IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2018, 14:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İdrar yolu enfeksiyonuna dikkat!




Kadınlarda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yolu enfeksiyonunun erkeklere göre 8 kat fazla görüldüğünü, yaklaşık olarak kadınların yüzde 50-60'ının hayatlarında en az bir kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğini ve bu enfeksiyonların üçte birinin antibiyotik tedavisi gerekir.






[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Zehra Yılmaz, aralıklarla tekrar edebilen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yolu enfeksiyonun sadece mesanede görülürse 'sistit', böbreklere ve üst idrar kanalına yayılırsa bu duruma 'piyelonefrit' denildiğini söyledi.

KADINLARDA 8 KAT DAHA FAZLA GÖRÜLÜYOR

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinden Yrd. Doç. Dr. Zehra Yılmaz, idrar yolu enfeksiyonunun en çok görülen belirtisinin, idrar sırasında ve sonrasında ortaya çıkan yanma hissi ya da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] olduğunu vurguladı.







KAHVE, ALKOL, ASİTLİ MEYVE SUYU VE KAFEİN İÇEREN İÇECEKLERDEN UZAK DURULMALI


Dr. Yılmaz, "Genel belirtileri arasında koyu sarı renkli akıntı, sık idrara çıkma isteği, kusma, nedensiz uykusuzluk, bulanık idrar, sırtın arka bölümünde meydana gelen ağrı, ağır kokulu idrar ve ateşli hastalıklar yer almaktadır. Bu belirtilerden birkaç tanesi yaşanıyorsa muhakkak doktora başvurulmalıdır. İdrar yolu enfeksiyonu genel olarak kadınların sık yaşadıkları bir problem olduğu için günlük hayatta yapılan bir takım alışkanlıklardan kaynaklandığı düşünülebilir. Doktorunuzun önerdiği ilaç tedavisinin yanında, dikkat edeceğiniz bir kaç nokta ile ağrıları ve yanma hissini azaltabilirsiniz. Bol su içmek bakterilerin vücuttan daha hızlı atılmasını sağlayacaktır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], alkol, asitli meyve suyu ve kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır. Özellikle soğuk havalarda vücudun sıcak tutulmasına özen gösterilmelidir. Tahriş gücü yüksek ekşi ve acı gıdalardan uzak durmalıdır" dedi.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
idrar yolu enfeksiyonlari, kadın, korunma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonları Liaaa Kadın Sağlığı 0 30 Nisan 2012 01:20
İdrar Yolu Enfeksiyonları KarakıZ Sağlık Köşesi 0 30 Ağustos 2011 00:14
Bebeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonları Ecrin Çocuk Sağlığı 0 10 Ağustos 2011 05:06
Çocuğunuzu Yıkadığınız Sabun İdrar Yolları Enfeksiyonuna Neden Olabilir YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 22 Nisan 2009 11:33
İdrar Yolu Enfeksİyonlari AKsLePiOS Sağlık Köşesi 0 16 Mart 2007 09:03