IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2022, 13:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kanser Anneden Bebeğe Geçer mi?




Kanser Anneden Bebeğe Geçer mi? Kadınlar, hamileyken kanser olduklarını öğrenirlerse ilk olarak bebeklerinin sağlıklarından şüphe ederek kanser anneden bebeğe geçer mi gibi bir sorgulamayı yapmaktan kendilerini çoğunlukla alamazlar. Bu durum her ne kadar mümkün olsa da bu çok nadirdir. Aslında bebeğin bağışıklık sisteminin, kanser hücrelerini yabancı hücreler olarak görememesi ve bağışıklık sistemindeki zayıflık durumunda, bebeğin annedeki kanserden etkilenmesi durumu oluşabilir. Bebeğin bağışıklık sisteminin kanserli hücreyi yabancı hücre olarak görüp savunmaya geçememesinin sebebi, kanserli hücrelerin moleküler kimliğinin belirlenmesini sağlayan DNA’nın bazı kanserli hücrelerde bulunmamasındandır. Bu noktada, bebekler neden kanser olur sorusuna uygun cevap bulunmuş olur.

Hamilelik sürecinde, annenin kanser olduğunun fark edilmesi ve annenin kendi sağlık durumundan şüphe etmesi durumları zordur; çünkü kadının hamilelik dönemi boyunca dönem dönem vücudunda, hormonlarında, kan değerlerinde, vücut sıcaklığında ve birçok konuda hassasiyet durumları oldukça fazla değişikliklere yol açmaktadır. Bu değişiklikler, hamileliğin getirdiği bünyeden bünyeye değişebilen durumlar olağan karşılandığı için kanserle ilgili bir belirti oluştuğunda bile çoğunlukla hamilelik sürecinin getirdiği bir etki ile karıştırılabilir. Bu yüzden kanser hücrelerinin yayılma riski artabilmektedir.

Kanser Anneden Bebeğe Geçer mi?Pin
Kanser Anneden Bebeğe Geçer mi?

Bebeklerde kanser riski konusunda bulunan cevaplar, bebeklerin sağlığına kavuşması veya kanser olmaması için önemli yollar kat edilmesini sağlar. Çok istisnai durumlarda bazı kanser türlerinin hücreleri plasentaya geçebilmekte ve bebeği etkileyebilmektedir, fakat bu çok nadir görülür. Bebeğin bağışıklık sistemi yeterince güçlüyse kanser hücrelerini etkisiz hale getirerek bu durumu sorunsuz şekilde atlatabilir. Yani bu durum anne ve bebeğin bağışıklık sisteminin durumuyla ilgilidir. Bağışıklık sistemi güçsüz olan her canlı kanser riskine karşı zaten açıktır.

Sağlıklı Bir Yaşam, Bağışıklık Sistemi İçin Çok Önemli
Unutulmamalıdır ki kanserler, sağlıklı hücrelerin bozulmaya başlaması ve zamanla bünyeye büyük hasarlar vermesiyle birlikte giderek büyüyen, yayılan ve organların işlevlerini yitirmesine sebep olan etkileri doğurur. Bu koşulların oluşmasına engel olmak için de annenin düzenli doktor kontrolleri etkili şekilde sağlanması gerekmektedir. Bu durumda ulaşılan erken teşhis ile kanserli hücrelerin gelişmesini durdurulabileceği için kanser riskinin anne ve bebeği etkileme durumu da ortadan kalkacaktır. Ayrıca bağışıklık sistemi güçlendirme için alınan destekleyici gıdalar ve kişinin, psikolojik ve fiziki anlamda sağlıklı bir hayat sürmesi de kanser risklerini azaltmakta veya yok etmektedir. Hasta olmamak için alınan önlemler devam ettiği sürece annede kanser hücreleri oluşmaya başlasa bile bunu bertaraf etmek daha kolay olacaktır ve kanser anneden bebeğe geçer mi gibi konularda şüphe etmeye bile gerek kalınmayacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anneden bebeğe kanser geçer mi? Uzman isim açıkladı NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 28 Ocak 2021 12:26
Erdoğan: Parası olan Yavuz Sultan Selim’den geçer olmayan diğerinden geçer Sanem Ekonomi Haberleri 2 23 Haziran 2018 12:24
Anneden acı haykırış Cemalizim Haber Arşivi 0 24 Eylül 2009 19:54