![]() |
Ciğer Çökertme Ciğerli harç için: 500 gram kuzu ciğeri (zarı alınmış) 2 adet orta boy kuru soğan (piyazlık doğranmış) 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş) Alt taban için: 2 adet büyük patates (ince kibrit şeklinde doğranmış) Kızartmak için sıvı yağ Yoğurt sos için: 1 su bardağı manda yoğurdu (veya süzme yoğurt) 1 diş sarımsak (ezilmiş) Bir tutam tuz Yanına: 2 adet közlenmiş kırmızı kapya biber (bütün ya da uzun dilimlenmiş) Servis için: 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz Ciğer Çökertme Tarifi Nasıl Yapılır Kibrit gibi ince doğradığınız patatesleri soğuk suda 10 dakika bekletin, iyice kurulayın ve kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Piyazlık doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Ardından kuzu ciğerini ekleyin. Orta-yüksek ateşte ciğerler renk değiştirip suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Karışıma kırmızı toz biber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin. Son olarak eritilmiş tereyağını ekleyin ve pişirmeye devam edin. Manda yoğurdunu bir kasede ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuzla çırpın. Yoğun kıvamlı ve pürüzsüz bir kıvamda olmasına dikkat edin. Servis tabağının tabanına hazırladığınız sarımsaklı manda yoğurdunu yayın. Üzerine çıtır kibrit patatesleri eşit şekilde yerleştirin. Patateslerin üzerine sıcak ciğerli harcı yerleştirin. Tabağın yanlarına közlenmiş biberleri koyun. En son üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:46. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk