IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2019, 02:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahve falı nedir ve nasıl bakılır?




Kahve falı içilen Türk kahvesi sonrası fincanın kapatılarak soğuduğunda fincan içerisinde ve tabakta çıkan görüntülerin yorumlanması şeklidir. Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan, sezgileri güçlü kişilerin şekiller ile yaptığı yorumlara dayanan bir fal şeklidir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Türk Kahvesi Kültürümüzün En Önemli Parçası

Türk Kahvesi Osmanlı döneminde 1517 yılında Yavuz Sultan Selim dönemimde Osmanlı saraylarında içilmeye başlanan özel bir kahve kültürü olarak Türk mutfağındaki yerini almıştır. Kahve falının da ilk kez Osmanlı Saraylarında ortaya çıktığı bilinmektedir. Türk kahvesi daha sonraları Bosna, Orta Doğu ve Balkanlara arsından da dünyanın pek çok yerine yayılmış bir kahve kültürüdür. Fakat kahve falı daha çok Türk kültürüne ait bir fal biçimidir.


Kahve Falı Nasıl Bakılır

Kahve falı bakmak için öncelikle Türk kahvesi içilip fincan alt tabağa kapatılır. Fincan iyice soğuduktan sonra 6. hislerine güvenen sezgileri güçlü bir falcı tarafından açılır. Fal bakan kişi fincanın içerisinde gördüğü şekilleri bazı nesnelere ve canlılara benzeterek yorumlar yapar. Kahve falı hem geçmişi hem geleceği haber veren bir fal olarak bilinir. Olacak olaylar konusunda kişiyi bilgilendirip uyardığına inanılır. Kahve falı bakan sezgileri güçlü insanlar gelecek ile ilgili öngörülerde bulunarak kişileri yönlendirir. Kahve falının en büyük özelliği içilen mis gibi Türk kahvesinin ardından âdeta büyüleyici bir ritüel olmasıdır. Kahve falı mucizevî bir kehanet gibi görünse de kahve falı bakan kişinin yetenekleri doğrultusunda anlam kazanır.

Neden Kahve Falı Bakılır

Kahve falı bakma ritüeli insanların merakı ile başlayan bir uygulamadır. İnsanoğlu geçmişten günümüze hep geleceği merak etmiştir. Gelecekten haber verebileceğini düşündüğü tüm uygulamalara da büyük bir ilgi göstermiştir. Kahve falı da insanların gelecek merakı sonucu ortaya çıkmıştır. Kahve falı bakan kişinin gördüklerine ve yorumlarının doğruluğuna güvenen insanlar kahve falı ile gelecekte başlarına gelebilecek olaylar hakkında haber alabileceklerini ümit ederler. Kahve falı bakan kişiler ise bazen yalnızca kendi egosal bilme duyusunu tatmin için bazen de para karşılığı kazanç sağlamak için fal bakarlar. Kahve falı bir eğlence gibi görünse de ciddi anlamda bir iş alanı hâline de gelmiştir.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kahve falı nedir ve nasıl bakılır?


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kahve Falı Nasıl Bakılır? PySSyCaT Kahve Falı Sözlügü 0 10 Nisan 2016 15:39
Ağaç Falı Nasıl Bakılır? Doğum Tarihinize Göre Hangi Ağacın Özelliğini Taşıyorsunuz? Elysian Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 26 Nisan 2014 10:10
Yıldızname Nedir ? Nasıl Bakılır ? PauL Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 20 Aralık 2011 15:33
Su Falı Nedir Su Falı Nasıl Bakılır PauL Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 30 Kasım 2011 19:22
Gelecegi Okuma Metodu Rune Falı Nedir? Nasıl Bakılır? PizzA Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 12 Ekim 2011 08:23