IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2012, 21:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ordu Ekonomik Yapı




İlin genel ekonomik yapısı tarım, ticaret ve kısmen de olsa sanayi'ye dayanmaktadır. En önemli tarım ürünü fındıktır. Dünyanın fındık üretimi için gerekli uygun hava koşullarına sahip birkaç ülkesinden biri olan Türkiye, toplam dünya fındık üretiminin %75’ini gerçekleştirmektedir. Türkiye’de 550-600 bin hektar alan üzerinde üretimi yapılan fındığın 1. standart bölge içerisinde bulunan İlimiz %30’unu gerçekleştirmiştir.
Bitkisel üretim olmak üzere hayvancılık, arıcılık, balıkçılık ve ormancılık önemli alt sektörlerdir. El sanatları ve halıcılık ta ekonomik anlamda gelir getirici faktör olarak kayda değer. Bitkisel üretim içinde en önemli pay fındıktadır. Fındığın yanı sıra mısır, patates ve tahıllar önemli geçim kaynaklarıdır.

İlimizde ürün çeşitliğini geliştirmek amacıyla ilk olarak 1994 yılında deneme üretimine başlanılan kivinin, 2008 yılında 3352 ton üretimi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Ordu Türkiye'de gezginci arıcılıkla en çok bal üreten illerden biridir.

Deneme amaçlı başlanılan seracılık ve kesme çiçek yetiştiriciliği kısa zamanda gelir sağlar duruma gelmiş ve gün geçtikçe yükselme eğilimi göstermektedir. Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda brokoli ve kivi yetiştiriciliği de tarımda alternatif olmaya başlamıştır.

İlimizin yüksek kesimlerinde hayvancılık yapılmaktadır. Koyun ve sığır yetiştirilmektedir.Ekonomik anlamda büyük ve küçük baş hayvancılık ve tavukçuluk için çalışmalar yapılmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
ekonomik, ordu, yapı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burdur / Ekonomik ve Sosyal Yapı Ecrin Akdeniz Bölgesi 0 31 Aralık 2011 00:48