ülkelerde daha sık görüldüğünü belirterek tedavisi ile ilgili şunları söyledi:
“Kadınların hayatını kabusa çeviren vajinismus; korku, kaygı, panik hali, travmalar, olumsuz hikayeler, koruyucu düşünceler ve kasılmalar hipnoz teknikleri ile ortadan kaldırılabiliyor. Hastalığın tedavisi birçok kadının zihninde büyüttüğü kadar sıkıntılı bir tedavi değil. Hipnoz teknikleri ile bedensel gevşeme ve kendine güven sağlandığı için tedavi süreci hem kısalmakta hem de kolaylaşıyor”.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cinsel problemler, hipnoz, vijinismus tedavisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Grip nasıl tedavi edilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 03 Ekim 2014 18:30
Alerji nasıl tedavi edilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 03 Ekim 2014 18:13
Ses kısıklığı nasıl tedavi edilir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 29 Eylül 2014 11:27
Saç nezlesi nasıl tedavi edilir Violent Saç Modelleri ve Bakımı 0 14 Kasım 2013 11:32
Presbiyopi Nasıl Tedavi Edilir? Violent Sağlık Köşesi 0 21 Mayıs 2013 22:27