IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2011, 12:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Trabzon - Caykara




Trabzon'un guney dogusunda ve 76 km uzaklikta bulunan Caykara bir dag yerlesmesi olup denizden yuksekligi 280 metredir.ilcenin koyleri ile birlikte nufusu 21.674 tur[1990 nufus sayimina gore]Kadahor adiyla ofa bagli bir bucak iken 11.6.1949 da ilce olmustur.
Kahramanliklariyla taninan Caykara halki 10 mart 1916 TarihindeOf'un dogusundan gecen Baltaci dere'inde Rus isgal kuvvetlerine karsi koymuslar ve 21 gun kahramanca direnmelerine ragmen takfiye alan isgal kuvvetleri karsisinda geri cekilmek durumunda kalmislardir.
Caykaranin soganli daglari kisin kar nedeniyle gecit vermez.ilce merkezinden 19 km guneydoguda,Uzungol bucagini hemen yaninda eski devirlerde toprak kaymasi sonucu meydana gelmis olan yerlesimle ayni adi tasiyan'Uzungol" bulunur. Civar tepeler gol kiyisindan itibaren cam agaclari ile kapli olup,golde alabalik bulunur.Yuksek zirvelerin eteklerinde,yaylalar olup dag cicekleri ve soguk su pinarlari dikkat ceker.Bu yaylalardan en taninmis olani Sultan Murat yayklasidir.Burada 1.Dunya savasinda kazilmis siperler ve cok sayida sehit mezarlari vardir.Uzungol Trabzon'un turzmine cok onemli katkida bulunur. Bilhassa yaz aylarinda burasi yerli ve yabanci turistlerin akimina ugrar.Muntazam alabalik tesisleri,konaklama yerleri mevcuttur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
caykara, trabzon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Trabzon peynirlisi (trabzon) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 14:18
Prof. Behram N. Kurşunoğlu (d. Çaykara, Trabzon 1922 -ö. Miami, Florida 25 Ekim 2003) Metin Genel Paylaşım 0 25 Ekim 2008 16:41