IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2018, 16:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamilelikte bol bol yoğurt tüketin




Uzmanlar, yoğurdun yaşamın her döneminde, özellikle hamilelik süresi içinde bolca tüketilmesi gerektiğini vurguluyor.







[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] besin içeriği açısından en önemli protein ve kalsiyum kaynaklarından biridir. Gıda Mühendisi Nilüfer Hakarayan, anne karnında gelişmekte olan fetusun, kemik, diş köklerinin oluşması ve büyümesi için gerekli olan kalsiyumu bol miktarda içerdiğini belirtti.
Anne adayları için kalsiyum tüketiminin büyük önem taşıdığını, anneden bebeğe kemik ve kafa gelişimi için sürekli kalsiyum akışı olduğunu belirten Gıda Mühendisi Nilüfer Hakarayan, özellikle iskelet gelişiminin en hızlı olduğu dönem olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]liğin üçüncü ayında vücudun kalsiyum ihtiyacının önemli derecede arttığını belirtti. Bu dönemde yeterince kalsiyum almamış anne adaylarının, sonraki yıllarda kemik erimesi diye bilinen osteoropoz sorunuyla karşılaşabileceğini, kalsiyumun vücutta kas, kalp ve sinir sisteminin işlevlerinin yerine getirilmesinde, kan pıhtılaşması ve bazı enzimatik faaliyetlerin görevlerini üstlenmesinde önemli rolleri olduğunu belirtti.



Yoğurdun Önlediği Hastalıklar

Yoğurt; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]liğe bağlı yüksek tansiyon, astım, bağırsak kanseri, böbrek taşı oluşumu, diş çürümesi, kemik erimesini önlenmesinde yardımcı olmakta. Özellikle sabahleyin kahvaltıdan sonra yoğurt tüketildiğinde bağırsakların çalışmasına yardımcı olduğunu belirten uzman hekimler, bu sayede özellikle anne adaylarının şikayetçi olduğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sorununa çözüm olabileceğini, aynı zamanda bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olan bir besin olduğunu belirttiler. Uzmanlar, sağlıklı bir bireyin alması gereken kalsiyum miktarının günlük ortalama 1000-1200 miligram civarında olduğunu belirterek, bu miktarın yarısının 2-3 su bardağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya yoğurtla karşılanabileceğini belirttiler.




alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gebelik, hamilelik, yogurdun önledigi hastalıklar, yogurt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bol Bol Sıvı Tüketin Elysian Sağlıklı Bakım Önerileri 3 07 Ağustos 2023 03:42
Gribe karşı yoğurt tüketin Violent Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 07 Aralık 2014 17:49
Kokulu Yoğurt Otunun Faydaları,yoğurt otu yetiştiriciliği,yoğurt otu nedir Amelia Sağlık Köşesi 0 12 Şubat 2014 18:47
Eti yoğurt ve yeşillikle tüketin Letisya Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 02 Aralık 2013 20:30
Kış aylarında bol bol tüketin Tisha Sağlık Köşesi 0 13 Kasım 2009 09:54